این استادان و نخبگان اقتصادی از گرایشهای مختلف در نشستی سهساعته با حجتالاسلاموالمسلمین سیدابراهیم رئیسی به بیان دیدگاهها، نظرها و راهکارهای مدنظر خود درباره نوع مواجهه دولت با مشکلات بخش اقتصاد و نحوه ورود به عرصه حلوفصل این مشکلات پرداختند.
وعده اقتصادی سید ابراهیم رئیسی در حضور اقتصاددانان
رئیسی در ابتدای سخنانش با تشکر صمیمانه از حضور استادان و صاحبنظران در این جلسه و نظرات کارشناسانه و دغدغهمندانه آنان افزود: امیدوارم این آغاز مبارکی برای ارتباط دولت سیزدهم با کارشناسان اقتصادی باشد و جمع حاضر با همکاری تیم اقتصادی دولت، بانی تشکیل کارگروههای مسئلهمحور برای جلسات بعدی کارشناسان با رئیسجمهور و تیم اقتصادی دولت باشند.رئیسجمهور منتخب در این دیدار با اظهار امیدواری نسبت به اینکه در جلسات آینده با کارشناسان، مسائل و مشکلات با لحاظ اولویتها و فوریتها احصا شده و راهکارهای رفع مسائل و چگونگی اجرای این راهکارها نیز مطرح شوند، گفت: دولت سیزدهم برای حل مشکلات و درمان اقتصاد بیمار کشور، اراده جدی دارد و در این مسیر قطعاً نه براساس سلیقه بلکه براساس نظرها و راهکارهای علمی و کارشناسی اقدام خواهد کرد.
استفاده از ظرفیت و تجربه همه کارشناسان بدون توجه به گرایش سیاسی، ایجاد سازوکار ارتباط با اقتصاددانان، تمرکز بر عدالت و مقابله با فساد، برنامهمحوری، اجرای صحیح و اصلاح سیاستهای خصوصیسازی و راهاندازی سامانههای اطلاعاتی از جمله دیگر وعدههای رئیسجمهور منتخب بود.
شاپور محمدی
عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران:
کسریبودجه یک بیماری مزمن است
در نشست رئیسجمهور منتخب با استادان و نخبگان اقتصادی، شاپور محمدی، عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت دانشگاه تهران به عنوان نخستین سخنران گفت: کسریبودجه به یک بیماری و عادت مزمن در دولتهای مختلف تبدیل شده که تأمین این کسری نیز همواره با ایجاد تورم و بیثباتی اقتصادی همراه بوده و مهمترین راه رفع این مشکل، اصلاح نظام درآمدهای مالیاتی و استفاده از داراییهای راکد است.
غلامرضا مصباحیمقدم
عضو هیئتعلمی دانشگاه امامصادق(ع):
کمبود سرمایه مالی مانع جدی سرمایهگذاری
غلامرضا مصباحیمقدم، عضو هیئتعلمی دانشگاه امامصادق(ع) نیز به عنوان دومین سخنران، کمبود سرمایه مالی را جدیترین مانع در مسیر سرمایهگذاری و رشد سریع اقتصادی دانست و اظهار کرد: کسریبودجه به رقم ۴۰۰هزارمیلیارد تومان بالغ شده و هزینههای جاری بیش از ۹۰درصد بودجه سالیانه را میبلعند. همچنین زمان اجرای پروژههای عمرانی به طور متوسط به بیش از ۱۰ سال رسیده است.
محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:
مصوبات شورای هماهنگی سرانقوا آسیبشناسی شود
سومین سخنران این جلسه، محمدرضا پورابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بود که گفت: برخی از مصوبات شورای هماهنگی سران قوا باید مورد آسیبشناسی قرار گیرد که قطعاً برای ادامه مسیر این شورا راهگشا خواهد بود. وی با تأکید بر ضرورت تقویت و استفاده از همه ظرفیتها در عرصه دیپلماسی اقتصادی، از اینکه در سه سال گذشته با وجود جنگ تحمیلی اقتصادی، در چین به عنوان بزرگترین شریک تعاملات اقتصادی رایزن اقتصادی نداشتهایم، انتقاد کرد.
حسین راغفرعضو هیئتعلمی دانشگاه الزهرا(س):
دولتیهای ثروتمند مانع اصلاح امور هستند
حسین راغفر، عضو هیئتعلمی دانشگاه الزهرا(س) به عنوان سخنران بعدی این نشست، شرایط کشور را اضطراری توصیف و تصریح کرد: در اثر سیاستهای اجرا شده دولتهای سه دهه گذشته، جمعیت کمی از درون بخشهای دولتی به ثروت فراوان رسیدهاند و با کنار گذاشتن بخش بزرگی از مردم از متن امور، امروز بزرگترین مانع انجام اصلاحات اساسی شدهاند. همین افراد در حال فضاسازی برای تأثیرگذاری روی تصمیمها و اقدامهای دولت سیزدهم هستند.
سیدمحمدرضا سیدنورانی، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی:
یکی از راهکارهای اقتصادی جلوگیری از تعارضمنافع است
سیدمحمدرضا سیدنورانی، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبایی، سخنران پنجم این نشست بود که جلوگیری از اجحاف دستگاههای دولتی، تکریم مردم، ضرورت کوچک و چابکسازی دستگاههای دولتی و عمومی غیردولتی، واگذاری مدیریت بنگاههای دولتی به جای واگذاری خود بنگاه، تکنرخی کردن ارز، ادغام بانکهای خصوصی در یکدیگر، مقابله با فساد و جلوگیری از تعارضمنافع را بهعنوان برخی راهکارهای خروج از وضعیت نامطلوب اقتصادی موجود مطرح کرد.
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحتنظام:
کارت هوشمند غذا و دارو بین مردم توزیع شود
احمد توکلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به عنوان ششمین سخنران جلسه تأکید کرد ۳۰ سال است هر چه اجرا شده فقط وضعیت را بدتر کرده و از رئیسجمهور منتخب درخواست کرد در نخستین اقدام کارت هوشمند غذا، دارو و درمان و آموزش بین مردم توزیع کند تا اندکی فشارها از روی مردم کاسته شود.
محمد خوشچهره عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران:
مشکلات اقتصادی صرفاً با نگاه اقتصادی قابل حل نیست
هفتمین سخنران جلسه، محمد خوشچهره، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بود که تأکید کرد: دخالت دادن ایدهها، سلایق و باورهای رؤسایجمهور در راهکارهای اجرایی یکی از دلایل بروز و انباشت مشکلات اقتصادی بوده است. همچنین باید بدانیم مشکلات اقتصادی صرفاً با نگاه اقتصادی قابل حل و فصل شدن نیستند؛ چرا که عوامل غیراقتصادی متعددی هستند که در اقتصاد کشور تأثیرگذارند.
مسعود نیلی، عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت دانشگاه صنعتیشریف:
در آستانه یک شرایط تورمی شدید غیرقابل کنترل هستیم
مسعود نیلی، عضو هیئتعلمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتیشریف نیز با طرح این چهار پرسش که مشکل چیست، دلایل بروز آن چیست، راهکارهای رفع مشکل کداماند و از کجا باید شروع به حل مشکل کرده، اظهار کرد: در حال حاضر تأمین مالی، تأمین انرژی، تأمین خدمات و بودجه عمومی، خدمات اجتماعی و نظام مبادله با دنیا ۶ مشکل اولویتدار کشور هستند که کارکردهای آنها در حال حاضر به طور کامل مختل است. امروز متأسفانه در آستانه وقوع یک شرایط تورمی شدید غیرقابلکنترل هستیم.
شمسالدین حسینی نماینده مجلس:
قرار بود دولت کارفرمای بزرگی نباشد
شمسالدین حسینی، نماینده مجلس و عضو هیئتعلمی دانشگاه علامهطباطبایی، نهمین سخنران این نشست بود که با تأکید بر ضرورت جدی گرفتن حکمرانی اقتصادی از سوی دولت، خاطرنشان کرد: متأسفانه در گذشته به قانون اساسی وفادار نماندیم و با وجود آنکه قرار بود دولت کارفرمای بزرگی نباشد، امروز بزرگترین کارفرمای کشور است. از سوی دیگر قرار بود دولت تأمینکننده نیازهای اساسی و خدمات اجتماعی باشد نه تولیدکننده.
سیدمهدی زریباف، رئیس مؤسسه مطالعات مبانی و مدلهای اقتصادی بومی:
تلاش دولت باید بر تحول اقتصادی مبتنی بر عدالت باشد
سیدمهدی زریباف، رئیس مؤسسه مطالعات مبانی و مدلهای اقتصادی بومی به عنوان دهمین سخنران جلسه گفت: دولت سیزدهم باید بر تحول اقتصادی مبتنی بر عدالت تأکید کند؛ چرا که در سالهای گذشته متأسفانه رویکردهای سرمایهسالارانه در کشور حاکم و در ساختارهای تصمیمسازی و تصمیمگیری نهادینه شده است. دولت آینده بیش از آنکه وارث اقتصاد فقیر دولت دوازدهم باشد، وارث مکانیزم انتقال ثروت از فقرا به ثروتمندان است.
محمدرضا فرزین عضو هیئتعلمی دانشگاه علامهطباطبایی:
با شفافیت کارزار مؤثری برای مبارزه با فساد ایجاد میشود
محمدرضا فرزین، عضو هیئتعلمی دانشگاه علامهطباطبایی اظهار کرد: مجموعهای بزرگ از ناترازیها شرایط کشور را بسیار سخت و نگرانکننده کرده، اما انتخاب شما به عنوان رئیسجمهور امیدی برای حل مشکلات ایجاد کرده است.
باید با عملیاتی کردن سامانههای اطلاعاتی و اتصال و یکپارچه کردن این سامانهها، با ایجاد شفافیت کارزار مؤثری برای مبارزه با فساد ایجاد کرد.
عادل پیغامی، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امامصادق(ع):
اطلاعات مغشوش بزرگترین مشکل کشور است
عادل پیغامی، عضو هیئتعلمی دانشکده اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) دوازدهمین سخنران جلسه بود که گفت: اطلاعات مغشوش، متفاوت و بعضاً متناقض از یک موضوع واحد یکی از بزرگترین مشکلات کشور است که هیچگاه ارادهای برای رفع آن وجود نداشته است. عمق حکمرانی دولت منوط به تهیه و ارائه آمار دقیق و واحد است.
نظر شما