بر این اساس روز گذشته وزیر ارتباطات به سانسور محتوای منتشرشده از سوی کاربران ایرانی درباره سردار سلیمانی واکنش نشان داد. عیسی زارع پور با انتشار پست و عکسی از حاج قاسم نوشت: تناقض عجیبی بین واقعیت و ادعای صاحبان پلتفرمهای بینالمللی درباره رعایت حقوق کاربران وجود دارد.
آنها از یک سو مدعی پایبندی به قوانین بینالمللی درباره آزادی بیان و احترام به حقوق کاربران هستند و از سوی دیگر تحتتأثیر سیاستهای ایرانستیزی آمریکا و رژیمصهیونیستی با سوگیری به سانسور و حذف تصاویر و مطالب کاربران ایرانی و علاقهمندان به ایران میپردازد.
وی در ادامه از ارسال نامهای از سوی این نهاد به مدیران پلتفرمهای متا و اینستاگرام در جهت رسیدگی به این موضوع خبر داده است.
نمایندگان هم پیگیر هستند
همزمان رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس در اعتراض به رویه غیرقانونی اینستاگرام در حذف تصاویر شهیدسلیمانی و تعلیق کاربران ایرانی، به مجمع حکمرانی اینترنت سازمان ملل نامه زد.
مجتبی توانگر در توییتر نوشت: در نامهای رسمی به دبیر مجمع حکمرانی اینترنت سازمان ملل (IGF) نسبت به این رویه غیرقانونی اعتراض کردم. این در حالی است که علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت نیز با انتشار مطلبی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: حذف تصاویر #HERO(قهرمان) از فضای مجازی در راستا و امتداد همان روحیه خشن آمریکایی و جنایت تروریستی ۱:۲۰ است. وی در این توییت تأکید کرده است: اقدام بزدلانه ایالات متحده نقض فاحش آزادی بیان و حقوق بشر علیه احساسات میلیونها انسان در سراسر جهان است. آمریکا باید به این رویه خلاف موازین حقوقی پایان دهد». گفتنی است در دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی، بسیاری از کاربران فضای مجازی نیز با هشتگ#HERO نام و یاد شهید سلیمانی را زنده نگه داشتند که شبکههای مجازی با حذف محتواهایی با این هشتگ اقدام به سانسور محتوای تولید شده کردند.
غرب با خودش چند چند است؟
اما اقدام اینستاگرام در حذف محتواهای تولید شده درباره سردار سلیمانی در حالی است که غرب همیشه مدعی، در سالیان اخیر حقوق بشر را به ابزاری برای فشار به کشورهایی که همسو با ایدئولوژیشان نیستند، تبدیل کردهاند.
آنها در حالی موضوعاتی مانند حجاب، قصاص و برخی دیگر از قوانین دینی را نقض حقوق بشر تعبیر کرده و در پی آن تحریمهایی علیه کشورمان وضع کردند که خود در این مقوله پرونده سیاهی دارند. دو جنگ جهانی اول و دوم با بیش از ۶۰ میلیون کشته، دستپخت همین کشورهاست. امروز نیز در هر نزاع و درگیریای که ریز شویم نقش ویرانگر غرب به خوبی قابل درک است.
اما همین کشورها داعیهدار صلح هستند! از سویی آمریکا و اروپا در حالی انتشار کاریکاتور از پیامبر اسلام (ص) و انواع واقسام توهین به ادیان الهی را با حقوق بشر توجیه میکنند که هرگونه انتقاد از هولوکاست را برنتافته و رد می کنند.
آنها امروز نیز در حمایت از دو رژیم صهیونیستی و سعودی که در کشتار مردم فلسطین و یمن از هیچ چیز کم نگذاشتهاند ابایی ندارند. پس با این اوصاف قابل پیش بینی است استقبال و عرض ارادت مردم منطقه و بلکه جهان از سردار سلیمانی که در نخستین گام با انتشار تصاویر سردار دلها صورت میگیرد را تحمل نکنند. غافل از آنکه حاج قاسم امروز در دلها جا داشته و حذف او امکانپذیر نیست.
رسالتی که بر دوش مسئولان است
همانگونه که رهبر معظم انقلاب هم میگویند:« امروز هم مستکبران از نام او وحشت دارند، از یاد او وحشت دارند؛ ببینید در فضای مجازی ــ لابد بیشتر از من اطلاع دارید دیگر؛ ــ با اسم او چه برخوردی دارند میکنند؛ این هم یک تنبیه دیگری است، تنبه بیشتری است برای ما و مسئولین فضای مجازی کشور که بفهمند چه کار باید بکنند، تا دشمن نتواند هر جور دلش میخواهد، با هر جایی که دلش میخواهد رفتار کند. و خب فضای مجازیِ موجود دنیا زیر کلید مستکبران است دیگر؛ از اسمش هم میترسند و از تکثیر او وحشت دارند؛ الگو یعنی این؛ می ترسند که تکثیر بشود».
در نهایت فارغ از نوع نگاه منفعت طلبانه غرب به موضوع حقوق بشر، رسالت بزرگی هم بر دوش تصمیم سازان داخلیاست. همانگونه که کشورهایی مانند روسیه، چین و حتی ترکیه با تعیین محدودیت هایی اپلیکیشهای خارجی و از جمله اینستاگرام را به پذیرش و رعایت حقوق داخلیشان مکلف کرده اند، ما هم وظیفه داریم این مسئله را مد نظر قرار داشته باشیم.
در این بین بررسی و تأیید سریعتر طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی که چند ماهی است روی میز نمایندگان محترم مجلس قرار دارد، میتواند راهگشا بوده و منافع مردم و امنیت ملی کشورمان را بیش از پیش مورد تأکید قرار دهد.
نظر شما