تحولات لبنان و فلسطین

رئیس جهادکشاورزی شهرستان سمیرم گفت: ضروری است دولت در زمینه بازار سیب سمیرم ورود کرده و این امر را ساماندهی کند.

دولت بازار آشفته سیب سمیرم را ساماندهی کند/صادرات دست دلالان است

به گزارش قدس آنلاین، اشکبوس رضایی با اشاره به برداشت سیب در شهرستان سمیرم اظهار داشت: سطح زیر کشت سیب درختی در این شهرستان ۱۸ هزار و ۵۰۰ هکتار است که از این میزان ۱۷ هزار و ۷۰۰ تن سیب قرمز و طلایی است.

پیش‌بینی برداشت ۲۳۰ هزار تن سیب در سمیرم

وی با بیان اینکه برداشت سیب از یک ماه گذشته آغاز شده و تا نیمه آبان ماه ادامه دارد، افزود: پیش بینی ما برداشت ۲۱۰ هزار تن سیب بود که البته با توجه به اینکه در حال حاضر ۶۰ درصد از سیب برداشت شده است و هنوز ۴۰ درصد آن مانده پیش‌بینی می‌شود که برداشت سیب حدود ۲۳۰ هزار تن باشد.

رئیس جهادکشاورزی شهرستان سمیرم با اشاره به حل مشکل تأمین کارگر برای برداشت سیب سمیرم تصریح کرد: کمبود نیروی کار با ورود حدود ۱۵ هزار کارگر از استان‌های مجاور به ویژه سیستان و بلوچستان برای برداشت حل شده است.

کاهش کیفیت سیب سمیرم به دلیل خشکسالی

وی با بیان اینکه خشکسالی و غبارآلودگی هوا منجر به کاهش کیفیت سیب در حال برداشت در سمیرم شده است، اضافه کرد: بخش قابل توجهی از سیب‌های درجه یک شهرستان به درجه دو تبدیل شده است.

رضایی دلالان را بزرگ‌ترین چالش پیشروی باغداران سیب در سمیرم دانست و گفت: بازار سیب سمیرم همچنان در دست دلالان است هر چند پیگیری‌های زیادی را با همکاری نظام صنفی کشاورزی برای نرخ مصوب سیب انجام داده‌ایم اما همچنان نرخ‌گذاری در بازار از سوی دلالان انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه سیب تولید شده در سمیرم مازاد بر نیاز داخلی در بازار داخل است، اضافه کرد: سیب مازاد باید صادر شود و این در حالی است که دولت برای صادرات سیب حمایتی ندارد و دلالان صادرات را نیز در دست گرفته‌اند.

صادرات سیب سمیرم هیچ سودی برای کشاورزان ندارد

رئیس جهادکشاورزی شهرستان سمیرم تاکید کرد: صادرات سیب سمیرم هیچ سودی برای کشاورزان ندارد و سود آن به جیب دلالان می‌رود.

وی با بیان اینکه این روزها بازاریابانی از کشورهای مختلف و از جمله پاکستان برای خرید سیب سمیرم در حال تردد هستند، اضافه کرد: این امر باید ساماندهی شود و دست دلالان از بازار نابسامان سیب در سمیرم کوتاه شود.

رضایی با اشاره به نرخ مصوب سیب سمیرم در سال جاری گفت: قیمت سیب ممتاز هفت هزار تومان، سیب درجه یک پنج هزار تومان و سیب درجه دو سه هزار تومان تعیین شده است، البته باید توجه داشت که این نرخ به جز هزینه‌های کارگری و بسته بندی است و حداقل هزینه این دو بخش برای هر کیلوگرم سیب درختی دو هزار و ۵۰۰ تومان در نظر گرفته شده است.

منبع: مهر

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.