دکتر مسلم یزدانی افزود: قانون هوای پاک در سال ۹۶ به تصویب رسید اما تاکنون اجرایی نشده است چراکه اجرایی شدن یک قانون نیاز به کادری منسجم، قوی، علمی و قاطع دارد تا بتواند به طور جدی پیگیر اجرا باشد.
این فعال محیط زیست ادامه داد: یکی از مسائل مهمی که در بحث آلودگی هوا باید مورد توجه ویژه قرار گیرد، انجام رسوب کربن، دی اکسید کربن و مشتقات آن در داخل خاک است و چنانچه رسوب انجام شود به عنوان یک روش درمانی، می توان بسیاری از آلایندگی ها را کاهش داد.
وی در پاسخ به خبرنگار ما درباره روش رسوب کربن گفت: راهکار رسوب کربن در خاک، کاشت گیاهان و گونه های بومی است که متأسفانه در کشور ما حتی یک گونه گیاه بومی در فصل زمستان مشاهده نمی شود و یا اگر وجود دارد بسیار اندک است. این در حالی است که همین گونه های بومی می توانند کربن را در خاک ذخیر کرده و هوا را پاک کنند.
یزدانی ادامه داد: متأسفانه سال هاست که به جای کاشت گونه های بومی، بر کاشت کاج های اروپایی و آمریکای شمالی تمرکز کرده ایم که این گیاهان خارجی اساسا در فصل زمستان عمل فتوسنتز انجام نداده و به خواب زمستانی فرو می روند و به طور کامل از چرخه فتوسنتز خارج می شوند. از طرفی گیاهان پهن برگ که فتوسنتز می کنند نیز در زمستان به خواب رفته و برگی ندارند در نتیجه فتوسنتز در محیط های شهری تعطیل شده و با تولید کربن مصادف شده و هوا آلوده تر می شود.
این پژوهشگر محیط زیست خاطرنشان کرد: در واقع کربن توسط انواع و اقسام آلاینده ها از خودرو گرفته تا کارخانه ها و محیط های انسانی هر روز تولید شده و به وسیله تنفس وارد بدن مان می شود.
یزدانی گفت: با وجود اینکه کشور ما ۱۶ اقلیم از ۲۰ اقلیم کره زمین را داراست و تنوع گیاهی خارق العاده ای دارد اما همچنان شهرداری ها گیاهان خارجی که توان فتوسنتز ندارند را در اولویت قرار داده اند.
این کارشناس برجسته محیط زیست عنوان کرد: عوامل بسیاری دست به دست هم داده تا آلودگی هوا روز به روز بیشتر شود و از آن جمله اینکه به سمت استفاده از سوخت های پاک و انرژی پاک حرکت نکرده ایم و در نهایت به جایی می رسیم که هر روز باید کلاس ها، ادارات و ... به علت آلودگی شدید هوا تعطیل شود.
وی گفت: در چنین شرایطی وضعیت هوا، روز به روز ناگوارتر خواهد شد مگر اینکه کادری نیرومند با نگاهی جهادی، ایده های جدید، نگاه نخبگانی و دانش بنیان وارد عمل شوند تا بتوانند در کم ترین زمان ممکن شرایط را تغییر دهند.
خبرنگار: عفت زارع
نظر شما