تحولات لبنان و فلسطین

رییس‌جمهور آمریکا به بیان اعترافاتی تلخ درباره دستاوردهای حضور نظامی کشورش در افغانستان پرداخت.

بایدن: کار ما با داعش تمام نشده است/ روزی ۱۸ کهنه سرباز آمریکایی خودکشی می‌کنند

به گزارش قدس آنلاین، ایسنا به نقل از اسکای‌نیوز نوشت:

جو بایدن در پی خروج کامل نیروهای آمریکایی از افغانستان پس از ۲۰ سال، ۲۴ ساعت پس از پرواز آخرین هواپیمای آمریکایی از فرودگاه کابل گفت: جنگ در افغانستان اکنون به پایان رسیده است. من چهارمین رئیس جمهوری آمریکا هستم که باید با این مساله روبرو می‌شد که آیا این جنگ پایان یابد یا خیر. زمانیکه نامزد انتخابات شدم به پایان جنگ تعهد دادم و امروز به این تعهد عمل کردم. ما طولانی‌ترین تخلیه هوایی در تاریخ آمریکا را تکمیل کردیم و از مارس گذشته تا آغاز تخلیه‌ در افغانستان با تهدیداتی روبه‌رو بودیم.

وی گفت: در آوریل ، من تصمیم گرفتم که این کار را پایان دهم. به عنوان بخشی از این تصمیم ، ما تاریخ 31 اوت را برای خروج نیروهای آمریکایی تعیین کردیم. فرض بر این بود که بیش از 300000 نیروی امنیت ملی افغانستان که ما در دو دهه گذشته آموزش داده بودیم و آنها را تجهیز کرده بودیم ، یک دشمن قوی در جنگ‌های داخلی آنها با طالبان باشد. این فرض که دولت افغانستان بتواند برای مدتی فراتر از عقب نشینی نظامی ادامه دهد ، دقیق نبود. اما من همچنان به تیم امنیت ملی مان دستور دادم که برای هر احتمالی آماده شوند. و این همان کاری است که ما انجام دادیم.

وی افزود: نیروهای امنیتی افغان ، پس از دو دهه جنگ برای کشورشان و از دست دادن هزاران نفر از نیروهای خود ، آنطور که هرکسی انتظار داشت نتوانستند ایستادگی کنند. مردم افغانستان شاهد سقوط دولت خود و فرار رئیس جمهور در میان فساد و بدرفتاری بودند ، و کشور را به دشمن خود طالبان سپردند و خطر را برای ایالات متحده به میزان قابل توجهی افزایش دادند. پرسنل و متحدان ما در نتیجه ، برای اخراج ایمن شهروندان آمریکایی قبل از 31 اوت ، پرسنل سفارت ، متحدان و شرکا و افغان هایی که 20 سال با ما کار کردند و در کنار ما جنگیدند ، وارد عمل شدند.به 6000 سرباز آمریکایی اجازه دادم تا به امنیت فرودگاه کابل کمک کنند.

بایدن گفت: ما هزاران شهروند و دیپلمات آن کشورهایی را که با ما برای بدست آوردن بن لادن وارد افغانستان شده بودند ، بیرون آوردیم. ما کارکنان محلی سفارت ایالات متحده و خانواده‌های آنها را که جمعا حدود 2500 نفر بودند، هزاران مترجم و دیگران را که از ایالات متحده حمایت می کردند ، خارج کردیم. اکنون ما معتقدیم که حدود 100 تا 200 آمریکایی با قصد خروج از افغانستان در افغانستان باقی می مانند. اکثر کسانی که باقی مانده‌اند دو تابعیتی هستند ، ساکنان قدیمی که قبلاً تصمیم گرفته بودند به دلیل ریشه‌های خانوادگی خود در افغانستان بمانند. نتیجه نهایی: نود درصد آمریکایی‌ها در افغانستان که می خواستند بروند ، توانستند آنجا را ترک کنند. و برای آمریکایی های باقی مانده ، مهلتی وجود ندارد. ما همچنان متعهد هستیم که اگر می‌خواهند بیرون بیایند آنها را بیرون بیاوریم. وزیر امور خارجه بلینکن تلاش های دیپلماتیک مستمر را برای اطمینان از عبور ایمن برای هر شریک آمریکایی ، افغان یا اتباع خارجی که مایل به ترک افغانستان هستند ، هدایت می کند. در واقع همین دیروز شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ای را تصویب کرد که پیام روشنی را در مورد آنچه که جامعه بین المللی انتظار دارد طالبان برای حرکت به جلو ارائه دهد ارسال کرد.

وی از تصمیم خود برای خروج از افغانستان دفاع کرد و مدعی شد که ایالات متحده آمریکا چاره‌ای جز «ترک یا افزایش تنش» در طولانی‌ترین جنگ آمریکا پس از توافق ترامپ با طالبان نداشت. وی تاکید کرد که انتخاب واقعی بین خروج یا تشدید درگیری‌ها بود: من قصد نداشتم این جنگ را برای همیشه طولانی کنم و قصد نداشتم خروج را برای همیشه طولانی کنم. وقتی من دولت را تحویل گرفتم طالبان در قوی‌ترین موقعیت خود از سال ۲۰۰۱ به این طرف بود. تقریباً نیمی از کشور را تحت کنترل یا رقابت داشت.

جو بایدن گفت که آمریکا پس از توافقی که دولت دونالد ترامپ با طالبان امضاء کرد امکان ادامه حضور در افغانستان را نداشت. بایدن گفت: ما تنها یک انتخاب ساده داشتیم. یا تعهد دولت قبلی را انجام می‌دادیم و افغانستان را ترک می‌کردیم یا می‌گفتیم که این کشور را ترک نمی‌کنیم و ده‌ها هزار سرباز خود را به جنگ باز می‌گرداندیم. بگذارید واضح بگویم: خروج 31 اوت مهلت دلخواه نبود. این دستگاه برای نجات جان آمریکایی‌ها طراحی شده است. سلف من ، رئیس جمهور سابق ، توافقنامه‌ای را با طالبان برای خروج ایالات متحده امضا کرده بود. در توافق دولت قبلی گفته شده بود که اگر ما به مهلت اول ماه مه که آنها برای خروج امضا کرده بودند پایبند باشیم ، طالبان به هیچ یک از نیروهای آمریکایی حمله نمی کنند. اما اگر می ماندیم ، همه شرط ها رها می‌شد.

رئیس جمهوری آمریکا در ادامه اظهار کرد: تهدید تروریستی هنوز وجود دارد اما رویکرد آن تغییر کرده است و نیاز به تغییر استراتژی ما دارد. اما این بدان معنا نیست که باید در افغانستان می‌ماندیم. ما به آن تروریست‌هایی که با ما می‌جنگند می‌گوییم که ما همه جا شما را تعقیب خواهیم کرد و هزینه سنگینی خواهید پرداخت.

وی با یادآوری دلیل حمله به افغانستان و سپس کشتن اسامه بن لادن رهبر القاعده که مسئول حملات تروریستی یازده سپتامبر ۲۰۰۱ بود گفت، هدف ما جلوگیری از تکرار حمله مشابه بود که به هدف خود رسیدیم.

رئیس جمهوری آمریکا با بیان این که ما حتی ۱۰ سال بیشتر در افغانستان ماندیم گفت، من باور ندارم که منافع ملی ایالات متحده با ادامه حضور نظامی در افغانستان تضمین می‌شد.

وی درباره ۱۳ نظامی کشورش که در جریان این عملیات و بر اثر حمله داعش کشته شدند گفت که «ما هرگز نمی‌توانیم دین خود به آنها را ادا کنیم.»

حمله انتحاری روز پنج‌شنبه گذشته در فرودگاه کابل که از سوی شاخه داعش در خراسان (داعش خراسان) انجام شد، جان ۱۷۰ شهروند افغان و همچنین ۱۳ نظامی آمریکایی را گرفت.

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین از «موفقیت فوق‌العاده» عملیات خروج شهروندان آمریکایی و افغان‌ها از فرودگاه کابل سخن گفت. جو بایدن افزود که واشنگتن تخمین می‌زند که حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ شهروند آمریکایی به دنبال خروج از افغانستان هستند.

وی پایان حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان را «بهترین تصمیم برای آمریکا» توصیف کرد: «من این حرف را از صمیم قلب می‌گویم. شک نداریم که این تصمیم درست، عاقلانه و بهترین تصمیم برای آمریکا بود.»

رئیس‌جمهوری آمریکا تاکید کرد که کشورش به جز جلوگیری از برنامه‌ریزی برای حمله به ایالات متحده در خاک افغانستان هیچ گونه منفعت ملی دیگری در این کشور نداشت و ندارد.

جو بایدن وظیفه خود را دفاع از آمریکا در برابر تهدیدهای سال ۲۰۲۱ به جای تمرکز بر روی تهدیدهای سال ۲۰۰۱ دانست.

وی تاکید کرد: ما همچنان از حقوق زنان و دختران افغان حمایت می‌کنیم، همانطور که از حقوق زنان و دختران در دیگر نقاط دنیا حمایت می‌کنیم.

وی همچنین در بخشی از سخنانش نیز گفت که «وقت پایان دادن به این جنگ فرا رسیده بود.» رئیس‌جمهوری آمریکا گفت که جنگ در افغانستان باید مدتها پیش به پایان می‌رسید. ما ٢٠ سال است که روزانه ٣٠٠ میلیون دلار در افغانستان هزینه می‌کنیم و من نمی‌توانم به این هدردادن ادامه بدهم.

رئیس جمهوری آمریکا با بیان اینکه اکنون باید به آینده نگاه کنیم، نه به گذشته، تصریح کرد: کهنه‌سربازان زیادی را در منطقه جنگ و همچنین اینجا در آمریکا دیده‌لم که با مشکلات بسیاری دست به گریبان هستند، آنها هستند که هزینه جنگ را تا آخر عمر به دوش می‌کشند.

جو بایدن با اشاره به این که روزانه به‌طور متوسط ۱۸ کهنه‌سرباز آمریکایی اقدام به خودکشی می‌کنند،گفت: من با تمام وجودم معتقدم که تصمیم به خروج نظامی از افغانستان درست بوده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.