به گزارش قدس آنلاین، سفر به سوریه با توجه به جنگهای داخلی و حضور داعش از اوایل دهه ۹۰ متوقف شد و هیچ اعزامی در قالب کاروانهای زیرنظر سازمان حج و زیارت صورت نگرفت؛ تا اینکه آذرماه سال ۹۸ زائران به صورت محدود و البته در سکوت خبری، به سوریه اعزام شدند. اما با شیوع کرونا، سفرهای زیارتی سوریه نیز متوقف شد.
آغاز ثبتنام سفر به سوریه در روزهای آینده
با این وجود، سازمان حج و زیارت به منظور برقراری سفر سوریه دستورالعملهایی با همکاری وزارت بهداشت تدوین کرد تا در ایام کرونا امکان ازسرگیری سفر به سوریه فراهم شود؛ تا جایی که حتی قرار بود سفر به سوریه زودتر از سفر به عتبات محقق شود. با این وجود، سفر به عتبات زودتر صورت گرفت و اکنون زائران در قالب کاروان زیر نظر سازمان حج و زیارت به شهرهای زیارتی عراق مشرف میشوند و در روزهای آینده نیز ثبتنام سفر به سوریه آغاز میشود.
علیرضا رشیدیان، رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه برنامه پیشنهادی ایران برای برقراری سفر به سوریه به مسؤولان این کشور ارسال شده بود، میگوید: با موافقت طرف سوری، صورتجلسه برای اعزام زائران به سوریه امضا و مقرر شد تا سالانه یک هزار زائر به صورت پلکانی به سوریه و زیارت حرم حضرت زینب و رقیه سلام الله علیهما مشرف شوند.
رشیدیان زمان ثبتنام سفر به سوریه را اواخر ماه جاری اعلام کرده و میافزاید: با بررسی وضعیت سفر به سوریه، ثبتنام سفر زیارتی به این کشور پس از مدتها به صورت محدود از روزهای آینده انجام میشود و امیدواریم بتوانیم زائران را در قالب کاروانهای زیر نظر سازمان حج و زیارت به حرمهای مطهر اعزام کنیم.
حضور تیم ارزیابی سازمان حج و زیارت در سوریه برای انعقاد قراردادها
به گفته یک منبع مطلع، هماکنون تیم ارزیابی سازمان حج و زیارت به منظور بررسی وضعیت و انعقاد قرارداد خدمات زائران همچون حمل و نقل، تغذیه، اسکان در سوریه حضور دارند. البته با توجه به توافق صورت گرفته با طرف سوری، ایران با دفاتری که زیر نظر دولت این کشور فعالیت دارند، به صورت مستقیم قرارداد منعقد میکند تا علاوه بر ارائه خدمات مناسب، بتواند هزینه سفر را نیز کاهش دهد. چرا که در صورت انعقاد قرارداد با سایر دفاتر یا واگذاری اعزامها به متولیان سوری، زائران متحمل هزینههای بالا میشدند.
بر همین اساس، پس از بازگشت تیم اجرایی سازمان حج و زیارت و مشخص شدن هزینههای این سفر معنوی در شرایط کرونا، ثبتنام و اعزام زائران به سوریه آغاز خواهد شد.
تنوع بستههای زیارتی سوریه؛ از سه روز تا یک هفته
البته حجتالاسلام صحبتالله رحمانی، معاون عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه در اعزامها به سوریه همچون عتبات بستههای زیارتی متنوع پیشبینی کردهایم، میگوید: در نظر داریم که بسته زیارتی سوریه را ۳ روزه، ۴ روزه و یک هفتهای برنامهریزی کنیم تا زائران و مشتاقان زیارت حرم عمه سادات بر اساس زمان و توان مالی خود بتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند. همچنین سفر سوریه فقط به صورت هوایی انجام میشود و در حال حاضر با توجه به محدودیت اعزام، سفرها از ایستگاه پروازی تهران و فرودگاه امام خمینی (ره) صورت میپذیرد.
آغاز اعزامها از نیمه اول دیماه
وی درباره زمان اعزام زائران به سوریه نیز میافزاید: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته سفر به سوریه در دیماه برقرار میشود و در صورت انجام هماهنگیهای لازم، نیمه اول دیماه اولین کاروان به سوریه اعزام خواهد شد.
با توجه به اینکه برنامهریزیها برای برقراری سفر به سوریه در حال انجام است، هنوز هزینه این سفر معنوی مشخص نشده و زائران باید منتظر انعقاد قراردادها و برآورد هزینهها از سوی سازمان حج و زیارت باشند. البته برخی مسؤولان سازمان حج و زیارت هزینه سفر به سوریه را با هزینه سفر به عتبات در یک رده قیمتی عنوان کردند.
با این وجود، سازمان حج و زیارت در شیوه جدید اعزامها قصد دارد تا با برنامهریزی صورت گرفته هزینه سفر به سوریه را طوری مدیریت کند تا زائران با سلایق مختلف بتوانند به این سفر معنوی مشرف شوند؛ به طوری که از سفر سه روزه تا یک هفتهای در نظر گرفته شده است که در هر صورت با توجه به بالا بودن هزینههای پرواز، این رقم کمتر از هشت میلیون تومان نخواهد بود؛ چرا که هماکنون هزینه بلیت سوریه چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
سالانه ۱۰۰ ایرانی به سوریه مشرف میشوند
البته با توجه به اینکه در طول یک سال ۱۰۰ هزار زائر به سوریه اعزام میشود، ماهانه بیش از ۸ هزار زائر امکان تشرف به حرم حضرت زینب و رقیه سلام الله علیهما را دارند که به دلیل اعزام پلکانی، این نوع سفرها از تعداد محدود زائران و کاروانها آغاز خواهد شد و به مروز زمان تعداد کاروانها افزایش خواهد یافت.
اعزام زائران به سوریه از شهرهای مختلف کشور چگونه محقق میشود؟
پس از برقراری سفر به سوریه و اعزام زائران از ایستگاه پروازی تهران، برنامهریزی برای اعزام زوار به دمشق از شهرهای مختلف کشورمان نیز صورت میگیرد. چرا که به گفته رئیس سازمان حج و زیارت، در صورت تکمیل ظرفیت یک هواپیما برای سفر به سوریه از هر استان، امکان اعزام از ایستگاه پروازی آن استان نیز وجود دارد و زائران میتوانند به دمشق اعزام شوند. همچنین در حال حاضر هیچ اعزامی به سوریه از طریق مرزهای زمینی صورت نمیگیرد و امیدواریم که با ایجاد خط ریلی بتوانیم در سالهای آینده سفر زمینی به سوریه را نیز محقق کنیم.
زائران لبنانی هم از امروز به زیارت حرمهای سوریه مشرف میشوند
با توجه به فروکش کردن کرونا، از اواسط سال جاری زائرانی از کشورهای کویت، پاکستان و بحرین نیز به حرم عقیله بنیهاشم حضرت زینب کبری سلام الله علیها مشرف شدند و از امروز نیز زائران لبنانی میتوانند برای زیارت به سوریه سفر کنند.
در سفر به سوریه، زائران ایرانی فقط به دمشق و زیارت حرم حضرت رقیه و زینب سلام الله علیهما مشرف میشوند و طرف سوری نیز امنیت، سلامت، عزت و کرامت زائران ایرانی را تضمین کرده است. همچنین با توجه به الزام تزریق واکسن، همه زائران برای تشرف به سوریه باید همچون سفر عتبات دو دوز واکسن کرونا تزریق کرده و جوابیه منفی آزمایش کرونا حداقل ۷۲ ساعت قبل از پرواز را به همراه داشته باشند.
سفر به سوریه از اواخر اسفند سال ۹۸ برای همه زائران خارجی متوقف شد و پس از پان درهای حرمهای حضرت زینب و رقیه سلام الله علیهما به روی زائران بسته شد؛ تا اینکه پس از بیش از چهار ماه درهای حرمها مجدد بازگشایی و زائران سوری امکان تشرف به زیارت عمه سادات و ریحانةالحسین را داشتند و هماکنون هر روز حرمهای مطهر میزبان زائران است.
منبع: فارس
انتهای خبر/
نظر شما