تحولات منطقه

یک نویسنده و عاشوراپژوه با بیان اینکه سئوالات فرزندانمان را مسخره نکنیم و با حوصله جواب بدهیم، گفت: این نسل سئوال دارد و وقتی پاسخ ندهیم از جائی دریافت می کنند که صادق نیستند مثل فضای مجازی که دروغ های زیادی در آن مطرح می شود.

نباید سوال نسل جدید را بی پاسخ گذاشت

به گزارش قدس آنلاین دکترمحمدرضا سنگری شامگاه هفتم دی ماه در مراسم ایام فاطمیه هیئت رهروان مکتب حاج قاسم در مسجد امام(ره) کرمان اظهار کرد: در قرآن کریم پنج واژه داریم که یک مفهوم کلی را در بر می گیرند. به طور کلی این کلمات با هم تفاوت هایی دارند و وقتی در زبان فارسی قرار است برای آنها معادل قرار بدهیم یک ترجمه می کنیم و می گوییم آزمون.

وی با بیان اینکه برای آزمون یا امتحان در قرآن پنج واژه وجود دارد که یکی از آنها واژه امتحان است، افزود: در زیارت حضرت زهرا می خوانیم "یا ممتحنه ..."؛ مِحن یعنی رنج و سختی و اولین نکته ای که به ما گوشزد می کند این است کسی که در راه حق قدم می گذارد در این راه باید متحمل سختی و دشواری باشد و امام حسین علیه السلام نیز در مسیر کربلا در منازل مختلف این نکته را گوشزد می کرد هرکس با من همراه می شود باید رنج ها را متحمل شود.

سنگری با اشاره به اینکه استهزاء، تحقیر، خون دادن و ... در مسیر حق وجود دارد، در ادامه گفت: واژه دوم تمحیص(به معنای فیلترگذاری و ابزار پالایش) است؛ در زمان ادعا همه هستند و زمان کار و عمل تعداد بسیار اندک می شود و در واقع تمحیص برای جدا کردن زلال ها از ناپاک هاست.

این نویسنده کربلا را بزرگ ترین آزمون تاریخ دانست و بیان کرد: در طریق حق از تعداد کم همراهان نباید ترسید زیرا ممکن است به جائی برسیم که هیچکس یا جز تعداد اندکی در مسیر حق با ما نماند.

وی با اشاره به اینکه واژه سوم قرآنی با معنی آزمون، اختبار و به معنای پرده را پس زدن و ادعاها را به صحنه آزمون آوردن است، تصریح کرد: در حوادث اخیر کشور برخی الک شده و واقعیت درونی‌شان معلوم شد و ادعاها در صحنه عمل خود را نشان داد.

سنگری با اشاره به اینکه واژه دیگر فتنه است، اظهار کرد: خداوند در سوره عنکبوت درباره آزمایش افراد می فرماید و استمرار دارد. یعنی خداوند در دنیا مرتب آزمون می گیرد.

وی با بیان اینکه واژه دیگر ابتلاء است که قرآن کریم آن را با گرفتن دارائی و جان یاد می برد، در ادامه به صبر مادران شهداء در برابر از دست دادن فرزندانشان اشاره کرد و افزود: امروز که کومله شعار "زن، زندگی، آزادی" می دهند، خودشان چشم بچه های ما را با قاشق در می آوردند و ۳۴ نفر از بچه های ما را پیش پای عروسشان سر بریدند و اگر دختران ایران می دانستند کسانی که این شعار را علم کردند، چه سابقه ای دارند، هیچ وقت این شعار را نمی داد.

سنگری افزود: بنا به فرموده حضرت زهرا سلام الله علیها، نباید حافظه تاریخی‌مان را گم کنیم. باید بدانیم اینها با ملت چه کردند و فریب نخوریم. باید عقبه را ببینیم که چه کسانی صحنه گردان هستند.

وی در ادامه اظهار کرد: در روایات اسلامی موارد زیادی از زمینه های امتحان و شناخت افراد وجود دارد و امام علی علیه السلام فرمود می خواهید افراد را بشناسید زمانی است که اوضاع عوض می شود و شرایط عادی به هم می ریزد.

این نویسنده در بخش دیگری از سخنانش درباره زندگی حضرت زهرا سلام الله علیها عنوان کرد: خانم ها بخشی از روز می آمدند و سئوالات خود را می پرسیدند و بنا به فرموده حضرت زهرا سلام الله علیها پاداش پاسخ دادن به یک سئوال بسیار می ارزد و باید به اجر و ارج سئوال بیندیشیم. پس می ارزد یک مسئله کشور را حل کنیم و باید سئوال فرزندانمان را با تحقیق و درست بدهیم و اگر ندانیم جرات داشته و بگوییم نمی دانم.

وی با بیان اینکه سئوالات فرزندانمان را مسخره نکنیم و با حوصله جواب بدهیم، گفت: این نسل سئوال دارد و شاید بخشی از بحران هایی که دچار هستیم برای این است نه سئوال شناس هستیم و نه شیوه درست پاسخ دادن را می دانیم.

سنگری تصریح کرد: سئوالات را با تاخیر جواب ندهید. وقتی پاسخ ندهیم از جائی دریافت می کنند که صادق نیستند مثل فضای مجازی که دروغ های زیادی در آن مطرح می شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.