به گزارش قدس آنلاین، محمد حسین زاده ظهر امروز در نشست مطبوعاتی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و پاسداشت زبان فردوسی که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی برگزارشد اظهارداشت: متاسفانه امروز آنطور که باید در تمام این سالها نتوانستهایم مقام شاعر پرآوازه و بزرگ حماسه سرای کشور ابوالقاسم فردوسی را پاس بداریم و درشان آن برنامه ریزی کنیم در همین راستا امسال سعی کردیم برنامههای عمیقی را تدارک ببینیم.
وی با بیان این مطلب که فردوسی بر زندگی ایرانیان اثرگذار است و شعرهای او به شکلهای مختلف در زندگی روزمره مردم ورود پیدا کرده است افزود: فردوسی شاعر ملی ماست و اثر او نقش بینالمللی داشته است، اما هنوز حوزههای مغفولی وجود دارد و باید بر روی آن کارشود. قهرمانهایی که فردوسی در شاهنامه رقم زده در طول سالیان سال نقش و اثری در دل و جان مردم ایجاد کرده است.
حسینزاده بیان کرد: هنری به نام نقالی خوانی در چایخانهها و قهوهخانهها اجرا میشود و جمعیتی در این مکانها جمع میشوند و به داستانهای آنها گوش میکنند و بسیاری از اشعار در شاهنامه به عنوان ضربالمثل در زندگی مردم گفته میشود.
وی با بیان اینکه آثار فردوسی حرفهای زیادی برای ما و آیندگان دارد خاطرنشان کرد: حماسهسازی و قهرمان پروری که شاهنامه رقم زده نیاز به الگوسازی دارد چراکه رستم قرار است برای جوان و نوجوان ما نقش ایستادگی در برابر ظلم را ایفا کند، بنابراین باید در رویکردهای جدید کشور به این امر توجه شود و قهرمانان شاهنامه را با ادبیات جوانان به آنان معرفی کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خراسان رضوی تصریح کرد: متاسفانه نوجوان امروز ما به واسطه رسانههای پررنگی که وجود دارد قهرمانان فانتزی و عاری از ارتباط معنوی با خالق را بیشتر میشناسد، بنابراین باید تلاش شود در این حوزه کار بسیار انجام و در این حوزه سرمایهگذاری شود.
وی اضافه کرد: شهید حاج قاسم سلیمانی بر قله حماسه برای ایران ایستاده است. حاج قاسم فقط داعش را بر زمین نزد. او داعشی بر زمین زد که بسیاری از کشورهای غربی و برخی کشورهای عربی تلاش کردند که دور تا دور ایران ناامن شود و حاج سلیمانی با روحیه حماسی تلاش کرد که جلوی این اتفاق گرفته شود. امروز این قهرمان نیاز به فردوسی دارد که با زبان هنر این حماسهسرایی را بیان کند. برهمین راستا تلاش داریم روحیه و حماسهسرایی فردوسی را در بین ایرانیان ترویج و تقویت کنیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: از ۲۴ اردبیهشت ماه تا سوم خرداد ماه برنامههای بزرگداشت ادامه دارد و شامل شامل اعطای نشان فرهنگی و هنری فردوسی، همایش علمی، پژوهشی پیام شاهنامه پایندگی زبان فارسی، ویژه برنامههای نقالی و مرشدخوانی در آرامگاه حکیم توس، جشنواره شعر از توس تا نیشابور، اختتامیه فراخوان داستان حماسی، رویداد کارگاهی و آموزشی سینما حماسه، نشست هماندیشی هنر حماسی، مسابقه دانشآموزی، نمایشگاه تخصصی از نفایس خطی و سنگی، نمایشگاه کتاب، رونمایی از شاهنامههای موجود در گنجینه رضوی، ویژه برنامه دیار حماسی در مساجد و مدارس به همت پایگاههای بسیج تئاتر افسانه ماردوش، ویژه برنامه ورزشهای زورخانهای و آییننامههای پهلوانی و همچنین مراسم شاهنامهخوانی در مشهد و سیستان و بلوچستان است.
منبع: تسنیم
انتهای خبر/
نظر شما