تحولات منطقه

پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در میان حضور مخاطبان و علاقه‌مندان در موسسه صبای فرهنگستان هنر آغاز به کار کرد.

پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر افتتاح شد
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، آئین افتتاح پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر عصر جمعه ۷ بهمن ماه ۱۴۰۱ با حضور محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد حسین نیرومند مشاور هنری و امور سینمایی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالرضا سهرابی مدیرکل هنرهای تجسمی، سید عباس میرهاشمی دبیرکل جشنواره پانزدهم، علیرضا بیکدلی معاون کنسولی مجلس و امور ایرانیان وزارت امور خارجه، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی، علیرضا اسماعیلی دبیر فرهنگستان هنر، سید عباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، سید جواد طاهری مدیر تئاتر شهر، محمد حبیبی مدیر انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح و جمع دیگری از مدیران، مسئولان، هنرمندان و مشتاقان عرصه هنرهای تجسمی در موسسه فرهنگی هنری صبای فرهنگستان هنر برگزار شد.

محمود سالاری معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جریان بازدید خود از نمایشگاه آثار منتخب پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر، دقایقی در جمع خبرنگاران حضور پیدا کرد و به پرسش‌های آنها پاسخ داد.

وی گفت: حضور جوانان و آثار مدرن‌شده از سنت همراه با ترکیب هنرهای اصیل ایرانی با هنر مدرن در این نمایشگاه، بسیار قابل اعتناست و حقیقتا تماشای چنین سطحی از نبوغ هنری هنرمندان، مایه خرسندی است.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد معاونت هنری نسبت به تحریم‌کنندگان جشنواره‌های تجسمی و موسیقی فجر بیان کرد: بحمدلله فضای کشور ما باز است و اگر کسی مایل بود در جشنواره شرکت می‌کند و چنانچه تمایلی نداشت، شرکت نمی‌کند. اما مشکل آنجاست که عده‌ای به بقیه هنرمندان می‌گویند شرکت نکنید یا آنها را تحت فشار قرار می‌دهند که چرا شرکت می‌کنید! جالب آنکه این افراد، ادعای آزادی هم دارند! این‌گونه ایجاد مزاحمت برای دیگران و در عین‌حال شعار آزادی دادن، کاملا با یکدیگر در منافات است. بحمدالله آغوش‌ ما برای اقسام نگاه‌ها و رویکردهای جاری در فضای هنر گشوده است؛ اما هنری که حاوی دیدگاه متعالی باشد نه هنری که صرفا تکنیکال و تکنیک‌زده است.

هنرهای تجسمی , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

سالاری ضمن تاکید بر تقویت ارتباط جشنواره هنرهای تجسمی فجر و نهاد دانشگاه بیان کرد: امسال شخصاً با چندین دانشگاه وارد مذاکره شدم و خوشبختانه تعاملات خوبی شکل گرفت. شورای عالی هنر نیز مدتی است که با حضور اساتید برجسته دانشگاه‌های هنری تشکیل شده است و بی‌تردید، حضور دانشگاهیان در جشنواره هنرهای تجسمی فجر سال آینده بیش از امسال خواهد بود. باوجود این، در دوره جاری نیز با همراهی مدیرکل هنرهای تجسمی و دبیرکل پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با تعدادی از دانشگاه‌های مهم هنری کشور ارتباط گرفتیم و از ظرفیت‌های آنها بهره‌ بردیم.

وی بیان کرد: بحمدلله انقلاب اسلامی ایران، رودخانه‌ای جاری و خروشان است و در بسیاری از دوره‌ها این‌گونه موضع‌گیری‌ها وجود داشته است اما در نهایت جشنوارها شکوفاتر شده‌اند. این‌ قبیل اقدامات در چهل و سه سال گذشته راه به جایی نبرده است؛ چراکه هنرمند، جویای حقیقت است و جشنوارهای فجر بهانه‌ای است برای آنکه هنر ایران را عرضه کنیم. اگر کسی به آینده امید و علاقه داشته باشد، فعالیت هنری را متوقف نمی‌کند.

هنرهای تجسمی , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تشکر از دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره پانزدهم بیان کرد: واقعاً از همه همکارانم در مرکز هنرهای تجسمی به ویژه آقای سهرابی مدیرکل هنرهای تجسمی و آقای میرهاشمی دبیرکل محترم جشنواره پانزدهم تشکر می‌کنم؛ زیرا در شرایطی که بدخواهان تلاش می‌کردند کشور را سرافکنده کنند، ققنوس‌وار سربرآوردند و اتفاق مهمی را رقم زدند که مایه سرافرازی کشور و سرافکندگی بدخواهان شد.

محمود سالاری با اشاره به شرایط جشنواره موسیقی فجر گفت: همین امیدی که به جشنواره هنرهای تجسمی و تئاتر فجر داریم، مطمئنا در جشنواره موسیقی فجر نیز جاری خواهد بود و هنرمندان عزیز ایران اسلامی موجب سربلندی ما و سرافکندگی دشمنان خواهند شد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن تأکید بر لزوم حمایت از هنرمندان حاضر در جشنواره هنرهای تجسمی و خرید آثار هنری بیان کرد: هر سال چنین برنامه‌هایی تدارک دیده می‌شود و تعدادی از آثار را خریداری کرده و هنرمندان را مورد حمایت قرار می‌دهیم اما باید بپذیریم که بودجه و بضاعت ما به‌اندازه‌ای نیست که بتوانیم همه آثار را خریداری کنیم. در این زمینه شهرداری و دیگر ارگان‌ها نیز باید ورود و حمایت کنند؛ برای مثال، برخی آثار ارائه‌شده در بخش حجم، واقعاً از ظرفیت نمایش شهری برخوردارند و شهرداری می‌تواند این آثار را در ابعاد بزرگتری سفارش دهد تا به عنوان نمادهای شهری استفاده شوند. همچنین وزارتخانه‌ها و سفارتخانه‌های ما نیز می‌توانند آثار خوشنویسی، نگارگری و نقاشی را خریداری کنند، به‌عنوان میراث هنر ایران در اختیار داشته باشند و در معرض دید جهانی بگذارند اما متاسفانه این نگاه آن‌چنان که باید نهادینه نشده است.

هنرهای تجسمی , جشنواره هنرهای تجسمی فجر ,

سید مصطفی زراوندیان دبیر بخش «تجسم هنر» جشنواره پانزدهم، علی اشرف صندوق‌آبادی دبیر بخش خوشنویسی، طاهر شیخ‌الحکمایی دبیر بخش حجم، مینا صدری دبیر بخش نگارگری، علی وزیریان دبیر بخش طراحی گرافیک، کمال‌الدین شاهرخ دبیر بخش عکاسی، سید مسعود شجاعی طباطبایی دبیر بخش کارتون و کاریکاتور این رخداد هنری همراه با هنرمندان دیگری چون محمدعلی رجبی دوانی، قربانعلی اجلی، جهانبخش سلطانی، حسین عصمتی، سیدعبدالله حاجی‌ سیدحسن، علی اصغر داودآبادی فراهانی، کیومرث قورچیان، محمد علی جدیدالاسلام، علی کاوه، حجت‌الله اسدی، علیرضا عابدی، محسن کوهستانی و... ازجمله چهره‌های حاضر در آئین افتتاح پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر بودند.

نمایش آثار منتخب هنرمندان حاضر در پانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر تا ۲۸ بهمن ماه جاری ادامه خواهد داشت و علاقه‌مندان برای تماشای این آثار می‌توانند همه‌ روزه به جز روزهای ۱۵ و ۲۲ بهمن ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ به موسسه فرهنگی هنری صبا واقع در خیابان ولی‌عصر(عج)، نرسیده به خیابان طالقانی، فرهنگستان هنر مراجعه کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.