تحولات لبنان و فلسطین

۱۶ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۱
کد خبر: 763859

با توجه به گسترده شدن فعالیت جاسوس افزار پگاسوس، مرکز مدیریت راهبردی افتا راهنمایی را برای تشخیص آلوده بودن گوشی‌های تلفن همراهِ دارای سیستم IOS به جاسوس‌افزار پگاسوس منتشر کرده است.

گوشی‌های آیفون، همچنان طعمه جاسوسان

به گزارش قدس آنلاین از روابط عمومی مرکز مدیریت راهبردی افتا کارشناسان این مرکزمدیریت راهبردی افتا، در این راهنما که مشروح آن در سایت افتا منتشر شده است، علاوه بر معرفی هر چه بیشتر جاسوس‌افزار پگاسوس و تاریخچه جاسوسی و چگونگی استفاده از آن، راه‌های ورود این جاسوس‌افزار به گوشی‌های تلفن همراه هوشمند، روند تشخیص آلوده‌سازی در iOS، طرح بازیابی حادثه پس از آلوده‌سازی، و شیوه‌های دفاع از خود را در مقابل جاسوس‌افزار Pegasus تشریح کرده‌اند.

بد افزار پگاسوس برای جاسوسی از اطلاعات دارندگان گوشی‌های دارای سیستم ios نیازی به کلیک مالکان آنها ندارد و پس از نفوذ و استقرار در گوشی قربانیان، به تمام اطلاعات و محتوایی که در دستگاه وجود دارد، دسترسی خواهد داشت.

وزارت دفاع رژیم صهیونیستی، جاسوس‌افزار پگاسوس را فقط به دولت‌ها و نهادهای زیرمجموعه دولت‌ها می‌فروشد و حتی خریداران پس از کسب اجازه از این وزارتخانه صهیونیستی اجازه فروش آن را دارند، بر این اساس، با نگاهی منطقی می‌توان نتیجه گرفت که قطعاً مقامات و خبرنگارانی از جمهوری اسلامی ایران هدف و قربانی این جاسوس‌افزار بوده و هستند و کارشناسان مرکز مدیریت راهبردی افتا در این باره خواهان هوشیاری کامل دارندگان گوشی تلفن همراه آیفون تولیدی شرکت Apple هستند.

رژیم غاصب اسرائیل، ظاهرا به‌صورت رسمی، به مشتریان خود اعلام کرده است از جاسوس افزار پگاسوس فقط باید علیه افراد مظنون به تروریسم و جنایت استفاده کنند، اما واقعیت این است که حداقل در بیش از 45 کشور این جاسوس‌افزار علیه روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر، اپوزیسیون حکومت‌ها، وکلا و تُجار استفاده شده است.

اگر چه اخبار از جاسوسی پگاسوس فقط از پلتفرم iOS از شرکت Apple حکایت می‌کند که روال آن کمی دشوارتر و زمان‌برتر است اما برخی یافته‌ها حاکی از آن است که جاسوسان با استفاده از پگاسوس در پلتفرم اندروید بسیار ساده‌تر و با سهولت بیشتری جاسوسی می‌کنند.

تقریباً امکان آلوده‌سازی هر دستگاه iPhone وجود دارد اما اینکه قابلیت آلوده‌سازی Zero-Click  یعنی بی‌نیازی به اقدام و تعاملی از سمت قربانی،در کدام نسخه امکان‌پذیر است، کاملاً مشخص نیست و به شرایط و پیش‌نیازهای مختلفی وابسته است.

بردار حملاتی که در جاسوس‌افزار پگاسوس استفاده شده، شامل پیام‌های SMS، WhatsApp و iMessage  است و این بدافزار جاسوسی قادر است از آسیب‌پذیری‌های zero-day موجود در مرورگرها و سایر برنامه‌های پرکاربرد نیز استفاده کند.

جاسوس افزار پگاسوس که ساخت شرکت NSO اسرائیل است، پس از استقرار در گوشی اَپِل قربانیان خود، به راحتی به لیست مخاطبان، محل یابی قربانیان از طریق GPS دستگاه، دوربین،  پیامک‌ها یا همانSMS   و پیغام‌های پیام‌رسان‌هایی چون واتس‌اپ و تلگرام ، تقویم، تصاویر و میکروفون دسترسی یافته و از این طریق، اطلاعات خود را کسب می‌کند.

ضبط همه تماس‌های قربانیان و روشن کردن میکروفون و دوربین گوشی تلفن همراه، بدون نیاز به انجامِ این کارها توسط مالکان نامطلع گوشی‌های تلفن همراه دارای سیستم IOS، از دیگر شیوه‌های جاسوسی بدافزار پگاسوس است.

این جاسوس‌افزار اسرائیلی بیش از ۵۰ هزار نفر را قربانی خود کرده است، قربانیان پگاسوس از مقامات کشورها همچون رئیسان جمهور، پادشاه، نخست وزیران و رئیس مجلس، افراد ذی‌نفوذی چون نخست وزیران سابق ، روزنامه‌نگاران و مخالفان حکومت‌ها همچون جمال خاشقجی، فعال سیاسی اجتماعی مخالف حکومت ریاض و مخالفان دولت بحرین هستند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.