به گزارش قدس آنلاین، تیمهای ملی والیبال در سالهای اخیر همیشه با موفقیتهای خود در میادین بینالمللی موجب شادی دل مردم شدند، با این حال مسؤولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش در موضوع تخصیص بودجه برای فدراسیونها مبلغ پایینی را برای این رشته درنظر گرفتهاند.
والیبال از جمله رشتههای است که بیش از 20 کرسی تاثیرگذار بینالمللی در دنیا دارد که تصمیم گیرنده هستند. ضمن اینکه تعداد تورنمنتهای رسمی این رشته در سال، بیش از 20 رویداد بینالمللی است و در بالاترین سطح دنیا در رشتههای تیمی حداقل 2 رویداد جهانی دارد. این رشته جذاب تنها رشته تیمی ایران است که در جمع 10 تیم برتر جهان قرار دارد و سوال اینجاست که سایر رشتههایی که مدعی هستند چه جایگاهی در ردهبندی جهانی دارند؟
بودجهای که مجلس امسال به فدراسیونی مانند کشتی اختصاص داده 120 میلیارد تومان بوده، درحالی که این مبلغ برای فدراسیون والیبال 20 میلیارد تومان بود. از سوی دیگر کمیته ملی المپیک هم بودجه 23 میلیاردی برای کشتی، 12 میلیارد و 500 میلیون تومان برای تکواندو و وزنهبرداری در نظر گرفته است و سهم والیبال در کنار رشتههایی همچون قایقرانی، تیراندازی، بسکتبال و کاراته تنها 6 میلیارد تومان است.
شاید زمانی متوجه عمق داستان شویم که بدانیم فدراسیون والیبال در سال 1401 مبلغی حدود 110 میلیارد تومان هزینهکرد داشت و مبلغی که از اسپانسرش دریافت کرد تنها 40 میلیارد تومان بود. با توجه به محاسباتی که صورت گرفته و رویدادهایی که این رشته در سال جاری درپیش دارد برآورد شده که والیبال در سال 1402 مبلغی حدود 200 میلیارد باید هزینه کند که حدود 25 میلیارد تومان از آن فقط سهم لیگ ملتها خواهد بود و همچنان مبلغی که از اسپانسر دریافت خواهد کرد 40 میلیارد تومان است.
اما موضوع دیگری که موجب میشود فدراسیون والیبال هر سال در فشار مالی بیشتری قرار بگیرد این است که صداوسیما به دلیل تحریمها نمیتواند پولی به فدراسیون جهانی والیبال بدهد. ضمن اینکه درشرایط کنونی FIVB باید حدود 600 هزار دلار به فدراسیون والیبال ایران بدهد، اما بخاطر بدهیهای صداوسیما این مبلغ به فدراسیون ایران پرداخت نمیشود تا به نوعی FIVB حق پخش مسابقات را از فدراسیون ایران بگیرد!
محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال چندی پیش در مجمع عمومی و سالانه فدراسیون از رفتار عجیبی که تلویزیون کرده پرده برداشت و گفت: «کشورهای عضو فدراسیون جهانی والیبال باید برای پخش تلویزیونی مسابقات به فدراسیون جهانی مبلغی را پرداخت کنند. در گذشته برای بحث پخش لیگ جهانی دوستان صداوسیما ۳۵۰ هزار دلار پرداخت میکردند. بعد از مدتی فدراسیون جهانی به ما گفت پول واریز نکنید چون منشأ پول ایران است و بلوکه میشود. ما از حساب شما پول را برداشت میکنیم. حساب ما همان پرداختهایی است که از برد و باختهایمان در لیگ جهانی منظور میکردند. در مقطعی طلب ما از فدراسیون جهانی حدود ۶۰۰ هزار دلار بود. به صداوسیما گفتیم پرداخت نکنید و این را به ما بدهید. فدراسیون جهانی هم از حساب ما برداشت میکند. فدراسیون جهانی ما را بدهکار میکرد و اگر پول نداشتیم حساب ما را منفی محسوب میکرد. مثلا زمانی که مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۸ پخش شد صداوسیما بدون اینکه امتیاز پخش را بخرد از جایی برداشته و پخش کرده و فدراسیون جهانی ۱۵۰ هزار دلار از ما طلبکار شد. در مجموع این چند سال چیزی نزدیک به یک میلیون دلار به فدراسیون جهانی اینگونه بدهکار هستیم».
شرایط سیاسی، تلاش دشمنان و مخالفان کشورمان در سالهای اخیر بیش از گذشته بوده و آنها باتلاشهای زیادی سعی کردند که امسال ایران میزبان معتبرترین مسابقات آسیایی نباشد، اما به دلیل تاثیرگذاری زیاد در دنیا و آسیا نتوانستند به هدف خود برسند، حتی استرالیا تهدید به انصراف کرد و در نهایت انصراف هم داد، اما تغییری در میزبانی ایران صورت نگرفت.
با وجود تلاشهای زیادی که خیلیها سعی دارند نام ایران را از والیبال جهان کمرنگ کنند هنوز نتوانستند به اهداف خود برسند.
در مجموع و در نگاه کلی والیبال به تنهایی در گوشهای آرام و به دور از حاشیه درحال انجام کارهای خود برای کسب موفقیتهای بیشتر است؛ این اتفاق در حالی است که در رشتههای دیگری همچون فوتبال که مخاطبان زیادی هم دارد دعواها همچنان بر سر حضور یا عدم حضور نمایندگان باشگاهی ایران در مسابقات لیگ قهرمانان آسیا است. موضوعی که موجب میشود تا اهالی والیبال دلسرد شوند این است که با تمام این شرایط مسؤولان ورزش کشور حمایت چندانی از این رشته ندارند و اقدامات عجیبی هم در این راستا انجام میدهند، از جمله اینکه حکم بازنشستگی رئیس فدراسیون را شبانه و بدون اعلام قبلی رسانهای میکنند و سپس مدعی میشوند که اشتباهی صورت گرفته بود!
شاید منطقی و درست این باشد که مسؤولان اجازه بدهند رشتهای که به درستی در حال انجام کارهایش است، بجای درگیر شدن با حواشی، به متن بپردازد. شاید کوچکترین کارها از سوی مسؤولان بزرگترین تاثیرات را در والیبال داشته باشد. به عنوان مثال اخیراً سید محمد موسوی که یکی از ستاره های والیبال است و خیلی از کشورها آرزوی داشتن چنین بازیکنی را دارند درخواست کرد که برای مسابقات پیشرو تیم ملی که بسیار فشرده است مسؤولان کمک کنند و پروازهای بیزینس تهیه شود؛ با توجه به شرایط اقتصادی فدراسیون و بودجههای درنظر گرفته شده برای والیبال خیلی بعید به نظر میرسد که مسؤولان فدراسیون توان تهیه بلیتهای بیزینس را داشته باشند. چندی پیش برای جام جهانی فوتبال در قطر که فاصله پرواز زیادی هم تا ایران ندارد برای تیم ملی کشورمان پرواز بیزینس در نظر گرفته شد. بدون شک هیچ ورزشکار و مسؤولی مخالف این موضوع نبوده و نیست، بلکه درخواست این است که این شرایط برای سایر رشتهها از جمله والیبال هم فراهم شود.
بهروز عطایی، سرمربی تیم ملی والیبال ایران در واکنش به سوال خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، درباره درخواست موسوی مبنی بر تهیه پرواز بیزینس برای پروازهای تیم ملی گفت: این صحبت مطرح شد و دغدغه بزرگی برای تیم است؛ البته این پرواز برای هر فرد بیش از سیصد میلیون هزینه دارد و از سطح توان مالی فدراسیون خارج است. والیبال پرافتخارترین ورزش گروهی و تیمی کشور است و باید سیستمی از بیرون به تیم کمک کند. همه پروازها طولانی است و بازیکنان تنها چهار روز بعد از بازیهای آسیایی چین فرصت برای حضور در مسابقات انتخابی المپیک دارند به همین دلیل باید دقیق تر به آن نگاه شود و وزارت ورزش و مراجع مربوطه در این زمینه کمک کننده باشند.
در نهایت نباید فراموش کنیم که با توجه به شرایط سیاسی کنونی تیم ملی کشورمان در لیگ ملتهای امسال باید راهی آمریکا شود و سوال اینجاست که مردم و مسؤولان چه توقعی از ملیپوشان والیبال در این مسابقات دارند؟ واقعیت این است که سفر والیبال ایران به آمریکا از جهات مختلف مورد توجه رسانههای جهان قرار خواهد گرفت و چه بهتر است که مسؤولان همین حالا تمام شرایط را فراهم کنند تا بعد از مسابقات حسرتی باقی نماند. به نظر می رسد والیبال مدتی است فراموش شده و برخیها تنها در مواقع شادی و برای گرفتن عکس یادگاری به سراغ ملیپوشان میآیند.
لیگ ملتهای والیبال سال 2023 در گروه مردان از 16 خردادماه آغاز میشود و یکم مرداد با معرفی تیمهای برتر به پایان خواهد رسید و تیم ملی ایران پنجمین حضور خود را در این رقابتها تجربه خواهد کرد.
نظر شما