تحولات منطقه

مشاور رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گفت: اقتدار و توانمندی ایران در هشت سال جنگ تحمیلی دنیا را متقاعد کرد تا حقوق بین المللی و حق حاکمیت کشورمان بر مرزهای پیش از جنگ را به رسمیت بشناسد.

اقتدار ایران در دفاع مقدس موجب پذیرش حق حاکمیت کشور بر مرزها شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، سردار احمد نجاتی اظهار کرد: آزادی خرمشهر در سال ۶۱ یکی از دو نقطه اوج جنگ تحمیلی علیه ایران بود که بواسطه آن رزمندگان اسلام توانستند بخش عمده مناطق اشغالی کشورمان را از ارتش متجاوز صدام پس بگیرند.

وی ادامه داد: دیگر مرحله مهم و درخشان دفاع مقدس عملیات کربلای پنج در اسفند سال ۶۵ بود که با این پیروزی توانستیم دنیا را نسبت به حاکمیت ایران بر مرزهای بین المللی خود متقاعد کنیم و علاوه بر آن دنیا صدام را به عنوان آغازگر جنگ و طرف متجاوز به رسمیت شناخت.

مشاور رییس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس با اشاره به برخی زمزمه ها مبنی بر پذیرش آتش بس پس از فتح خرمشهر گفت: آتش بسی که پیش از کربلای پنج مطرح بود همانند آتش بس و توافق میان رژیم صهیونیستی و کشورهای اسلامی است که به موجب آن فلسطین و بخشی از خاک کشورهای اسلامی همچنان در اشغال این رژیم است.

وی افزود: با آتش بسی که صدام پس از آزادسازی خرمشهر مطرح کرد، کشورهای حامی وی هر زمان که می خواستند می توانستند او را دوباره تجهیز کنند تا به ایران حمله کند لذا ضمانتی برای جلوگیری از تداوم جنگ وجود نداشت از طرفی پس از آزادی خرمشهر هنوز بخشی از خاک کشورمان از جمله مهران و نفت شهر در اشغال دشمن بود و ارتش صدام قصد عقب نشینی از این مناطق را نداشت.

سردار نجاتی ادامه داد: در این شرایط صدام اعلام کرده بود، دیگر قرارداد الجزایر و حدود مرزی گذشته را نمی پذیرد و دنیا نیز  همچنان حق حاکمیت کشورمان بر مرزهای قبل را به رسمیت نشناخته بود.

وی گفت: اما درعملیات کربلای پنج با ضربات بسیار سنگینی که ایران به دشمن بعثی وارد کرد صدام به این نتیجه رسید که دیگر تاب مقابله با رزمندگان اسلام را ندارد لذا پیش نویس قطعنامه آتش بس بعد از این عملیات تنظیم شد و در سال ۶۶ شورای امنیت سازمان ملل بواسطه اقتدار کشورمان، قطعنامه ۵۹۸ را صادر کرد.

منبع: ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.