به گزارش قدس آنلاین، لهستان از تکمیل ساخت دیوارهای ۱۸۶ کیلومتری به منظور جلوگیری از ورود پناهجویان به این کشور تا ژوئن ۲۰۲۲ خبر داد. هزینه ساخت این دیوارهای پنج و نیم متری ۴۰۰ میلیون دلار برآورد شده و احتمالاً تا ژوئن ۲۰۲۲ تکمیل خواهد شد.
به گزارش سازمان صلح جهانی، آنا میچالسکا، سخنگوی گارد مرزی لهستان گفت: «این دیوار در امتداد جاده مرزی ساخته خواهد شد. قصد ما این است که خسارت محیطی تا حد امکان کم باشد و قطع درختان به حداقل برسد.»
طی دهه گذشته،افزایش پناهجویان خاورمیانه و آفریقایی که به کشورهای اتحادیه اروپا وارد میشوند، عمدتاً از طریق سرزمینهای اروپای شرقی بوده است. استانداردهای تعیین شده از سوی سازمان ملل بیان میکند که اگر فردی در کشور خود در خطر باشد، درخواست پناهندگی در کشور دیگر غیرقانونی نیست. با این حال، لهستان نیروهای متعددی را به مرزهای خود فرستاده تا از ورود پناهجویان به کشور جلوگیری کند.
لهستان، بلاروس را به تشویق پناهجویان به استفاده از این کشور به عنوان گذرگاه به اتحادیه اروپا متهم کرده است. دولت بلاروس این اتهامات را رد و اعلام کرده است که تلاشهای فعلی لهستان برای محدود کردن تعداد پناهجویان، غیرانسانی و یک موضوع حقوق بشری است. لهستان از آن زمان ادعا کرده است که این اقدام مینسک از سوی متحدش روسیه حمایت میشود و این کار را یک حمله غیرنظامی نه تنها علیه لهستان، بلکه به بقیه کشورهای اتحادیه اروپا عنوان کرده است.
طی گزارش الجزیره، امنیت مرزی لهستان گروهی متشکل از ۱۴ پناهجو را دستگیر کرد که اکثر آنها در حال فرار از کشورهای خاورمیانه بودند. این افراد، مانند بسیاری از پناهجویانی که در امتداد مرز پیدا شدهاند، تا زمانی که دولت لهستان تصمیم نگیرد به آنها پناهندگی بدهد، در «بازداشت» خواهند بود.
سازمان صلح جهانی رفتار ورشو با پناهجویان را «غیرقابل قبول» عنوان کرده است. بنابر اعلام این سازمان، لهستان و اتحادیه اروپا به جای افزایش تسلیحات، باید گزینههای اسکان مجدد پناهندگان را بررسی کنند. صرف نظر از نگرش در قبال بلاروس، لهستان نباید مجازات خود را به سمت کسانی که به پناهندگی نیاز دارند، سوق دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران
نظر شما