تحولات منطقه

مردم فرانسه که هفته‌هاست به اصلاحات دولت برای قانون بازنشستگی و افزایش سن آن اعتراض و اعتصاب می‌کنند، امروز (چهارشنبه) برای هشتمین بار دست از کار می‌کشند.

هشتمین اعتصاب سراسری در فرانسه و تشدید فشارها علیه مکرون
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین؛ از روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، کارکنان بخش‌های مختلف از آموزش و انرژی گرفته تا حمل و نقل و خدمات عمومی امروز برای هشتمین بار برای اعلام اعتراض خود به افزایش سن بازنشستگی در اصلاحات دولت امانوئل مکرون، اعتصاب می‌کنند.

تاکنون دولت از تصمیم خود کوتاه نیامده و برنامه‌ای هم برای پس گرفتن طرح اصلاحات جنجالی خود ندارد. همچنان که با توسل به ابزاری قانونی توانسته در زمانی اندک اصلاحات را در مجلس سنا به تصویب برساند.

هرچند که هنوز رای گیری نهایی در مجلس ملی برای اصلاحاتی که سن بازنشستگی را از ۶۲ به ۶۴ سال را می‌رساند، باقی مانده است اما قرار است امروز گروهی از سناتورها و نمایندگان در یک کمیته مشترک (CMP) در مورد پیش‌نویس مصالحه بین دو مجلس ملاقات کنند و فردا باید به طور جداگانه در مورد این متن رأی گیری کنند.

در همین زمان بروز اختلال در فعالیت بخش‌های مهم در هشتمین روز اعتصاب پیش‌بینی می‌شود.

طبق معمول حمل و نقل عمومی با اختلال مواجه خواهد شد. کلمان بون (Clément Beaune) وزیر حمل و نقل پیش‌بینی می کند اعتصاب امروز «کمتر فلج کننده باشد» و اطمینان می دهد: فرانسه در روز چهارشنبه سطوحی از اختلال را مانند روزهای دیگر بسیج علیه اصلاحات بازنشستگی تجربه نخواهد کرد.

سامانه حمل و نقل پاریس و استان ایل دو فرانس (RATP) از «عادی بودن» تردد در خطوط مترو و شبکه اتوبوس و تراموا خبر داد اما اختلال جدی در سامانه موسوم به RER خبر داد که حمل و نقل شبکه ریلی پاریس به حومه را شامل می‌شود.

به نظر می رسد برخلاف آنچه که در روزهای اول اعتصاب در ماه مارس آغاز شد، کل شبکه باید از اختلال در امان باشد.

شرکت راه آهن فرانسه (SNCF) نیز اعلام کرد که امروز از هر ۵ قطار تندرو سه قطار حرکت خواهد کرد. همچنین این شرکت اختلال جدی در استان ایل دو فرانس را که فرانسه در آن واقع شده، پیش‌بینی کرد. انتظار می‌رود که فعالیت کارکنان این بخش به نصف کاهش یابد.

متیو بول-ردا (Matthieu Bolle-Reddat) از مسئولان منطقه‌ای کنفدراسیون عمومی کار که مهم‌ترین اتحادیه دعوت‌کننده به اعتصاب است، به شبکه خبری «ب. اف. ام» گفت که شمار اعلام‌های فردی کارکنان برای پیوستن به اعتصاب در بخش حمل و نقل ریلی افزایش یافته است.

در فعالیت بخش حمل و نقل هوایی نیز اختلال پیش بینی می‌شود. روز دوشنبه اداره کل هوانوردی کشوری از شرکت‌های هواپیمایی خواست تا ۲۰ درصد پروازهای فرودگاه پاریس- اورلی را تعلیق کنند.

هرچند که این خبر بسیار بدی برای مسافران است، اما این درخواست از سوی دولت نیز نشان می‌دهد که اثرات اعتصاب در نظر گرفته شده است، در حالی که سایر سکوهای هوایی در اعتصاب‌های قبلی به شدت تحت تأثیر قرار گرفته بود.

در بیانیه این اداره کل آمده است که با وجود تعلیق پیشگیرانه درصدی از پروازها «اختلال و تاخیر» در پروازها پیش‌بینی می‌شود. همچنین توصیه می کند مسافرانی که می توانند سفر خود را به تعویق بیاندازند یا در تماس با شرکت های هواپیمایی از برقرار بودن پرواز خود اطمینان حاصل کنند.

در بخش آموزش نیز با توجه به فراخوان اتحادیه های مهم پیش‌بینی می‌شود معلمان به اعتصاب امروز بپیوندند اما هنوز آماری از آن اعلام نشده است.

پالایشگاه‌ها و انرژی

در برخی پالایشگاه‌ها از ۶ مارس (۱۵ اسفند) اعتصاب قابل تمدید آغاز شده است. انیس پانیه روناشه ( Agnès Pannier-Runacher) وزیر انتقال انرژی از متاثر شدن پنج پالایشگاه‌ در جریان اعتصاب امروز خبر داد.

همچنین قرار است کارکنان پالایشگاه متعلق به شرکت «توتال» در نزدیکی سن نزر (Saint-Nazaire) اعتصاب امروز را تا ساعت ۲۱ فردا شب ادامه دهند. وضعیت ادامه اعتصاب در پالایشگاه‌ دیگر این شرکت در منطقه نورماندی که مهم‌ترین پالایشگاه فرانسه محسوب می‌شود، مشخص نیست.

در بخش انرژی برق و گاز که تحت تأثیر اعتصاب های ادامه دار قرار گرفته‌اند، اعتراضات همچنان ادامه دارد. سباستین مونوسلیه (Sébastien Menesplier) دبیر یکی از بخش‌های انرژی کنفدراسیون عمومی کار، پیشتر اعلام کرده بود: هفته‌ای سخت در پیش است و هفته آینده اعتراضات قدرت بیشتری می‌گیرد.

این در حالی است که اتحادیه‌های مختلف کارگری انرژی از شرکت‌های انرژی می‌خواهند که به جنبش اعتراضی امروز (۱۵ مارس) بپیوندند.

بنادر و پسماند

فدراسیون بنادر کنفدراسیون عمومی کار سه روز ۱۴ تا ۱۶ مارس (۲۳ تا ۲۵ اسفند) را برای اعتصاب اعلام کرده است. اعتصابی که یک روز آن با اعتصاب سراسری هم زمان شده است. پیش بینی بروز اختلال در فعالیت بنادر برای فردا بیش از دیروز و امروز است.

این اتحادیه همچنین روز پنجشنبه را روز «بنادر مرده» نام‌گذاری کرده و انسداد کامل این زیرساخت‌ها حکایت دارد. این اتحادیه همچنین از کارکنان بنادر خواسته است به توقف اضافه‌کایر و شیفت‌های کاری ادام دهند.

اعتصاب رفتگران که به‌ویژه در پاریس خبرساز شده است و وزیر کشور را هم به واکنش واداشت، همچنان ادامه دارد. این اعتصاب علاوه بر پایتخت در شهرهای نانت، آنتیب، سن بریو و لو آور گزارش شده است.

به گفته شهرداری پاریس تنها در روز دوشنبه پنج هزار و ۶۰۰ تن زباله بر زمین ریخته شده است. این روند قرار بر تغییر هم ندارد چرا که بخش خدمات عمومی کنفدراسیون عمومی کار اعتصاب این بخش را تا ۲۰ مارس (۲۹ اسفند) تمدید کرده است و در آن روز هم قرار است در مورد ادامه آن تصمیم گیری شود.

رژی ویسلی (Régis Vieceli) دبیر کل بخش خدمات پسماند و فاضلاب پاریس در کنفدراسیون عمومی کار به شبکه خبری «ب. اف. ام» گفت: اگر اصلاحات امروز رای بیاورد گام دیگری در این زمینه برمی داریم.

در شهرهای آنتیب و والوری در منطقه آلپ- ماریتیم، رفتگران تحت پوشش یک اتحادیه اعتصاب تا «اطلاع ثانوی» را اعلام کرده اند که ممکن است تا پایان ماه مارس (اواسط فروردین) ادامه یابد.

اتحادیه رفتگران در شهر نانت هم تسلیم نشده است. به گزارش شبکه خبری «فرانس بلو» این روند می‌تواند در روزهای آینده شدت گیرد.

ژروم شره (Jérôme Cherré) دبیرکل کنفدراسیون عمومی کار در کلان‌شهر نانت اعلام کرد: حتی اگر اصلاحات (قانون بازنشستگی) رای بیاورد، دور از ذهن است که بایستیم و کاری نکنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.