به گزارش قدس آنلاین، داریوش کاردان یکی از قدیمی ترین مجریان حوزه طنز است.او این روزها با اجرای برنامه تاک بعد از مدتها دوری از حوزه اجرا بار دیگر در قاب تلویزیون نمایان شده است.گفتگویما با او را بخوانید:
دلیل دوری شما در این سالها از اجرا در تلویزیون و دلیل اینکه بعد از سالها اجرای برنامه «تاک» را پذیرفتید چه بود؟
اگر بخواهم صادقانه صحبت کنم باید بگویم. بهدلیل اینکه حرفها ناگفته میماند و دوست ندارم بعد از سالها اجرا در رسانه ملی حرفهایم سانسور شود. از طرفی جدا از ممیزی که در برخی برنامهها بهعنوان مجری حضور داشتم وجود داشت، حرف زدن در این روزها کلا مشکل بوده و هست. بهعنوان مجری نمیتوان در یک برنامه تلویزیونی صحبت کرد و انتظار داشت به مردم یا مسؤولان برنخورد. هر حرفی میزنیم به عدهای برمیخورد و فردای آن روز علیه سازمان صداوسیما، برنامه و مجری موضع میگیرند. بهعنوان مثال بارها دیدهایم مسؤولان که خود عهدهدار این وضع موجود هستند .
درباره علتها و افرادی که باعث این اوضاع هستند صحبت میکنند اما اگر در یک برنامه تلویزیونی یک مجری درباره این مشکلات صحبت کند، همان مسؤول درباره صحبتها و برنامه پخش شده موضع میگیرد و رسانه ملی، برنامه و مجری را متهم به سیاهنمایی میکند. همه مردم از مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مطلع هستند و در فضای مجازی هم درباره تمام این مشکلات صحبت میشود اما تنها جایی که حق ندارد درباره مشکلات مردم صحبت کند رسانه ملی و برنامههایی است که در این سازمان تولید میشود.
با توجه به تمام این دلایلی که گفتم چند وقتی بود از فضای اجرا دور بودم و دوست نداشتم جلوی دوربین حضور داشته باشم. زمانی هم که مریم نوابینژاد پیشنهاد حضور در برنامه تاک را مطرح کرد یک سؤال از او پرسیدم که آیا میتوانیم در این برنامه حرف بزنیم و او گفت تا حدودی میتوان صحبت کرد و من هم از این روزنه استفاده کردم تا حد توان با مردم عزیز ایران صحبت کنم. البته از مدیر شبکه دو و مدیر طرح و برنامه این شبکه نیز تشکر میکنم که از این برنامه حمایت کردهاند تا روی آنتن برود. من هیچگاه در برنامههایی که داشتیم به خودم اجازه ندادم که به شخص یا ارگانی توهین کنم. بهواقع حرفهای من درددل مردم است که با چاشنی طنز و شوخی سالم
بیان میشود.
اکنون از اینکه در برنامه تاک و بهعنوان مجری حضور دارید راضی هستید؟
بله. من بهعنوان مجری در برنامههایی که قبل از عید نوروز از شبکه دو روی آنتن میرود حضور کمرنگتری دارم و در آیتمهایی کوتاه و تکنفره با مردم صحبت میکنم اما در برنامه نوروز گفتوگوهایی با مهمانان برنامه دارم که فکر میکنم بیشتر مورد قبول مخاطبان
واقع شود.
برای اجرا در برنامهها مطالعهای دارید یا اجراهایتان بداههگویی است؟
در برخی از موضوعات که اشراف کامل دارم و مهمان برنامه را تا حد زیادی میشناسم و از فعالیتهای او باخبر هستم مطالعه کمتری دارم و سعی میکنم در حین برنامه سوالات را بپرسم اما در برخی از برنامهها که اشراف کمتری نسبت به موضوع دارم و مثلا مهمان برنامه یک مهمان ویژه است که در مورد نجوم صحبت میکند، قبل از برنامه ساعاتی را به تحقیق و مطالعه درباره موضوع و مهمان میپردازم و سوالاتم را مرور میکنم.
تاک یک برنامه انگیزشی است. آیا واقعا پخش چنین برنامههایی باعث ایجاد انگیزه در بین مخاطبان خواهد شد؟ آیا با وضع موجود حضور این افراد موفق میتواند در مردم و بینندگان ایجاد انگیزه کند؟
قطعا برای انجام هر کاری بایستی بستر فعالیت در آن کار فراهم باشد. اوضاع اقتصادی مناسب، حمایت و ... میتواند در بهثمرنشستن هرکاری تاثیرگذار باشد اما تمام این افرادی که در برنامه تاک بهعنوان افراد موفق حضور دارند هیچکدام از این شرایط را نداشته و بارها طعم شکست را چشیدهاند تا به جایگاه کنونی خود برسند. اتفاقا تعداد این افراد موفق کم نیست و این افراد هستند که میتوانند باعث انگیزه در بین دیگر انسانها شوند و راه آنها میتواند به درد مردم بخورد و الا اگر همه شرایط فراهم باشد اینکه موفق نباشیم جای تعجب دارد. اینها انسانهای شاخصی هستند که با توجه با تمام مشکلات ناامید نشده و در کار خود بهترین شدهاند. حرفهای ما در برنامه تاک واقعا انگیزشی است و اگر از هر صد بیننده در وجود یک نفر انگیزه ایجاد شود ما کار خود را کردهایم.
البته قبول دارم که اکنون میتینگهای انگیزشی رشد قارچگونه داشتهاند و کلا همه صحبتهای انگیزشی میکنند اما این افراد بهواقع باعث انگیزه میشوند و سرگذشت آنها میتواند چراغراه افرادی که میخواهند در راه موفقیت پای بگذارند باشد. در این برنامه کسانی صحبت کردهاند که با توجه به تمام مشکلات بازهم راه خود را پیمودهاند و موفق هم شدهاند. مثلا دخترخانمی که از کودکی عاشق پرواز و خلبانی بوده است و هرجا رفته مشکل سر راه او گذاشتهاند و به او گفتهاند که نمیتوانی خلبان شوی اما او با تمام این نه شنیدنها امروز موفق شده و خلبان هواپیمای مسافربری است.
قطعا این فرد با دیگران متفاوت است و در راه رسیدن به هدفش از همه چیز گذشته و به هدف خود رسیده است. زندگی فردی چون او میتواند برای دیگر دختران این سرزمین ایجاد انگیزه کند و آنها را به خودباوری برساند. او بیش از یک آدم معمولی در راه رسیدن به اهدافش مصمم بوده است. توانایی او با دیگر انسانها متفاوت نبوده اما ایستادگی اوست که قابل ستایش است. ما در برنامه تاک قصد داریم افرادی که انگیزه دارند را مصمم کنیم تا راه خود را ادامه دهند
و موفق شوند.
در مورد ویژهبرنامه نوروز تاک صحبت کنید اینکه چه تفاوتی با برنامههای هفتگی دارد؟
ویژهبرنامه تاک در نوروز ۱۴۰۱ کمی متفاوتتر از برنامه هفتگی است و مهمانان آن کمی سرشناستر و مردمیتر هستند و بعد از صحبت درباره فعالیتهایشان با آنها گفتوگو خواهم کرد. با آنها درباره کارهایشان گپ میزنیم و بهاصطلاح فضا شادتر و عیدانه است. در این برنامه قصد داریم کمی کام مردم را شیرین کنیم و با طنز کلامی درست کمی مردم را بخندانیم. ما قصد نداریم مردم به هم یا به بدبختیهایشان بخندند. میخواهیم مردم در کنار هم بخندند و شاد باشند.
منبع: جام جم
انتهای خبر/
نظر شما