تحولات منطقه

هر هفته، ساعاتی از عمر خود را در خدمت تکریم میهمانان امام هشتم(ع) هستند ولی به همین مقدار بسنده نمی‌کنند زیرا در مکتب مهر و رأفت حضرت رضا(ع) آموخته‌اند که مقابل گرفتاری همنوعان بی‌تفاوت نباشند.

 مهــرِ مادرانه ۵ هزار خادم و خادمیار
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

آزادسازی زندانیان جرایم غیرعمد 
آزادسازی زندانیان نیازمند از جمله این اقدام‌هاست که با محوریت زندانیان زن جرایم غیرعمد انجام می‌شود، برای برخی کمک جمع می‌کنند و بدهی را می‌پردازند و برای برخی هم با پرچم بارگاه منور امام رضا(ع) و به نام نامی امام رئوف رضایت شاکی را جلب می‌کنند. این خدمت تنها مختص بانوان زندانی نیست و به یاری خانواده‌های آن‌ها هم می‌روند. 
زهرا قاسمی، رئیس اداره انتظامات خواهران حرم مطهر رضوی درباره این اقدام خداپسندانه خواهران خادم حرم می‌گوید: ماجرای خدمات دامنه‌دار خادمان خواهر از دهه کرامت سال ۸۳ و طرح «یا ضامن آهو» شروع شد که جمعی از خادمان ضمن دیدار و دلجویی از بانوان و مادران زندانی که با کودکان زیر سه سال خود در زندان هستند، هدایایی نظیر لباس کودکانه، شیر خشک و... به آن‌ها تقدیم کردند. از آن پس، در همه اعیاد و مناسبت‌های مذهبی از قبیل مراسم افطاری، شب‌های احیای ماه مبارک رمضان و اعیاد دهه کرامت، جمعی از بانوان خادمه همراه پرچم متبرک رضوی به زندان مرکزی مشهد سر می‌زنند.
از سال ۸۵ نیز مبالغ ریز و درشت بانوان خادمه جمع‌آوری و همراه کمک‌های برادران به صندوق خدام واریز و به تدریج آزادسازی زندانیان آغاز شد.
البته از سال ۹۵ بانوان خادمه به صورت مجزا شروع به جمع‌آوری نذورات و کمک‌ها و آزادی بانوان زندانی کردند، تا جایی که امروز گستره این حرکت فرهنگی از شهر مشهد فراتر رفته و تا شهرستان‌های خراسان رضوی گسترش پیدا کرده است. 

زیارت نیابتی برای بیماران زمینگیر
خدمات‌رسانی تنها به آزادسازی زندانی‌ها و رفع مشکلاتشان محدود نمی‌شود بلکه این خدمت دامنه گسترده‌تری دارد. در این راستا طرح دیگری نیز از سال ۹۴ با هماهنگی کمیته امداد امام خمینی(ره) به منظور حمایت از خانواده‌های کم‌بضاعت با عنوان «رحمت رضوی» پایه‌ریزی شد. قرار آن‌ها چهارشنبه‌ها، روز زیارتی امام علی بن موسی الرضا(ع) است؛ زائرانی که به خاطر بیماری و کهولت توان زیارت حضوری ندارند، خواهران خادم حضرت رضا(ع) به نیت زیارت نیابتی با پرچم بارگاه رضوی به منزلشان می‌روند و ضمن عیادت و دلجویی از این خانواده‌ها، عطر و بسته‌های متبرک حرم مطهر را به خانه‌های آن‌ها می‌برند.

قدمی در راستای خوداشتغالی بانوان
قاسمی «قدم‌های ماندگار رضوی» را یکی دیگر از برنامه‌های فرهنگی خواهران خادمه حرم مطهر معرفی می‌کند که از سال ۹۸ کلید خورده است. او در این باره می‌افزاید: وقتی از بین خواهران، گروه‌های نیازمند به کمک معیشتی شناسایی شدند، به جای جمع‌آوری کمک و وابستگی آن‌ها به یک سبد اقلام، تدبیری شد تا در قالب این برنامه، از بین جامعه ۵هزار نفری خواهران خادمه، آن‌هایی که دستی در امور فرهنگی و هنری زودبازده نظیر خیاطی، گلدوزی، شیرینی‌پزی، آشپزی، عروسک‌دوزی، تریکوبافی، سوزن‌دوزی، کیف‌بافی و... دارند و تمایل به همراهی با این طرح خداپسندانه داشتند، به عنوان مربی شروع به آموزش مهارت‌های فنی و هنری خود کنند. محصولات  تولید شده نیز هر ساله در قالب نمایشگاهی در آسایشگاه خواهران و نیز پنجشنبه‌ها در بازارچه‌ای در پارک ریحانه و نیز از طریق فضای مجازی در معرض نمایش و فروش گذاشته می‌شود تا ضمن بروز توانایی‌های آن‌ها، دیگران برای یاد گرفتن یک مهارت و خوداشتغالی به نفع رشد اقتصاد خانواده‌ها تشویق شوند.
 
توانمندسازی بانوان در مسیر جهاد تبیین
به تازگی هم برای ساعات فراغت خادمان برنامه‌ای برقرار شده است و به جای اینکه اوقات میان کشیک‌ها به صحبت و استراحت بگذرد، برنامه‌ریزی شده تا در قالب طرح فرهنگی «حلقه‌های سازندگی»، بانوان خادم حرم مطهر حضرت رضا(ع) ضمن بازتوانی روحی در این دوره‌ها توانمندتر شوند.
یعنی بستری مهیا شد که گروه‌های پنج نفره تشکیل شود و هر کدام از خواهران داشته‌های هنری، علمی و مهارتی خود را از آموزش انواع زبان‌ها و لهجه‌ها، احکام، مشاوره خانواده و تربیت فرزند، آشپزی، خیاطی و... با دوستانشان به اشتراک بگذارند. خوشبختانه خواهران خادم استقبال خوبی از این آموزش‌ها نشان دادند و حالا یک بانوی خادم می‌تواند در کنار خدمت معنوی خود در حرم مطهر، چیزی به داشته‌های خود بیفزاید که به رشد فرزندان و جامعه کمک کند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.