تحولات منطقه

آنچه در روزهای گذشته در خصوص سریال حضرت موسی رخ داد، انتشار ناخواسته شایعه و گمانه‌زنی نبود، بلکه شاهد انتشار اخبار جعلی عمدی و گمراه کننده با هدف خدشه‌دار کردن اعتماد عمومی بودیم؛ خبر جعلی از اساس برای گمراه کردن مخاطب تولید می‌شود و با متزلـزل کردن جایگاه منابع اصلی خبـر، گردش صحیـح اطلاعـات را مختـل می‌کند.

اخبار جعلی در مورد بودجه سریال «حضرت موسی» از کجا نشأت می‌گیرد؟/ رد پای یک تسویه حساب سیاسی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، بیش از ۲ سال از پذیرش ساخت سریال تاریخی «حضرت موسی» یا «موسی کلیم الله» توسط ابراهیم حاتمی کیا گذشته است. در همین مدت زمان سپری شده، حاتمی‌کیا بازنویسی فیلمنامه سریال «حضرت موسی» را آغاز کرد و تاکنون تحقیقات مربوط به این اثر تاریخی و فیلمنامه آن بازنویسی شده است. این خبر را احمد میرعلایی تهیه کننده سابق این مجموعه تلویزیونی، ابتدای امسال اعلام کرده بود.

میرعلایی همچنین درباره نحوه گزینش هنرمندان این سریال که بالغ بر ۸۰۰ نفر تخمین زده شده، از همکاری با هنرمندانی با ملیت‌های مختلف به‌اقتضای فیلمنامه خبر داده بود که قرار است چیدمان آن شامل ترکیبی از بازیگران حرفه‌ای و هنرمندان غیرحرفه‌ای و آماتور باشد.

پروژه الف ویژه «حضرت موسی» که مسئولیت کارگردانی‌ آن را پس از درگذشت مرحوم سلحشور و بیماری جمال شورجه، ابراهیم حاتمی‌کیا بر عهده گرفته است، یکی از ۲ اثر فاخر و ویژه مرکز سیمافیلم به شمار می‌رود که بر مبنای قواعد یک اثر قرآنی نگارش شده و در حال حاضر مراحل بازنویسی و تحقیقات مربوط به آن زیر نظر حاتمی‌کیا به پایان رسیده است.

خردادماه امسال نیز در حالی که سریال حضرت موسی(ع) در حال سپری کردن مراحل پیش تولید خود بود، تهیه کننده آن با نظر مدیران سازمان صداوسیما تغییر کرد. بر همین اساس در ادامه کار تهیه کنندگی این سریال از سیداحمد میرعلایی به سید محمود رضوی سپرده شد.

تهیه کننده سابق سریال «حضرت موسی» پیشتر در خصوص اینکه چه زمانی قرار است مراحل تولید سریال آغاز شود گفته بود: ما آماده‌ایم سریال را کلید بزنیم و منتظر دستور رئیس صداوسیما هستیم. امیدوارم هرچه زودتر این اتفاق بیفتد. باید طراحی‌ها کامل بشوند و البته سیستم برنامه‌ریزی و کنترل پروژه توأمان پیش می‌رود.

اخبار جعلی در مورد بودجه سریال «حضرت موسی» از کجا نشأت می‌گیرد؟/ رد پای یک تسویه حساب سیاسی

در همین خصوص یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار فارس از کذب بودن اخبار و حواشی درباره سریال «حضرت موسی» خبر داد. وی با رد اختصاص بودجه ۲ هزار میلیارد تومانی برای این پروژه گفت: اغلب حواشی موجود، خبرسازی‌هایی است که با هدف جلوگیری از پیشرفت کار منتشر می‌شود. عددی که در بودجه سال گذشته مطرح شده، رقمی مشخص است که هنوز هم محقق نشده است. ارقامی که اخیرا مطرح شده تخیلاتی است که برخی پایگاه‌های خبری آفریده‌اند.

او همچین در خصوص گمانه زنی‌ها درباره رقمی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان اظهار داشت: نمی‌دانم از اعداد از کجا نشأت گرفته است، شاید بخشی از آن به گفته‌های نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی برگردد که در آن مقطع رقمی مغایر با واقعیت موجود عنوان شده بود.

سید محمود رضوی تهیه کننده سریال حضرت موسی نیز اخیرا در صفحه توئیتر خود به این هجمه‌ها و حاشیه‌سازی‌ها واکنش نشان داده بود. او در صفحه توئیتر خود نسبت شایعه‌ها درباره این سریال نوشت: «‏حاکمی مردی را به هزار ضربه شلاق محکوم کرد. مرد گفت: ای حاکم، یا شلاق نخورده‌ای یا هزار نمیدانی چقدر است! حالا داستان همین است یا سریال نساختید یا ۱۰ هزار میلیارد نمی‌دانید چقدر است! شما که می‌خواستید دروغ بگید لااقل ۱۰هزارمیلیارد دلار می‌گفتید که باکلاس باشه و بتونید فحش آبدارتر بدید!».

گذشته از این‌ها، آنچه در روزهای گذشته در خصوص سریال حضرت موسی رخ داد، انتشار ناخواسته شایعه و گمانه‌زنی نبود، بلکه شاهد انتشار اخبار جعلی عمدی و گمراه کننده با هدف خدشه‌دار کردن اعتماد عمومی بودیم. خبر جعلی از اساس برای گمراه کردن مخاطب تولید می‌شود و با متزلـزل کردن جایگاه منابع اصلی خبـر، گردش صحیـح اطلاعـات را مختـل کند.

از آنجا که هسته اخبار جعلی اخیر در خصوص سریال حضرت موسی از اساس مبنایی ندارد، رنگ و بوی تسویه حساب سیاسی با عوامل فعلی این مجموعه در آن به وضوح دیده می‌شود. کافی است به نخستین منبع انتشار خبرهای جعلی اخیر و گسترش طراحی شده آن در یک موج رسانه‌ای دقت کنید.

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.