تحولات منطقه

علی نیکزاد با اشاره به انتشار برخی اخبار رسانه‌ها درباره مواجهه مجلس با فضای مجازی گفت: مجلس هرگز به دنبال محدود کردن اینترنت نبوده و نیست و معتقدیم قانونمند کردن فضای مجازی در حکمرانی باید عاقلانه، حکیمانه و جهادی صورت گیرد.

 هرگز به دنبال محدود کردن اینترنت نبوده و نیستیم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ علی نیکزادثمرین در نخستین کنفرانس بین المللی رسانه، ارتباطات و حکمرانی سایبری که در محل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: برخی از اصحاب رسانه مطالبی در خصوص مواجه مجلس با حکمرانی سایبری ارائه دادند که خلاف نظر مجلس است. در عصر حاضر اهمیت فضای مجازی بر کسی پوشیده نیست، بنابراین اهمیت فضای مجازی در حد انقلاب اسلامی است که حکمرانی بی بدیل و بی نظیری دارد و مجلس نیز همین نگاه را دارد.

وی ادامه داد: با معماری معمار کبیر انقلاب نوع جدیدی از حکمرانی در جهان شکل گرفته است و اگر مشکلاتی در این حکمرانی وجود دارد به دلیل عدم تبعیت از ارزش های الهی و انسانی است که امام خمینی(ره) برای این نوع حکمرانی در نظر گرفته است. 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: تغییرات جهان در سایه گسترش فضای مجازی از دید افراد دغدغه مند و آینده پژوهش دور نبود و بارها در این زمینه گزارش دادند اما ما موضوع را جدی نگرفتیم تا اینکه در دوران کرونا سبب شد اتفاق دیگری رخ دهد و برخی از مسئولین که نمی توانستند با فضای مجازی ارتباط بگیرند، مجبور به تطبیق با شرایط شدند. 

وی افزود: در دوران کرونا وزارت آموزش و پرورش و علوم و تحقیقات مجبور به استفاده از ابزارهای آموزشی فضای مجازی شدند و به دنبال آن در سبک زندگی تغییراتی ایجاد شد و کسب وکار اینترنتی به راه افتاد و شاهد بازی های رایانه ای در فضای مجازی و مراسم های مجازی بودیم از این رو سبب شد توجه جدی تری به گزارش افراد دغدغه مند و آینده پژوهش صورت گیرد. 

نیکزاد با بیان اینکه موضوع حکمرانی تحت تاثیر فضای مجازی باعث تغییرات در حکمرانی شد، گفت: آموزش و پرورش اکنون نمی تواند دانش آموزان را مجبور به کتب درسی کند، بلکه آن ها اختیار دارند در فضای مجازی نیازهای آموزشی خود را برطرف کنند. 

نایب رئیس مجلس با تأکید بر اینکه در حق مجلس در زمینه قانونگذاری برای فضای مجازی جفا شده است، اظهار داشت: عده ای مدعی شدند ما فهم درستی از فضای مجازی، کسب وکار اینترنتی و استفاده از ابزار پیشرفته ارتباطی نداریم در صورتی که چنین نیست و این ادعا غلط است.

وی تأکید کرد: قانونمند کردن فضای مجازی در حکمرانی باید عاقلانه، حکیمانه و جهادی صورت گیرد، امروز موضوع فضای مجازی در دست کسانی است که با حکمرانی بی بدیل، بی نظیر و نه غربی و نه شرقی جمهوری اسلامی موافق نیستند بنابراین اگر مستقل و قدرتمند نباشیم آن ها براساس ارزش های اخلاقی ما کار را پیش نمی برند بلکه ارزش های مدنظر خود را دنبال خواهند کرد، اگر مستقل نباشیم آن ها عکس شهید سردار قاسم سلیمانی را از فضای مجازی پاک می کنند. آن ها با فضایل اخلاقی مدنظر ما موافق نیستند و با همین رویه بر عرصه سیاست پیش می روند. 

نیکزاد تأکید کرد: باید در همه مناسبات سیاسی، فضای مجازی و... توام با منطق و عدالت پیش برویم و مباحث را با قدرت به کرسی بنشانیم و اگر توانستیم مستقل عمل کنیم انسانیت را نجات داده ایم. 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در مجلس به این نتیجه رسیده ایم که راهکار، تحقق شبکه ملی اطلاعات است اما برای رسیدن به این راهکار باید هزینه های زیادی پرداخت شود.

وی افزود: فضای مجازی نیازمند توسعه اینترنت در ۴ محور توزیع عادلانه، تامین اینترنت پرسرعت، اینترنت امن و سالم است، اگر در کشور اینترنت ۵ جی افتتاح می شود باید توزیع عادلانه آن نیز رخ دهد و به سمت اینترنت پرسرعت حرکت کنیم، منظور ما از اینترنت امن همان شبکه ملی اطلاعات است تا اطلاعات کشور در داخل بماند و برای تحقق اینترنت سالم باید اخلاق مداری را مبنا قرار دهیم چرا که استکبار برای استعمار از هر ابزاری استفاده می کند. در کشورهای غربی سیمکارت نوجوانان وجود دارد و برای استفاده از اینترنت سن قانونی لحاظ می شود. 

نیکزاد تاکید کرد: مجلس می گوید سیاستگذاری در فضای مجازی مانند مجمع تشخیص مصلحت نظام به شورای عالی فضای مجازی داده شود و در مجلس برای رسیدن به آن سیاستگذاری ها، قانونگذاری، نظارت و اقدام شود تا دولت در مسیر ریل گذاری مجلس در فضای مجازی مباحث را دنبال کند. 

نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: اگر می خواهیم در عرصه مجاهدت فعال باشیم باید برای تربیت نسلی وفادار به آرمان های امام و انقلاب مجاهدت کنیم. به همین دلیل اصلی ترین مسئله در عرصه های مختلف حکمرانی مجاهدت علمی توام با اخلاق و آرمان های انقلاب است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.