تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در حال حاضر ۶۰ هزار جانباز شیمیایی در قید حیات هستند و تاکنون حدود هفت هزار جانباز شیمیایی شهید شده یا به رحمت ایزدی پیوسته‌اند.

۶۷ هزار نفر جانباز شیمیایی در کشور داریم

به گزارش قدس آنلاین، سعید عطاری، مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به سالروز بمباران شیمیایی سردشت و با تأکید بر نگاه ویژه به جانبازان این شهر از سوی بنیاد شهید بیان داشت: تنها مرجع تشخیص جانبازی یک فرد، کمیسیون پزشکی بنیاد شهید است، بدیهی است که این کمیسیون بر اساس مستندات و مدارک احراز شده ،نسبت به تعیین درصد جانبازان شیمیایی اقدام می‌کند. تاکنون از سوی کمیسیون پزشکی به ۶۷ هزار نفر به عنوان جانباز شیمیایی درصد تعلق گرفته است.

چقدر شهید شیمیایی دادیم؟

وی افزود: در حال حاضر ۶۰ هزار جانباز شیمیایی در قید حیات هستند که از این تعداد حدود ۱۲۰۰ نفر بانوان هستند. تاکنون نیز حدود هفت هزار جانباز شیمیایی شهید شده و یا به رحمت ایزدی پیوسته‌اند.

عطاری با اشاره به تقسیم‌بندی جانبازان شیمیایی بر اساس شدت ضایعات اظهار داشت: جانبازان شیمیایی بر اساس شدت ضایعاتشان در سه رده شدید، متوسط و خفیف شناسایی و تقسیم‌بندی شده‌اند که همه این عزیزان زیر پوشش بیمه‌های پایه و مکمل قرار دارند و تمام خدمات بهداشتی، درمانی و توانبخشی لازم را دریافت می‌کنند.

۶۵۰ نفر جانباز شیمیایی شدید داریم

وی با بیان اینکه حدود ۶۵۰ نفر جانباز شیمیایی شدید داریم، ادامه داد: در ۲ سال گذشته به علت شرایط کرونایی و آسیب پذیری این عزیزان در ارائه خدمات حضوری به جانبازان شیمیایی محدودیت‌های ایجاد شده بود، اما در همین دوره نیز پیگیری‌های مداوم تلفنی صورت می‌گرفت و در برنامه واکسیناسیون کرونا نیز جانبازان شیمیایی شدید در اولویت اول قرار داشتند.

۶ هزار جانباز شیمیایی زیر پوشش برنامه پایش سلامت قرار می‌گیرند

مدیرکل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: در سال جاری بنا داریم برای اولین بار همه ۶ هزار جانباز شیمیایی شدید و متوسط را در سراسر کشور زیر پوشش برنامه پایش سلامت تخصصی قرار دهیم.

وی افزود: با توجه به اینکه عوارض شیمیایی آسیب اصلی را به سه ارگان ریه، چشم و پوست وارد می‌کند، در راستای تهیه راهنمای بالینی برای بیماری‌های مرتبط با این سه بخش اقدامات موثری صورت گرفته که در اولین مرحله با همکاری دانشگاه پزشکی شهید بهشتی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ راهنمای بالینی بیماری‌های چشم در ضایعات شیمیایی تهیه و توسط وزارت بهداشت ابلاغ شد.

میانگین سنی جانبازان شیمیایی ۵۸ سال است

عطاری تصریح کرد: در حال مذاکره برای و برنامه‌ریزی برای تهیه راهنمای بالینی بیماری‌های ریه در ضایعات شیمیایی با همکاری وزارت بهداشت و مراکز دانشگاهی هستیم. البته از آنجایی که میانگین سنی جانبازان شیمیایی ۵۸ سال است، در طرح پایش سلامت تخصصی که امسال انجام خواهد گرفت، توجه به مسائل سالمندی از جمله سلامت قلب و سلامت روان این عزیزان مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی گفت: همچنین در سال جاری در حوزه آموزش نیز برای این جانبازان و خانواده‌ آن‌ها در بستر وب برنامه‌هایی تهیه و ارائه خواهد شد. ارتباط مستمر با تشکل‌های جانبازان شیمیایی و رصد، بروزرسانی و اصلاح آمار و اطلاعات پیرامون این جانبازان از دیگر اقدامات اداره کل مصدومین شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.