تحولات منطقه

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی با بیان اینکه ۱۲ درصد کودکان ۵ تا ۶ سال دارای اختلالات اضطرابی یا شبه اضطرابی هستند، گفت: خشونت والدین و نزاع‌های خانوادگی، تأثیر بسیار منفی بر سلامت روان کودکان دارد.

اضطراب کودکان درخراسان رضوی روال فزاینده دارد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، غلامحسین دلبری اظهار کرد: در آخرین دوره اجرای طرح غربالگری کودکان که از اواخر سال ۹۸ آغاز و تا تیرماه ۹۹ ادامه داشت ۹ هزار کودک در سراسر استان مورد غربال و پرسشگری قرار گرفتند.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از این تعداد ۲ هزار و ۶۰۰ کودک مشکوک به اضطراب تشخیص داده شدند.

وی یادآور شد: از میان کودکان مشکوک هزار و ۱۷۵ کودک مورد درمان قرار گرفتند و بقیه مراجعین نیاز به درمان نداشتند اما پدر و مادرشان درباره مهارت‌های ارتباطی والدین با فرزندان مورد مشاوره و آموزش قرار گرفتند.

دلبری گفت: طرح غربالگری اضطراب کودکان ۵ و ۶ سال از سال ۹۳ در سطح کشور به اجرا درآمده و بر اساس نتایج آن میزان اضطراب در کودکان خراسان رضوی به طور میانگین حدود ۱۲ درصد است که تقریبا معادل نرم جهانی است.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این طرح، تعدادی از مراکز مشاوره تحت نظارت بهزیستی، کودک را شناسایی و پس از تکمیل پرسشنامه‌ استاندارد شده‌ اسپنس، وی را مورد ارزیابی قرار می‌دهند و چنانچه کودک مشکوک به اضطراب تشخیص داده شد به مراکز مشاوره‌ تخصصی ارجاع می‌شود.

وی یادآور شد: در سال جاری، شکل حضوری مراجعات تغییر کرده و سامانه‌ای برای والدین این کودکان طراحی شده که به نشانی crm.behzisti.ir در دسترس خانواده‌ها قرار دارد.

دلبری اضافه کرد: همین سامانه، چنانچه نیاز باشد مشاوران را معرفی می‌کند و مراجعین می‌توانند نوبت آنلاین بگیرند،  در مراکز مشاوره، چنانچه تشخیص قطعی شود جلسات مشاوره و آموزش برای خانواده طراحی و اجرا می‌شود.

معاون پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی تصریح کرد:  آن طور که نتایج غربالگری نشان می‌دهد میزان اضطراب در کودکان خراسانی در سال‌های گذشته، با شیب ملایمی در حال افزایش بوده اما هنوز از سطح نرم جهانی فراتر نرفته است.

وی به خانواده‌ها و والدین توصیه کرد فضای خانواده را حتی الامکان آرام نگاه دارند و اضطراب و تنش‌های محیط کار و بیرون را در محیط خانواده منتشر نکنند تا کودکان تحت تأثیر قرار نگیرند.

دلبری افزود: خشونت والدین و نزاع‌های خانوادگی، تأثیر بسیار منفی بر سلامت روان کودکان دارد و نتایج طرح غربالگری اضطراب کودکان و بررسی های مشاوران بهزیستی در مورد محیط خانوادگی کودکانی که مشکل اضطراب دارند هم این موضوع را تأیید می‌کند.

منبع: فارس

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha