تحولات منطقه

حسن عابدینی در گفت‌وگو با قدس آنلاین گفت: دولت‌های غربی و آمریکا باید مورد بازخواست قرار بگیرند که چرا در برابر رسانه‌های تحت مدیریت و حمایتشان که تشویق به آتش زدن پلیس و تخریب اموال عمومی می‌کنند سکوت کرده‌اند، حال آنکه هیچ رسانه‌ای در آمریکا جرات ندارد علیه پلیس اقدامی این چنینی را تشویق یا ترویج کند.

عابدینی: شکایت علیه رسانه‌های معاند باید زودتر از این‌ها صورت می‌گرفت
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

جنگ رسانه‌ای شگرد تازه‌ی دشمنان این مرز و بوم نیست. از سال‌ها پیش ایران آماج حمله‌های رسانه‌ای و جنگ نرم دشمن بوده‌است، اما در وقایع اخیر این اقدامات شکل تازه و شدیدتری به خود گرفته‌اند. بی‌بی‌سی، ایران اینترنشنال، من و تو، صدای آمریکا و... از جمله‌ رسانه‌هایی هستند که همواره علیه ایران برنامه سازی کرده و عملیات‌های روانی سنگینی را پی‌ریزی می‌کنند. انتشار گسترده اخبار دروغ، بزرگنمایی اقدامات مخالفان جمهوری اسلامی، تیترهای جنجالی، تقطیع هدفمند اخبار و... از جمله اقدامات این شبکه‌هاست. با این همه، جمهوری اسلامی تاکنون علیه اقدامات ضدایرانی و خشونت‌بار رسانه‌های معاند اقدامی رسمی انجام نداده بود تا اینکه دیروز وزیر ارشاد خبر از شکستن این سکوت داد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دیروز در حاشیه هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (آوانا)، اعلام کرد کرد: از طریق وزارت امور خارجه و نهادهای بین‌المللی شکایت علیه رسانه‌های ضد ایرانی را در دستورکار داریم و به‌ زودی شکایت‌های حقوقی‌ خود را تسلیم مراجع بین‌المللی برای پیگرد حقوقی موضوع خواهیم کرد.

در این رابطه با حسن عابدینی کارشناس مسائل رسانه و بین‌الملل گفتگو کردیم.

عابدینی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر چرایی این اقدام بیان کرد: جمهوری اسلامی از ابتدای انقلاب تاکنون به خصوص در دهه‌های اخیر شاهد شدیدترین عملیات‌های روانی بوده و کشورهای آمریکا، انگلیس و عربستان در مرکز این حملات رسانه‌ای و روانی قرار دارند. اما غرب نسبت به رسانه‌ها استاندار دوگانه‌ای دارد؛ برای مثال اگر رسانه‌ای در ارتباط با مسائل غرب و آمریکا، مشابه رفتاری که درمورد ایران اتخاذ شده عمل کند، به نفرت پراکنی و ترویج اختلاف و خشونت متهم خواهد شد. هیچ رسانه‌ای در غرب و آمریکا حق ندارد درمورد اتفاق هلوکاست صحبت کند، اما در مقابل، همین رسانه‌ها قرآن سوزی و ساخت کوکتل‌مولوتف را تشویق و ترویج می‌کنند. با اقدام رسمی وزارت ارشاد علیه این رسانه‌ها، درواقع این استاندارد دوگانه مورد بازخواست و سوال قرار می‌گیرد.

وی افزود: اگر رسانه‌ای در انگلیس یا آمریکا موضوعی غیرواقعی یا دروغ را منتشر کند، قطعا توبیخ می‌شود اما در مسائل ضد جمهوری اسلامی شاهد هستیم که این رسانه‌ها از بدترین واژگان برای انتشار اخبار کذب استفاده می‌کنند و از سوی مجامع رسمی هیچ واکنشی به آن‌ها نشان داده نمی‌شود.

عابدینی ادامه داد: این اقدام از سوی جمهوری اسلامی باید زودتر از این‌ها اتفاق می‌افتاد؛ باید طی یک نامه رسمی به آفکام (اداره ارتباطات بریتانیا) تک‌تک اقدامات هنجارشکنانه بی‌بی‌سی ودیگر شبکه‌های دولتی انگلیس مطرح و مورد بازخواست قرار بگیرد.

وی درمورد نتیجه این اقدام و واکنش مجامع بین المللی بیان کرد: باید توجه داشته باشید که شبکه‌هایی مثل بی‌بی‌سی و ایران اینترنشنال شبکه‌های رسانه‌ای نیستند، آن‌ها درواقع بلندگوهای امنیتی مخالفین جمهوری اسلامی هستند. در اغتشاشات اخیر مکررا شاهد بودیم که اخبار کذب و غیرواقعی را به عنوان یک خبر رسمی منتشرکرده‌اند. شکایت از این رسانه‌ها یک نتیجه واقعی و رسمی از سوی مجامع بین‌المللی به دنبال نخواهد داشت اما بخشی از واقعیت عملکرد این شبکه‌ها را برای همگان مشخص و روشن می‌کند. دولت‌های غربی و آمریکا باید مورد بازخواست قرار بگیرند که چرا در برابر رسانه‌های تحت مدیریت و حمایتشان که تشویق به آتش زدن پلیس و تخریب اموال عمومی می‌کنند سکوت کرده‌اند، حال آنکه هیچ رسانه‌ای در آمریکا جرات ندارد علیه پلیس اقدامی را تشویق یا ترویج کند.

خبرنگار: محدثه مودی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.