به گزارش قدس آنلاین، موج گرما در تابستان سال جاری و احتمال کمبود گاز طبیعی در زمستان، قیمت گاز در اروپا را روزبهروز بالاتر میبرد. شاخص قیمت گاز در این قاره طی سه روز ۱۴ درصد افزایش یافته و به یک رکورد جدید رسیده است. بالا رفتن تقاضا برای برق در بحبوحه اوج گرما و کاهش عرضه گاز روسیه باعث افزایش بیشتر قیمت گاز شده است. درحالی که اتحادیه اروپا بهدنبال پر کردن ذخایر گازی خود قبلاز آغاز فصل زمستان است صنایع این قاره تولید خود را متوقف کردهاند و خانوادهها مجبورند قیمتهای بالایی برای برق و گرمایش پرداخت کنند.
اروپا در شرایط مخاطرهآمیزی قرار گرفته است؛ اما قیمت گاز طبیعی در آمریکا و آسیا هم رو به افزایش است. تقاضا برای برق افزایش یافته است و تولید در آمریکا ثابت است. خریداران بزرگ آسیایی هم بهدنبال ذخایر بیشتر گاز برای فصل زمستان هستند.
گاز طبیعی مایع در زمان حاضر یک کالای جهانی است و قیمت آن در تمام دنیا رو به افزایش است و با فرارسیدن فصل زمستان بالاتر هم میرود.
شاخص گاز در اروپا از روز دوشنبه تا چهارشنبه هفته گذشته ۱۴ درصد افزایش یافته و به رکورد جدید ۲۴۰ دلار در هر مگاواتساعت رسید. قیمت گاز در این قاره نسبتبه ماه ژوئن دو برابر شده است، یعنی از زمانی که روسیه انتقال گاز از خط لوله نورد استریم، اصلیترین خط لوله انتقال گاز به آلمان را کاهش داد.
گاز در اروپا در زمان حاضر معادل یک بشکه نفت ۴۱۰ دلاری معامله میشود که نشاندهنده تأثیرات مهلک اقتصادی آن بر منطقه است.
قیمت بالای گاز در اروپا به صنایع آلمان و سایر مناطق این قاره آسیب رسانده است و شرکتهای مختلف تولید خود را محدود یا متوقف کردهاند. صنایع مختلف هشدار دادهاند کاهش تولید، زنجیرههای عرضه و تولید را نابود میکند. دولتها در تلاش برای ذخیرهسازی گاز کافی برای فصل زمستان هستند و دراینبین سعی دارند هم از فشار افزایش قیمتها بر خانوادهها بکاهند و هم مانع نابودی صنایع و موج ورشکستگی شرکتهای انرژی شوند.
قیمت برق در آلمان به بیشاز ۵۰۸ دلار در هر مگاواتساعت افزایش یافته است. اگر روسیه عرضه گاز خود به اروپا را کاملاً متوقف کند، آلمان تنها برای دوماهونیم مصرف در فصل زمستان ذخایر گاز طبیعی دارد.
فشار افزایش قیمت گاز و نفت بدین معناست که اقتصاد اروپا در سال آینده میلادی وارد یک رکود شدید میشود.
قیمت گاز در آمریکا هم به بالاترین رقم طی ۱۴ سال گذشته رسیده است که نتیجه ثابت ماندن تولید داخل، افزایش تقاضا برای گاز از سوی نیروگاههای برق در بحبوحه اوج گرما و پایین آمدن سطح ذخایر است.
منبع: تسنیم
نظر شما