انتخابات

«سطح دینداری زنان به طور محسوسی بالاتر از مردان است و شیب کاهشی در میان زنان به وضوح کمتر است.» این بخشی از سخنان دکتر سعید نریمان عضو هیأت علمی پژوهشی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در ششمین نشست گفتگوی دین شناسان و سیاست پژوهان (دین و اداره) با موضوع تجربه نگاری سیاست پژوهی دینی است که به همت اندیشکده حکمرانی شریف برگزار شد.

گزارش قدس از نشست گفتگوی دین شناسان در اندیشکده حکمرانی شریف/حجاب‌دوستی جامعه به روایت آمار

به گزارش خبرنگار ما، در این نشست دکتر سعید نریمان با اشاره به پیمایشی که پس از اعتراضات پاییز 1401 در سطح کشور انجام شده است به اختلاف مشهود دینداری افراد در دهک های مختلف جامعه اشاره کرد و گفت: طبق پیمایش اخیر 7 دهک اول جامعه به نحو مشهودی دیندار محسوب می شوند ولی در سه دهک نهایی و به ویژه دهک آخر میزان بی توجهی به دین و گاهی دین ستیزی مشهود و واضح است.

نریمان با بیان اینکه: از سوی دیگر شاهدیم که با وجود اینکه مجموعاً اعتقاد به دین در جامعه بالاست ولی طیف دینداران طرفداران نظام از این شرایط احساس نگرانی می کنند و طبق داده های پژوهش این نگرانی ناشی از انتظار آنها از دینداری منطبق با قرائت فقهی مرسوم است، اظهار داشت: به طور کلی با وجود اینکه در سالهای اخیر روند دینداری رو به کاهش بوده ولی پایبندی به اخلاقیات تغییر محسوسی نداشته و افراد چارچوب های اخلاقی را حفظ کرده اند.

این کارشناس مسائل اجتماعی با اشاره به این نکته که، کشور در سال های اخیر تحت هجمه های فرهنگی زیادی بوده است با ارائه آمارهایی در حوزه مسائل اعتقادی مردم گفت: آخرین داده های نظرسنجی نشان می دهد که 75 درصد مردم به نماز معتقدند و به آن اهتمام دارند ولی ترک محرمات کاهش داشته است. نریمان در خصوص انجام سایر مناسک های دینی در جامعه گفت: آمار به ما می گوید در همین شرایط ما با رشد انجام امور مستحب دینی روبرو هستیم و قابل توجه است که طبق پیمایش سال 95 حدود 8 درصد جامعه تجربه خواندن نماز شب را دارند.

وی درباره تأثیر متغیر جنسیت در سطح دینداری جامعه نیز اظهار کرد: سطح دینداری زنان به طور محسوسی بالاتر از مردان است و شیب کاهشی در میان زنان به وضوح کمتر است.

عضو هیأت علمی پژوهشی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان، با اشاره به تفاوت های فرهنگی نسل های جدید با نسل های گذشته گفت: سطح پایبندی به خواندن نماز در میان جوانان نسبت به بزرگسالان تفاوت قابل توجهی دارد. طبق پیمایش سال 95 حدود 32 درصد از جوانان نماز می‌خواندند که حدود 25 درصد از میانگین جامعه پایین تر است ولی رعایت چارچوب های اخلاقی عرفی در این نسل قابل قبول است.

خبرنگار: حسین محمدی اصل

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.