به گزارش قدس آنلاین، حجتالاسلام سید«قاسم میرصادقی» روز یکشنبه در همایش آسیبهایهای تک فرزندی همزمان با هفته ملی جمعیت در سالن اجتماعات بیت تاریخی امام خمینی(ره)، افزود: جایگاه انسان زمانی مشخص میشود که در افق انسانیت قرار گیرد.
وی بیان کرد: آگاهی نداشتن از نقش فرزند در هویتسازی و بعد فرهنگی و راحت طلبی یکی از عوامل مهم تمایل نداشتن به فرزندآوری است.
امام جمعه خمین ادامه داد: ژاپن به عنوان یک کشور اقتصادی، بیشترین جمعیت را دارد و عوامل اقتصادی نمیتواند تنها دلیل تمایل نداشتن خانوادهها به فرزندآوری باشد.
حجتالاسلام میرصادقی بیان کرد: تربیت و نگهداری فرزند در شرایط سخت امروز از اهمیت بالایی برخوردار است و نزد خداوند دارای جایگاه ویژهای است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین نیز در این همایش گفت: برگزاری نشستهای مختلف با هدف حل چالش تک فرزندی و سالمندی از سوی این نهاد به عنوان یکی از دستگاههای اجرا کننده قانون تعالی خانواده و جوانی جمعیت، در دستور کار است.
دکتر «سجاد رحیمی» افزود: نرخ رشد جمعیت فعلی کشور نگران کننده است و باید نسبت به این موضوع در جامعه حساسیتهای لازم ایجاد شود.
وی یادآور شد: استان مرکزی جزو سه استان انتهای جدول جمعیتی کشور قرار دارد و پس از استانهای پیر گیلان و مازندان است.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین، افزایش جمعیت شهرنشینی، بیکاری و افزایش تحصیلات را از عوامل کاهش جمعیت بیان کرد و گفت: نیاز است تدابیر لازم برای جلوگیری از چالشهای پیش روی جمعیتی اندیشیده شود.
دکتر رحیمی اظهار کرد: افزایش سن ازدواج نگران کننده است و یکی از دلایل ناباروری همین امر است، جوانان باید بدانند که ازدواج یک مقوله مقدس است و به آن توجه جدی داشته باشند.
وی، با اشاره به قانون جوانی جمعیت بیان کرد: برخی دستگاههای اجرایی خود را موظف به اجرای این قانون نمیدانند که امید است مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس دانشکده علوم پزشکی خمین افزود: امید به زندگی در کشور افزایش یافته و نرخ مرگ و میر نیز روبه کاهش است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران هم در این همایش، مهمترین چالش جمعیتی را، کاهش سطح باروی و پیری جمعیت عنوان کرد و گفت: نرخ باروری با روند کاهشی همراه است و در صورتیکه این روند ادامه یابد، کشور با بحران مواجه میشود.
دکتر «حسین گل رخی» افزود: باید با استفاده از فرصتها و مدیریت صحیح امکانات بالقوه جمعیت و برنامهریزی درست، مسیر را برای فرزندآوری هموار کرد.
وی با اشاره به آسیبهای روانی خانوادههای تک فرزندی بیان کرد: جامعه به آسیبهای تک فرزندی در بزرگسالی که موجب بروز مشکلات عدیدهای میشود، کمتر توجه کرده است.
عضو هیات علمی دانشگاه تهران ادامه داد: آسیبهای روانی خانوادههای تک فرزند بیشتر از آنکه جسمی باشد، جنبههای روانی دارد که اولین آسیب آن آموزش و تربیت بسیار پیچیده است، چرا که فرزندان خانوادههای تک فرزند فرصت یادگیری مشاهدهای از برادر و خواهر و کسب تجربه با آنها را ندارند.
در پایان این همایش از فعالان در عرصه جوانی جمعیت شهرستان خمین با اهدای لوح و جایزه تقدیر شد.
نظر شما