معاون آموزشی وزارت علوم به تازگی در بخشنامه شماره ۳۵۵۱۱۹/ ۲ ﻣﻮارد ﻗﺎﻧﻮﻧﯽ و ﻣﺼﻮﺑﺎت ﻣﻌﺎوﻧﺖ آﻣﻮزﺷـﯽ وزارت ﻋﻠﻮم در راﺳﺘﺎی اﺟﺮای ﻗﺎﻧﻮن ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﺧﺎﻧﻮاده و ﺟﻮاﻧﯽ ﺟﻤﻌﯿﺖ ﻣﺎده ۲۶ این قانون مرتبط با «ﻣﺮﺧﺼﯽ ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ ﻣﺎدران داﻧﺸﺠﻮ» را ابلاغ کرد.
بر اساس این بخشنامه، داﻧﺸﮕﺎهﻫﺎ ﺑﺎید با ﺗﻘﺎﺿﺎی ﮐﺘﺒﯽ داﻧﺸـﺠﻮﯾﺎن ﻣﺎدر ﺑﺎردار برای ﻣﺮﺧﺼﯽ ﯾﮏ نیمسال ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ ﻗﺒﻞ از زاﯾﻤﺎن ﺑﺪون اﺣﺘﺴﺎب در ﺳﻨﻮات ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ و ﺗﻘﺎﺿﺎی ﻣﺮﺧﺼـﯽ داﻧﺸﺠﻮﯾﺎن ﻣﺎدر دارای ﻓﺮزﻧﺪ زﯾﺮ ۲ ﺳﺎل، ﺣﺪاﮐﺜﺮ ﺗﺎ ﭼﻬﺎر نیمسال ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ ﺑﺪون اﺣﺘﺴﺎب در ﺳﻨﻮات ﺗﺤﺼﯿﻠﯽ ﻣﻮاﻓﻘﺖ کنند.
همچنین در بخشی از این بخشنامه آمده است: داﻧﺸﮕﺎه باید ﺷﺮاﯾﻄﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ کند ﮐﻪ ﺑﺮای استادان راﻫﻨﻤﺎ ﺑﻪ ازای داﺷﺘﻦ ﻫﺮ داﻧﺸﺠﻮی ﻣﺎدر ﺑﺎردار ﯾﺎ دارای ﻓﺮزﻧﺪ ﺷﯿﺮﺧﻮار ﯾﮏ ﺳﻬﻤﯿﻪ ﺑﻪ ﺳﻘﻒ اﺳﺘﺎد راﻫﻨﻤﺎﯾﯽ آﻧﻬﺎ اﺿﺎﻓﻪ ﺷﻮد. همچنین ﻃﺒﻖ ﻣﺼـﻮﺑﻪ ﮐﻤﯿﺴـﯿﻮن ﻣﻘﺮرات و آﯾﯿﻦﻧﺎﻣﻪﻫﺎی آﻣﻮزﺷـﯽ و ﺗﺤﻮل در آﻣﻮزش ﻋﺎﻟﯽ، داﻧﺸـﮕﺎه ﺑﺮای ﺑﻬﺮهﻣﻨـﺪی از آﻣﻮزش ﺣﻀﻮری ﻣﺎدران ﺑﺎردار ﯾﺎ دارای ﻓﺮزﻧﺪ زﯾﺮ سه ﺳﺎل، ﺷﺮاﯾﻄﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ کنند ﺗﺎ ﺳـﻘﻒ ﻏﯿﺒﺖ ﻣﺠﺎز ۱۶/۳ ﻣﻮﺿﻮع ﻣﺎده ۶ آﯾﯿﻦﻧﺎﻣﻪ، ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ داﻧﺸـﮕﺎهﻫﺎ و ﻣﺆﺳﺴﺎت آﻣﻮزش ﻋﺎﻟﯽ ﺑﺮای آن ها درﻧﻈﺮﮔﺮﻓﺘﻪ ﻧﺸﻮد و ﺑﺎ آن ها ﻣﺴﺎﻋﺪت ﺑﯿﺸﺘﺮی شود.
این بند از بخشنامه موجب انتقادات زیادی به ویژه در فضای مجازی شد و این پرسش را مطرح کرد که چرا سهمیه استاد باید به دلیل پذیرش یا داشتن پایاننامه با دانشجوی مادر یا باردار افزایش یابد و این کار به نوعی هم با قوانین کلی وزارت علوم و هم با قوانین دانشگاهها تضاد دارد.
تعیین سهمیه برای پذیرش پایاننامه از سوی استادان راهنما با هدف نظمبخشی و وقتگذاشتن کافی توسط استاد با تاکید وزارت علوم در دورههای قبل انجام شده و معمولاً شورای دانشگاه یا شورای پژوهشی دانشگاهها در مورد تعداد پایاننامه مجاز هر استاد برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری با توجه به رتبه علمی استاد (استادیار، دانشیار و استاد) مجاز به پذیرش تعداد مشخصی پایاننامه است.
سهمیه پایان نامه استادان افزایش نمییابد
محمدعلی زلفیگل در توضیح این بخشنامه اظهار داشت: سهمیه پایاننامه این استادان افزایش نمییابد و برداشت اشتباهی از این بخشنامه صورت گرفته است.
وی توضیح داد: اگر استادی دانشجوی خانم داشته باشد که باردار است، این دانشجو از مرخصی زایمان استفاده میکند و به این شکل یک سال مرخصی دارد. بر اساس قاعده تعداد ظرفیت هر استاد (برای پذیرش پایاننامه) محدود است ولی دانشگاهها بر اساس این بخشنامه، دانشجویان باردار را جزو ظرفیت استاد برای آن سال حساب نمیکنند و استاد میتواند به جای این دانشجوی باردار یک دانشجوی دیگر را برای راهنمایی پایاننامه بپذیرد.
نظر شما