تحولات منطقه

تولیت آستان قدس رضوی از بازنگری و تدوین آئین نامه جدید خدمت در حرم مطهر امام رضا(ع) خبر داد.

بازنگری و تدوین آئین نامه جدید خدمت در حرم مطهر رضوی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس انلاین،حجت الاسلام والمسلمین احمد مروی در مراسم اهدای احکام خدمه که در تالار ولایت حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن گرامیداشت فرارسیدن میلاد باسعادت پیامبر اکرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) به بیان آیه ۱۲۸ سوره توبه که به اصرار پیامبر(ص) بر هدایت مردم و رأفت آن حضرت اشاره دارد، پرداخت و اظهار کرد: تمام فضیلت های اخلاقی در وجود پیامبر گرامی اسلام(ص) جمع است، همه خوبی‌ها، پاکیزگی‌ها و کمالات انسانی به نحو اتمّ و اکمل در آن حضرت ظهور دارد، زیرا رسول خدا(ص) تجلی و ظهور عینی قرآن است.
وی در ادامه به میلاد مسعود امام صادق(ع) اشاره و تصریح کرد: نه تنها فقه شیعی بلکه فقه اسلامی مدیون حوزه درسی امام صادق(ع) است؛ البته این به آن معنا نیست که علم امام صادق(ع) برتر از سایر ائمه اطهار(ع) بوده است، حضرات معصومین(ع) همگی در قله علوم اسلامی قرار دارند اما در دوران امام صادق(ع) در مقطعی فرصت مناسبی به وجود آمد تا ایشان به تبیین معارف قرآنی و اسلامی و مسائل فقهی و کلامی بپردازند، فرصتی که برای دیگر ائمه اطهار(ع) فراهم نشد.
حجت الاسلام والمسلمین مروی در بخش دیگری از سخنان خود به خدمه ای که به تازگی مفتخر به خدمت در دستگاه حضرت رضا(ع) شده‌اند، تبریک گفت و با اشاره به فرازهایی از بیانات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری نسبت به جایگاه والای خادمی دستگاه حضرت رضا(ع)، عنوان کرد: حرم مطهر رضوی محل رفت و آمد ملائک و اولیاء الله است، لذا خادمی چنین جایگاه مقدسی بسیار مسئولیت سنگینی را برای انسان به دنبال دارد؛ اگر گفتار، کردار و سلوک انسان پس از تشرف به خادمی حضرت رضا(ع) با گذشته تفاوتی نکرد و به سیره و سلوک رضوی نزدیکتر نشد، بدانیم تنها لباسمان با گذشته فرق کرده است و تغییر لباس دنیوی در آخرت برایمان سودی نخواهد داشت.
وی با اشاره به روایت «معاشر الشیعه! کونوا لنا زینا» از امام صادق(ع)، گفت: حکم خادمی حضرت رضا(ع) باید رفتار، گفتار و سلوک ما را تغییر دهد تا در هر جمعی هستیم کردارمان نشان دهنده ی عنوان خادمی دستگاه علی بن موسی الرضا(ع) باشد. خادم امام رضا(ع) باید زینت امام رضا(ع) باشد و اگر اینگونه بود، شفاعت و دستگیری حضرت شامل حالش می‌شود.
تولیت آستان قدس رضوی، مهربانی، سعه صدر، حسن خلق و برخورد شایسته با زائران را از ویژگی‌های خادمان راستین امام الرئوف(ع) دانست و اظهار کرد: خادمان رضوی باید تجلی و جلوه امام رئوف(ع) باشند و همواره با مهربانی و روی خوش با زائران برخورد کنند.
وی احساس مسئولیت در تمامی حوزه های حرم مطهر را از دیگر ویژگی های خدام رضوی برشمرد و گفت: خدام نباید نسبت به کمبودها، کاستی ها و اشکالات حرم مطهر بی تفاوت باشند، برای تحقق زیارت متعالی که از اصلی ترین اهداف آستان قدس است، خدام حرم مطهر نقش مهمی برعهده دارند.
حجت الاسلام والمسلمین مروی ادامه داد: خدام به سبب ارتباط مستقیم با زائران بهترین شناخت را از کاستی ها و مشکلات احتمالی دارند، لذا باید پیشنهادهای خود را برای رفع مشکلات و کاستی به مسئولان حرم مطهر ارائه دهند.
وی در بخش پایانی سخنان خود از بازنگری آیین نامه خدمت در حرم مطهر رضوی خبر داد و تصریح کرد: در سند چشم انداز، این آستان، پویاترین، کارآمدترین و هم افزاترین نهاد اسلامی و شایسته ترین خادم برای بیشترین زائر اهل بیت(ع) است. از سویی باتوجه به افزایش حضور زائران و تنوع آنان، توسعه عرصه های خدمتی، تنوع خدمات، تغییر ساختار سازمان آستان قدس، حضور بانوان و جوانان در عرصه های خدمتی و لزوم هم سویی همه ی این موارد با سیاست های کلان آستان قدس، ضرورت داشت تا بستر مناسب قانونی برای تحقق این امر در حرم مطهر رضوی ایجاد شود.
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه در این آئین نامه تلاش شده امتیازات و نقاط قوت آیین نامه قبلی حفظ و متناسب با اقتضائات زمان بازنگری صورت پذیرد، ابراز کرد: مبنای آئین نامه جدید، تکریم هرچه بیشتر خدمه و زائران گرامی و حفظ و رعایت هرچه بهتر شئونات حرم مطهر است، که در آن عناوین خدمتی توسعه یافته و خدمت خادمیاری به آن اضافه شده است.
وی افزود: افزایش امتیازات اعطایی به خدمه محترم، تشرف نائبات به فیض خدمت در حرم مطهر رضوی، رسمیت یافتن خدمت تخصصی متناسب با تخصص افراد و نیازهای آستان قدس، امکان بهره مندی از فیض تشرف برای گروه های سنی بیشتر و امکان تشرف خدمت برای خواهران با در نظر گرفتن امتیازات اختصاصی و ... از جمله ویژگی های آئین نامه جدید خدمت در حرم مطهر رضوی است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی گفت: برای بازنگری و تدوین آیین نامه جدید خدمت، بالغ بر ۷۰۰ ساعت کار مطالعاتی و کارشناسی انجام شده و از نظرات صاحب نظران، مدیران سابق آستان، برخی خادمان پیشکسوت و باتجربه، حقوقدانان و مراکز مرتبط این آستان مقدس استفاده شده است.
وی یادآور شد: البته کار بشری بدون نقص و اشکال نیست و نمی‎توانیم ادعا کنیم که این آیین نامه هیچ نقصی ندارد، اما تمام تلاشمان را کردیم با کمترین اشکالات و ضعف ها این آئین نامه بازنگری شود.

انتهای پیام

منبع: استان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.