در این همایش اعضای چندین اتحادیه آموزشی و استادان و نخبگانی از کشورهای لبنان، سوریه، ایران، بحرین، پاکستان، الجزایر، مصر، مراکش، تونس، یمن و عراق حضور داشتند.
وزیر فرهنگ لبنان در سخنانی ضمن انتقاد از هرگونه اقدامی در جهت عادیسازی روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با رژیم صهیونیستی، گفت: «عادیسازی واقعی که منطقه نیازمند آن است، تنها با نابودی «اسرائیل» محقق میشود.» قاضی محمد وسام مرتضی تأکید کرد: «مقابله با روند عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل نباید به محکومیت این روند محدود شود، بلکه نیازمند برداشتن گامهای عملی برای خنثیسازی این روند است.» در ادامه، دکتر عبدالله قصیر، هماهنگکننده برگزاری همایش به اهداف برگزاری آن در شرایط کنونی پرداخت و گفت: «متأسفانه نتایج بدست آمده نشان داد برنامهریزان، واقعیتها را در موضوع فلسطین به صورت گسترده تحریف کرده و وارونه جلوه میدهند.» عبدالله قصیر افزود: «وارونهنمایی و تحریف واقعیت و گنجاندن مفاهیم مرتبط با عادیسازی روابط در نظام آموزشی برای تأثیرگذاری بر نوجوانان و با هدف به فراموشی سپردن مسئله فلسطین و جنایت رژیم صهیونیستی انجام میشود.» برگزاری چهار جلسه تخصصی از دیگر برنامههای این همایش بود. یکی از این جلسات با عنوان «نقش مراکز آموزشی و آکادمیک در مقابله با عادیسازی روابط» به ریاست رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در لبنان برگزار شد.
دکتر عباس خامهیار در سخنان خود به ابزار و شیوههای نفوذ دشمن برای تغییر در باورها و ارزشهای مردم بهخصوص جوانان اشاره کرد و گفت: «دشمن با ابزار و شیوههای مختلف و همچنین تکنیکهای فریبنده تلاش میکند مسئله فلسطین به فراموشی سپرده شود. »
وی در ادامه بر ضرورت همافزایی در زمینه مقابله همهجانبه با رژیمصهیونیستی تأکید کرد و گفت: مقابله با جنایات و ددمنشیهای اشغالگران صهیونیست علاوه بر مقاومت در میدان نبرد، مستلزم ارزیابی، تحقیقات و مطالعات آکادمیک است تا از این طریق بتوانیم راهکارهایی عملی برای مقابله با خطرات رژیم صهیونیستی استخراج کنیم. خامهیار در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: «دشمنان با تمسک به مفاهیمی فریبنده از جمله فرهنگ دگرپذیری و تسامح ادیان به دنبال القای مفاهیم فرهنگی خود به صورت نرم هستند. »
نظر شما