تحولات منطقه

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس با اشاره به موادی از قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: باید برای هر شیفت ماما که در اتاق زایمان حضور پیدا می‌کنند کارانه در نظر گرفته شود که از جایگاه نظارتی مجلس حتماً این بحث را پیگیر هستیم.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس: پرداخت کارانه به ماماها را پیگیری می‌کنیم/ بیمه خدمات مامایی اجرایی شده
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین فاطمه قاسم‌پور رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی، با اشاره به وضعیت زایمان طبیعی و سزارین در کشور گفت: مطابق آمار اعلامی، در حالی‌که نرخ قابل قبول سزارین 15 درصد تا حداکثر 25 درصد است، این نرخ در کشور ما به 55 درصد می‌رسد.

قاسم‌پور با بیان این‌که بخش مهمی از وضعیت کنونی زایمان طبیعی و سزارین به برنامه‌ریزی‌های وزارت بهداشت مربوط می‌شود، تصریح کرد: آموزش مادران در طی دوران بارداری، قرارگیری مامامراقب در زمان بارداری در کنار مادر و به طور کل فعال‌سازی ظرفیت ماماها یکی از وظایف مهم وزارت بهداشت در راستای خوشایندسازی فرآیند زایمان طبیعی و همچنین تشویق مادران به زایمان طبیعی است که متأسفانه علی‌رغم برنامه‌ریزی در برنامه ششم توسعه و همچنین تکلیف قانونی در قانون جوانی جمعیت، بر زمین مانده است.

وی با اشاره به تبصره ماده 49 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: براساس این تبصره وزارت بهداشت مکلف است ظرف 2 سال از لازم‌الاجراشدن قانون، سرانه ماماها را به ازای هر دو مادر، یک ماما افزایش دهد. اجرای این ماده نقش مهمی در خوشایندسازی فرآیند زایمان طبیعی و تشویق به زایمان طبیعی برای مادران دارد، اما بعد از بیش از یک سال از زمان ابلاغ این قانون شاهدیم که وزیر در روزهای نزدیک روز ماما، صرفاً وعده به‌کارگیری ماماها در طرح سلامت خانواده را داده است و این تکلیف قانونی در سال اول اجرای خود هنوز بر زمین مانده است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برنامه ششم توسعه گفت: براساس ماده 76 این قانون، نرخ زایمان طبیعی در سال 1400 بایستی 57.5 درصد می‌بود که البته محقق نشد. مطابق گزارش وزارت بهداشت، از سال 1392 تا 1398 سهم زایمان طبیعی از 44 درصد به 49.44 درصد افزایش یافته -5.4 درصد افزایش طی مدت 6 سال- ضمن آن‌که در سال 1399 به علت پاندمی کرونا درصد سزارین افزایش یافته و اقبال مادران به زایمان طبیعی کمتر شد.

قاسم‌پور ادامه داد: در قانون جوانی جمعیت نیز موضوع زایمان طبیعی مورد توجه قرار گرفته و مطابق ماده 50 این قانون، سالانه بایستی 5 درصد از میزان زایمان غیرطبیعی نسبت به نرخ کل زایمان در کشور کاسته شود تا به نرخ میانگین جهانی نزدیک شویم. اما وضعیت فعلی نشان از کم‌کاری وزارت‌خانه دارد.

وی با اشاره به خوشایندسازی فرآیند زایمان طبیعی گفت: فرآیند زایمان، فرآیند سخت و دلهره‌آوری است و نیاز است هم در طی دوران بارداری آموزش‌ها و آگاهی لازم به مادر داده شود و هم در حین زایمان، فردی کنار مادر با آرامش و مهربانی این فرآیند را به لحاظ روانی تسهیل کند.

قاسم‌پور ادامه داد: نقش ماما در این راستا بسیار حائز اهمیت است و تمرکز بر حمایت از ماماها و افزایش تعداد ماماها می‌تواند در زایمان طبیعی و به طور کل در احساس مثبت مادران نسبت به زایمان مؤثر باشد. در شرایط فعلی، با میزان محدود ماماها، شاهد حجم بالای کاری ایشان هستیم که طبیعتاً می‌تواند منجر به کاهش کیفیت عملکرد ایشان شود.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر میان حجم کاری بالای بخش زایمان و کادر مامایی تناسب برقرار باشد و اگر از این شغل حمایت صورت گیرد و جایگاه اجتماعی خود را پیدا کند، ماماها با خاطر آسوده‌تری ارائه خدمات خواهند کرد و همین امر در میزان زایمان طبیعی مؤثر خواهد بود.

قاسم‌پور با اشاره به ورود نظارتی مجلس گفت: پیگیری اجرای مواد 49 و 50 قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت از اولویت‌های مجلس بوده است. در همین زمینه برای هر شیفت که در اتاق زایمان حضور پیدا می‌کنند کارانه می‌بایست در نظر گرفته شود که متأسفانه تا به امروز اجرایی نشده است و از جایگاه نظارتی مجلس حتماً این بحث را پیگیر هستم. البته خوشبختانه بیمه خدمات مامایی اجرایی شده است.

پایان پیام/

منبع: خبرگزاری فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.