به گزارش قدس آنلاین، صبح امروز یکشنبه ۱۴ اسفند گردهمایی مدیران اجرایی مواکب اربعین حسینی استان کرمان در محل این ستاد برگزار شد.
در این آئین مجید نامجو رئیس قرارگاه اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات گفت: در طول سال برای تبادل تجربه گردهماییهای مختلفی با حضور موکبداران استانهای مختلف در سطح کشور برگزار کردیم تا ضمن رفع مشکلات سالهای قبل، برای سال آتی برنامهریزی مناسب داشته باشیم.
وی افزود: باید با نگاه به جلو برای سال ۱۴۰۲ سیاستگذاری کنیم و یکی از سیاستهای ابلاغی ستاد اربعین این است که مواکب ایرانی و عراقی با هم ادغام شوند.
نامجو در ادامه گفت: برای این کار به توافقنامه نیاز داریم تا بتوانیم جای ثابتی هم به موکبها اختصاص دهیم تا در طول سال بتوانند به تکمیل ساختوسازهای موکب بپردازند.
رئیس قرارگاه اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات افزود: یکی از موضوعات مهم، بحث ایجاد شخصیت حقوقی برای مواکب است تا درگیر مسائل مالیاتی نشوند و با دریافت شناسه حقوقی بهراحتی کمکهای مردمی را جمعآوری کنند.
رئیس قرارگاه اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در ادامه تشکیل شورای راهبردی موکبداران اربعین را مورد توجه قرار داد و گفت: این شورا با نمایندگانی از استانها راهاندازی میشود، انتخابات در ۲۶ استان صورت گرفته است که با تشکیل شورای راهبردی، ضمن مشاوره تلاش میکنیم از ظرفیت موکبها در حل مشکلات استفاده کنیم.
وی با اشاره به ماموریتهای ستاد توسعه و بازسازی عتبات گفت: یکی از ماموریتهای ما جمعآوری نذورات مردمی برای توسعه و بازسازی عتبات و ماموریت دیگر ما انجام پروژههای مشارکتی با عراق است.
نامجو در تشریح این ماموریت افزود: با تدبیر سردار شهید حاج قاسم سلیمانی این ستاد راهاندازی شد تا در حرمهای مطهر کارهای بزرگ انجام شود.
وی ساخت صحن عظیم حضرت زهرا سلامالله علیها در نجف اشرف به وسعت ۲۳۰ هزار مترمربع را از جمله پروژههای صورت گرفته برشمرد که برای عملیاتی شدن آن باید زمینهای اطراف حرم خریداری و تملک میشد که این کار توسط عراقیها صورت گرفت.
نامجو در ادامه به تملک ۱۳۵ هزار مترمربع زمین اطراف حرم مطهر حسینی برای ساخت صحن حضرت زینب سلاماللهعلیها به عنوان بخشی از طرح توسعه حرم مطهر حسینی اشاره کرد و گفت: تملک این زمینها هم توسط طرف عراقی صورت گرفته که البته کار سختی است.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات خاطر نشان کرد: هزینه حملونقل مصالح مورد نیاز پروژهها که از ایران تامین میشوند و همچنین اسکان نیروهای ستاد عتبات با طرف عراقی است.اگر این مشارکت و همکاری عراقیها نبود، پروژهای هم در عتبات شکل نمیگرفت.
وی ماموریت دیگر ستاد را موضوع پیادهروی اربعین برشمرد و اظهار داشت: برای هرچه بهتر برگزاری این مراسم باید در طول سال برنامهریزی کنیم تا تلاشها به ثمر بنشیند.
رئیس قرارگاه اربعین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات از تشکیل شورای راهبردی موکبداران اربعین خبر داد و گفت: در حال پیگیری هستیم تا موکبهای اربعین، هویت حقوقی و مردمنهاد پیدا کنند.
وی در ادامه ضمن بررسی مشکلات اربعین سالجاری خاطر نشان کرد: امسال ۱۷ کمیته فعال به سرپرستی وزارت کشور و هفت قرارگاه در عراق به سرپرستی سفیر ایران فعال بودند و ما هم به عنوان ستاد توسعه، مسئول اسکان و تغذیه ستاد مرکزی اربعین بودیم که از طریق مواکب اقدام کردیم.
جانشین رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات راهاندازی سامانه موکبداران برای شناخت ظرفیتها و هماهنگیهای لازم را ضروری برشمرد و گفت: این سامانه راه افتاده و میتواند در حل مشکلات موثر باشد.
وی حضور زائران قبل از استقرار موکبها، عمل نکردن برخی از نهادها به تعهداتشان، عدم هماهنگی بههنگام دولتهای ایران و عراق، عدم تناسب زیرساختهای دو کشور، تحرکات نیروهای مقتدی صدر قبل از اربعین، تبلیغات بدون حساب و کتاب برای حضور زائران و دیگر موارد از جمله مشکلاتی بود که در اربعین سالجاری با آن مواجه بودیم.
ادغام ۵ موکب با موکبهای عراقی
در ابتدای این گردهمایی فرود بحرآسمانی جانشین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان کرمان ضمن ارائه گزارشی از وضعیت موکبهای استان کرمان گفت: امسال استان کرمان با ۵۶ موکب در خدمت زائران اربعین حسینی بود که از این تعداد ۶ موکب در مسیر مرزهای داخلی و ۵۰ موکب در مسیر نجف به کربلا خدمت کردند.
وی افزود: تعداد ۵ موکب از مواکب هم با موکبهای عراقی ادغام شدند تا خدمات رسانی به زائران را دنبال کنند.
بحرآسمانی خاطر نشان کرد: امسال مواکب کرمان با حضور یک هزار و ۱۵۲ نفر خادم مرد و ۵۹۱ نفر خادم خانم، برای ۴۸ هزار و ۳۴۰ نفر زائر اسکان و برای ۲۴۵ هزار نفر پذیرایی شامل صبحانه، ناهار و شام تدارک دیدند.
در خاتمه بحث و تبادل نظر بین موکبداران و مسئولین ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات به منظور حل و فصل مشکلات برگزار شد.
نظر شما