به گزارش قدس آنلاین، هفته گذشته از یکی از قدیمیترین جواهرات مزین به رنگ مصنوعی در ژاپن رونمایی شد. به نقل از روزنامه ماینیچی این مهره ۲۳ هزار ساله در واقع ۵ سال پیش پیدا شد اما کشف آن در آستانه اولین نمایش این جواهر باستانی در موزه هنر اوکیناوا در ژاپن علنی شده است. پیشبینی میشود مهره مذکور که یکی از اولین نمونههای پیشرفت خلاقانه در دوران پیشاتاریخ است، اطلاعات ارزشمندی درباره فرهنگ پارینه سنگی فراهم کند.
این مهره روی یک عاج کنده کاری و سپس با رنگدانه قرمز رنگآمیزی شده است البته آثار این رنگ قرمز امروزه تنها در شیارهای مهره پیداست. این مهره در غار ساکیتاری واقع در جبهه جنوبی جزیره اوکیناوا کشف شده و گمان میرود به دوران پارینه سنگی پسین و حدود ۲۳ هزار سال پیش تعلق داشته باشد.
سیجی کادوواکی (Seiji Kadowaki)، از اساتید دانشگاه ناگویا که در حوزه باستانشناسی پیشاتاریخی تخصص، در گفتوگو با روزنامه ماینیچی در این باره گفت: به نظر میرسد مردمان باستان زمان و تلاش زیادی برای ساخت این اشیا صرف میکردند، از پیدا کردن عاجها گرفته تا رنگ کردنشان. احتمالا از این اشیای زینتی به عنوان یک ابزار ارتباطی استفاده میشده است.
در همین غار چند شیء دیگر مربوط به تاریخ انسان نیز کشف شده است که از آن میان میتوان به قدیمیترین قلابهای ماهیگیری و تودههای رنگدانه اشاره کرد که کاربردی مثل مداد شمعی داشتند. این غار ژاپنی تا ۱۵ هزار سال پیش محل زندگی نسلهای متوالی از انسانها بود.
نظر شما