«جنگ جهانی سوم» ششمین تجربه سینمایی هومن سیدی در مقام کارگردان پس از «آفریقا»، «سیزده»، «اعترافات ذهن خطرناک من»، «خشم و هیاهو» و «مغزهای کوچک زنگ‌زده» است.

درباره «جنگ جهانی سوم» که به اکران عید فطر پیوست/«کمدی سیاهی» که به تراژدی بدل می‌شود
​​​​​​​سیدی بازیگر و کارگردانی است که در چند سال اخیر آثارش با استقبال خوبی از جانب تماشاگران مواجه شده است. او علاوه بر آثار سینمایی یاد شده، در شبکه خانگی نیز سریال محبوب «قورباغه» را تولید کرده است. 
«جنگ جهانی سوم» سال گذشته در بخش افق‌های هفتاد و نهمین جشنواره فیلم ونیز رونمایی شد و توانست دو جایزه بهترین فیلم و بهترین بازیگر مرد (محسن تنابنده) را کسب کند اما متأسفانه در چند روز گذشته نسخه غیرقانونی و قاچاق این فیلم منتشر شد و در دسترس قرار گرفت.
در پی این اتفاق و بر اساس رأی شورای صنفی نمایش مقرر شد این فیلم با پخش «شایسته فیلم» در گروه آزاد به ترکیب اکران عید فطر اضافه شود. در نتیجه صاحبان فیلم‌های ترکیب عید فطر که شامل «آهنگ دونفره»، «دسته دختران»، «سه کام حبس»، «بابا سیبیلو» و «جنگ جهانی سوم» هستند، مجاز خواهند بود اکران فیلم خود را از روز ۳۰فروردین‌ ماه در سینماهای سراسر کشور آغاز کنند. 
هومن سیدی، کارگردان و تهیه‌کننده فیلم پس از قطعی شدن اکران اثرش در سینما، در استوری خود در اینستاگرام از مردم خواست فیلمش را در سینماها ببینند و لذت دیدن این فیلم را روی پرده نقره‌ای سینما بچشند.  
«جنگ جهانی سوم» به طور مشخص با این ضرب‌المثل از مارک تواین مواجه است که می‌گوید: «تاریخ هرگز تکرار نمی‌شود، اما اغلب هم‌قافیه می‌شود». روند کلی فیلم با استناد به همین جمله پیش می‌رود؛ جایی که شکیب از یک کارگر روزمزد، ناگهان تبدیل به بازیگر فیلمی می‌شود که بیش از ۲۰ میلیارد برای آن سرمایه‌گذاری شده است. تصمیمی که البته نه‌ تنها منجر به تغییر وضعیت زندگی شکیب نمی‌شود بلکه برای او تداعی‌گر وضعیت زندگی زندانیان آشویتس در دوران جنگ جهانی دوم می‌شود.
شکیب کارگر بی‌خانمانی است که هیچ وقت خاطره از دست دادن همسر و پسرش در زلزله چند سال گذشته را فراموش نمی‌کند. او که مدتی است با یک زن کر و لال به نام لادن آشنا شده برای کار کردن در لوکیشن ساخت یک فیلم درباره جنگ جهانی دوم به آن محل اعزام می‌شود اما برخلاف انتظارش به دلیل شباهتی که به شخصیت هیتلر دارد به او یک نقش سینمایی، خانه‌ای بزرگ و فرصتی داده می‌شود تا بتواند زندگی‌اش را تغییر 
دهد. 
وقتی لادن از این موضوع مطلع می‌شود، به محل کارش می‌آید و درخواست کمک می‌کند. نقشه شکیب برای مخفی کردن او به طرز غم‌انگیزی تبدیل به یک اتفاق وحشتناک می‌شود و وضعیت جدید او و چیزی که به نظر می‌رسید می‌تواند موجب پیشرفت زندگی‌اش شود، از بین می‌رود.   
«جنگ جهانی سوم» علاوه بر موفقیتش در جشنواره ونیز، در سی و پنجمین جشنواره فیلم توکیو و در بخش مسابقه اصلی این رویداد سینمایی هم توانست جایزه ویژه هیئت داوران را هم از آن خود کند. 
علاوه بر محسن تنابنده که بازی درخشانی در این فیلم داشته است، ندا جبرائیلی، مهسا حجازی و نوید نصرتی بازیگران دیگر این فیلم هستند. 
خبرنگار: خدیجه زمانیان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.