تحولات لبنان و فلسطین

اغلب روزنامه‌های پُر بازدید کشور، امروز در صفحه نخست خود به ابعاد مختلف پیروزی تیم ایران مقابل ولز پرداخته‌اند.

نگاهی بر پیروزی شیرین ایران مقابل ولز در صفحه نخست روزنامه‌های کشور

به گزارش قدس آنلاین روزنامه‌های همشهری، وطن امروز، آفتاب یزد، آرمان ملی و شماری دیگر از روزنامه‌های کشور، همپای رسانه‌های ورزشی، تیتر اول یا تیترهای میانی صفحه نخست شماره امروز خود را به بررسی ابعاد فنی و اجتماعی برد غرورآفرین تیم ملی در مقابل ولز و تحلیل شرایط امیدوارکننده‌ای که برای صعود تیم ملی به مرحله بعدی مسابقات جام جهانی وجود دارد، اختصاص دادند.

روزنامه همشهری، در مطلبی با عنوان «جادوی هجوم» آورده است: «تصور رقم خوردن پیروزی قاطعانه مقابل ولز، آن هم بعد از نتیجه دور از انتظار روز نخست در برابر انگلستان واقعاً دور از ذهن بود اما همانطور که ترکیب تیم ملی شخم خورد، سبک بازی ملی‌پوشان هم زیر و رو شد و آنها با ارائه یکی از بهترین نمایش‌های سالیان اخیر تیم ملی موفق شدند با 2گل ولز را شکست بدهند. این 2گل، کمترین حق تیمی بود که 2بار هم دیرک دروازه حریف را لرزاند و حتی فرصت‌های بیشتری برای گلزنی داشت؛ تیمی که اعضای رقیب هم یکپارچه به آن تبریک گفتند و پیروزی‌اش را سزاوارانه دانستند. البته که برای تیم ایران، فرصت لذت بردن از این پیروزی به پایان رسیده و آنها از حالا باید روی مسابقه مرگ و زندگی سه‌شنبه‌شب در برابر آمریکا متمرکز شوند اما به هر حال منتقدان همچنان نگاه ویژه‌ای به دیدار ظهر جمعه دارند».

در پایان این مطلب با اشاره به اینکه هم‌اکنون دست‌کم روی کاغذ هر 4 تیم گروه B شانس صعود و حتی حذف دارند، شرایط صعود ایران به دور حذفی جام جهانی تشریح شده است.

روزنامه «وطن امروز» در مطلبی با عنوان «کامبک ایران در جام جهانی نشان داد چرا کی‌روش برای جام جهانی مناسب‌ترین گزینه هدایت تیم‌ملی بود» با طرح این موضوع که اگر از ترکیب اشتباه کی‌روش در بازی اول نوشتیم، بی‌انصافی است که حالا نگوییم او معمار بازگشت ایران در بازی دوم بود. کی‌روش کارش را بهتر از هر کسی در چهلمین سال مربیگری‌اش می‌داند و نگاهی به تمرین روز گذشته، به ما می‌گوید او قصد بقا در جام را دارد، به حلقه اتحادی که کی‌روش پس از شکست تیم ملی از انگلستان در وسط زمین بازی تشکیل داد اشاره کرد و نوشت: «بیراه نیست اگر بگوییم آن روز کی‌روش به ‌نوعی تمام تجربه این 4 دهه شغلی خودش را به کار گرفت تا به کالبد جسم بی‌جان تیم ‌ملی دم مسیحایی بدمد».

در پایان این مطلب آمده است: «حلقه اتحاد دیروز بازیکنان تیم ‌ملی ایران در نخستین تمرین تیم ‌ملی پس از بهترین برد تاریخ فوتبال ایران در ادوار جام‌جهانی که صبح شنبه از ساعت 11 آغاز شد، شاید بهترین بهانه برای پرداختن به حلقه اتحادی بود که حرف‌های تأثیرگذار و ماندگاری در آن ‌زده شد. خوشا به حال این نسل طلایی فوتبال که چنین لحظات خاطره‌انگیزی را تجربه می‌کنند و امیدواریم قدر این لحظات را بدانند. ملی‌پوشان ایران قبراق‌تر از هر زمانی پیش چشم خبرنگاران این بار با کمترین فاصله ممکن خودشان را برای یکی از مهم‌ترین بازی‌های ملی در جام‌جهانی آماده کردند؛ دیداری که در سده گذشته به آن لقب بازی قرن را دادند».

روزنامه «آفتاب یزد» نیز با اختصاص تیتر اول شماره امروز خود به این موضوع با عنوان «پمپاژ نشاط از قطر»، در گفت‌وگو با سه نفر از جامعه‌شناسان و روانشناسان اجتماعی، به واکاوی تاثیرات برد تیم ملی مقابل ولز از منظر جامعه‌شناسی پرداخته است.

علیرضا شریفی یزدی روانشناس اجتماعی می‌گوید: «به‌طور کلی هر نوع حرکت ورزشی ملی مخصوصا در کشورهایی که نیاز دارند به اینکه از نظر روانی تقویت شوند و نیاز به این است که همبستگی اجتماعی در آن جامعه افزایش پیدا کند، به‌شدت می‌تواند کمک کننده باشد».

امیرمحمد حریرچی عضو هیئت علمی دانشکده علوم بهزیستی و توانبخشی نیز می‌گوید: «متاسفانه تلاش‌های زیادی به طرق مختلف وجود دارد تا انسجام اجتماعی در جامعه ما از بین برود ولی این نوع پیروزی‌ها می‌توانند انسجام اجتماعی را افزایش دهند. مسابقات ورزشی یک مظهر ملی محسوب می‌شود».

همچنین امان‌الله قرایی‌مقدم جامعه‌شناس نیز گفته است: «به‌نظر من شکست تیم ملی باعث می‌شود که جامعه احساس شکست کند. همانطور که می‌دانیم یاس و نا امیدی تاثیرات بسیار زیادی در جامعه دارد و می‌تواند بر جنبه‌های گوناگون زندگی تاثیر بگذارد».

روزنامه «آرمان ملی» نیز در مطلبی با عنوان «معادلات صعود ایران»، با اشاره به اینکه تیم‌ملی فوتبال کشورمان با برتری مقابل ولز به صعود در روز پایانی رقابت‌های گروهی امیدوار ماند، نوشت: «حالا هر یک از چهار تیم ایران، انگلیس، ولز و آمریکا تنها یک بازی دیگر فرصت دارند تا سرنوشت و رتبه نهایی‌شان را در جدول گروه را تعیین کنند».

در پایان این مطلب آمده است: «انگلیس به عنوان تیم مقتدر گروه بعید است در بازی پایانی امتیازی از دست بدهد ولی در بهترین شرایط هم ولز نهایتا بتواند از این تیم یک امتیاز بگیرد که با یک امتیاز مقابل آمریکا دو امتیازی شده و خطری برای ما ندارد. از سوی دیگر آمریکا تیمی است که با کیفیت‌تر از ولز نشان داده و کار سختی مقابل آنها داریم ولی پیروزی دور از دسترس نیست و در شرایط بد هم توانایی گرفتن تساوی از آنها را داریم. با جمیع شرایط می‌توان گفت شانس صعود ایران از گروه بالای 50 درصد است، هرچند فوتبال قابل پیش‌بینی نیست».

سومین بازی تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 2022 قطر روز سه‌شنبه 8 آذر ساعت 22:30 در ورزشگاه «الثمامه» مقابل آمریکا انجام می‌شود.

منبع: خبرگزاری تسنیم

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.