تحولات لبنان و فلسطین

بر اساس آمار پایگاه‌های استنادی بین‌المللی، ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و ۱۱برابر میانگین جهانی است؛ در بحث تعداد مقالات نیز ایران رتبه اول علمی منطقه در سال ۲۰۱۷ و رتبه ۱۶ علمی در جهان را کسب کرده است.

 ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان

به گزارش قدس آنلاین، مستندی با نام "ایران۲۰" براساس پایگاه‌های استنادی جهان غرب و بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد، صندوق بین‌المللی پول، سازمان جهانی گردشگری، سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو)، سازمان بهداشت جهانی، بانک جهانی، انجمن جهانی فولاد و... به بررسی جایگاه امروز ایران در حوزه‌های مختلف پرداخته است.

بر اساس آمار این پایگاه‌های استنادی بین‌المللی در حوزه‌های سلامت، علم و فناوری، بهداشت، آموزش، صنعت، بازار، انرژی و... رتبه ایران بین ۲۰۶ کشور برتر دنیا، زیر ۲۰ است.

در واقع "ایران۲۰" عنوان پژوهشی برای ثبت، ‌ ارزیابی و روایت پیشرفت جمهوری اسلامی است؛ به همین منظور در ایام‌الله دهه مبارک فجر و چهل و سومین پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، آماری از پیشرفت‌های علمی ایران بعد از انقلاب اسلامی به‌روایت منابع غربی را در ادامه مرور می‌کنیم:

این‌که چرا تعداد مستندات علمی، مرجع بررسی پیشرفت علمی قرار گرفته است، دلایل گوناگونی دارد؛ دلیل نخست این است که آن تنها مرجع کنونی قابل دسترسی برای سنجش وضعیت علمی کشورها است. دلیل دوم افزایش مستندات علمی نشانگر پویایی و نشاط علمی یک کشور است. دلیل سوم اشارات مقام معظم رهبری به وضعیت علمی کشور براساس آمار مستندات علمی است و دلیل چهارم نیز تبدیل شدن مستندات و مقالات به فناوری و تولید در آینده‌ای نزدیک است (ارتباط مستقیمی میان سرآمدی در تولید مستندات علمی و سرآمدی در فناوری وجود دارد).

نظام رتبه‌بندی سایماگو (Scimago) توسط گروه پژوهشی به همین نام در دانشگاه گرانادا در اسپانیا انجام می‌شود که براساس تعداد مستندات علمی و میزان ارجاعات به آنها در مؤسسات آموزش عالی کشورهای مختلف موجود در بانک اطلاعاتی اسکوپوس، آنها را ارزیابی و رتبه‌بندی می‌کند؛ این رتبه‌بندی یکی از جدیدترین و جامع‌ترین نظام‌های رتبه‌بندی پژوهشی دانشگاه‌ها و مؤسسات پژوهش‌محور در جهان است.

علمی، شرکت های دانش بنیان، دانش‌بنیان،

در بحث تعداد مقالات، ایران رتبه اول علمی منطقه در سال ۲۰۱۷ و رتبه ۱۶ علمی در جهان را کسب کرده است.

علمی، شرکت های دانش بنیان، دانش‌بنیان،

براساس نظام رتبه‌بندی سایماگو (Scimago) در بحث رتبه ایران در تعداد ارجاع به مقالات، کشورمان دارای بیشترین ارجاعات علمی در منطقه در سال ۲۰۱۷ بوده است ضمن آنکه ایران هفدهمین کشور با بیشترین ارجاعات علمی در سال ۲۰۱۷ بوده است.

علمی، شرکت های دانش بنیان، دانش‌بنیان،

نمودار جایگاه علمی ایران از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۷ طبق جدول زیر است که منبع آن "سایماگو" است:

علمی، شرکت های دانش بنیان، دانش‌بنیان،

نشریه (New Scientist) نیوساینتیست یک هفته‌نامه معتبر علمی بین‌المللی است که در بریتانیا چاپ و منتشر می‌شود و نخستین شماره آن در سال ۱۹۵۶ منتشر شده است. مرکز این مجله در لندن قرار دارد و نسخه‌های آن در بریتانیا، آمریکا و استرالیا منتشر می‌شود. نیوساینتیست گزارش‌های آماری درباره رشد علمی کشورهای مختلف جهان منتشر می‌کند.

علمی، شرکت های دانش بنیان، دانش‌بنیان،

طبق گزارش سال ۲۰۱۰ مجله نیوساینتیست، ایران دارای سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان و پیشروترین کشور جهان در عرصه تولیدات علمی بوده است و امروز نیز نرخ رشد علمی در ایران ۱۱برابر میانگین جهانی است. نشریه نیوساینتیست برای اینکه اعتبار لازم برای این گزارش را حفظ کرده باشد، ‌ مانند گذشته به آمار و ارقام مستند موجود در پایگاه اطلاعاتی وب‌سایت علم (Web of Science) استناد کرده است.

منبع: تسنیم

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.