به گزارش قدس آنلاین، روزنامه هامبورگر ابند بلات آلمان در گزارشی به اعتصابهای گسترده در انگلیس پرداخته و نوشت: انگلیس در اعتصاب است و در آستانه کریسمس نه تبریکی در کار است، نه پست کریسمسی و نه ملاقت با اقوامی و نه پذیرشی در اورژانسها. مسافران با صف های طولانی در کنترل گذرنامه روبرو هستند.
مهمترین چیزی که قبل از کریسمس در بریتانیا باید این روزها به آن نگاه کرد، تقویم ادونت نیست، بلکه تقویم تاریخ اعتصاب ها در طول دوران این جشن ها است. تقریباً روزی نیست که در ماه دسامبر کار در برخی از صنایع در اعتراض به دستمزدهای پایین و شرایط بد تعلیق نشود. زندگی عمومی در بن بست است و اعتصاب ها سرعت کشور را کند می کند.
در ادامه این گزارش آمده است: شما می توانید تقویم اعتصاب ها را به میل خود باز کنید، و مطمئناً چیزی پیدا خواهید کرد، امروز سه شنبه دوباره کارکنان درمانگاه ها در اعتصاب هستند، چهارشنبه رانندگان آمبولانس ها در اعتصاب هستند. گردشگران نیز تحت تأثیر قرار می گیرند. از روز جمعه ماموران مرزی دست به اعتصاب می زنند و احتمالاً تا عید سیلوستر (روز ۳۱ دسامبر) صف های طولانی برای ورود ایجاد می شود و در برخی موارد پروازها لغو می شود. از شب کریسمس به بعد، برای روزها تقریبا هیچ قطاری وجود نخواهد داشت، و همچنین ممکن است مشکلاتی با یورو استار بین لندن و اتحادیه اروپا وجود داشته باشد. در این شرایط بازدید از بستگان برای یک جشن بدون ماشین شخصی تقریباً غیرممکن است.
نویسنده در ادامه به وضعیت نامه های کریسمس در سایه اعتصاب ها بین کارکنان پست در انگلیس پرداخته و نوشت: ماه هاست در شرکت پست رویال میل اعتصاب هایی وجود داشته است. در حال حاضر کل خیابان ها حداکثر یک بار در هفته نامه دریافت می کنند. در انبارها کوهی از نامه و بسته است. اخیراً اخباری منتشر شد مبنی بر اینکه مدیران پست سلطنتی باید اقوام و دوستان خود را برای کمک به مرتب سازی و کاهش حداقلی مشکلات پیش از کریسمس استخدام کنند.
اما هرکسی که در آخرین دمای یخبندان در انگلیس به دنبال پستچی می گردد باید این روزها بیشتر مراقب باشد که روی یخ سیاه سر نخورد. اورژانسها کاملاً پر شدهاند و حتی شرایط بدتری از قبل پیدا کردهاند زیرا پرستاران سیستم بهداشت NHS نیز برای اولین بار در تاریخ خود در اعتصاب هستند. آن ها همچنین می خواهند نسبت به وضعیت فاجعه باری که بر بسیاری از مردم تأثیر می گذارد آگاهی ایجاد کنند. بیش از هفت میلیون نفر در انتظار انجام اقدامات معمول هستند، پزشکان اورژانس به زمان بیشتری از حد برنامه ریزی شده نیاز دارند و آمبولانس ها در جلوی اورژانس ها جمع شدهاند.
در این شرایط هیچ چشم اندازی برای بهبود اوضاع پیش بینی نمی شود. جبهه ها سخت شده است. طرف های درگیر در مناقشات که به این اعتصاب ها منجر شده است به سختی با یکدیگر صحبت می کنند که این نیز به دلیل شکاف های عمیق ایدئولوژیک است. مطبوعات محافظه کار شکایت می کنند که اتحادیه ها کریسمس را از ما می دزدند. ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس در سخنانی می گوید: من واقعاً ناامید هستم که اتحادیه ها خواستار این اعتصاب ها هستند، به ویژه در کریسمس، به ویژه زمانی که چنین پیامدهایی برای زندگی روزمره مردم دارد. دولت مرتباً تأکید می کند که پس از کمک های کرونا پولی (برای افزایش دستمزدها) باقی نمانده است.
دولت توسط تندروهای محافظه کار هدایت می شود که خواهان دخالت حداقلی دولت در این شرایط هستند. از سوی دیگر، اتحادیههای کارگری آشکارا در کنار حزب مخالف کارگر هستند که برای اولین بار پس از سالها شانس تغییر قدرت را احساس میکنند.
فرانسیس اوگریدی، رئیس اتحادیه کارگری TUC در مورد حمایت خود از اعتصابات گفت: درآمدهای خانواده به دلیل افزایش صورت حساب ها و بیش از یک دهه دستمزد پایین کاهش یافته است. مسئول این سیاست شکست خورده محافظهکاران است. به گفته وی موج اعتصابات ممکن است تا سال آینده ادامه یابد.
در ادامه این گزارش آمده است: این واقعیت که حل مناقشات بر سر دستمزدها آسان نیست به دلیل پیشینهای است که نشان می دهد بریتانیا در یک بحران شدید اقتصادی قرار دارد. با حدود ۱۱ درصد، تورم بالاترین میزان در ۴۰ سال گذشته رقم خورده است. قیمت های بالای مواد غذایی و انرژی میلیون ها نفر را به فقر می اندازد و بانک های مواد غذایی دیگر نمی توانند با تقاضای رکوردشکنی مقابله کنند. طبق یک بررسی TUC، دستمزدهای واقعی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۳ درصد کاهش می یابد که بیش از هر زمان دیگری از سال ۱۹۷۷است. رئیس TUC از شرم صحبت می کند و می گوید که امیدی برای بهبود اوضاع را نمی بیند. اقتصاددانان انتظار یک رکود طولانی مدت، حداقل تا پایان سال ۲۰۲۳ را دارند.
البته انگلیس با این مشکلات تنها نیست، اقتصاددانان نیز انتظار دارند رکود در آلمان رخ دهد. جنگ روسیه علیه اوکراین پیامدهای جدی در سراسر جهان داشته است. اما به نظر می رسد که انگلیس ضربه شدیدتری خورده است. کارشناسان بر این باورند که این نیز به دلیل برگزیت است. مبادله کالا با مهمترین شریک تجاری انگلیس یعنی اتحادیه اروپا، سقوط کرده است. کمبود کارگران ماهر بدون کارگران اتحادیه اروپا بدتر شده است.
واقعیت با تمام سناریوهایی که زمانی برگزیت از آن حمایت میکرد، در تضاد است. قرار بود غذا و انرژی در انگلیس ارزانتر شوند، مشاغل با درآمد خوب برای بریتانیاییها راحتتر شود. میلیون ها نفر باید به جای بروکسل وارد خدمات بهداشتی کشورشان شوند و قرار بود آزادی های برگزیت پادشاهی را دوباره به یک کشور تجاری تبدیل کند، اما تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده است و این یکی از دلایلی است که بیش از نیمی از مردم اکنون خروج از اتحادیه اروپا را یک اشتباه می دانند. اما دولت تحت نخست وزیری سوناک، که طرفدار برگزیت است، نمیخواهد کاری با این مسئله داشته باشد و شعار او این است که مشکلات همه ناشی از جنگ روسیه علیه اوکراین است.
نظر شما