تحولات منطقه

مدیرعامل شرکت صنایع معادن و عمران رضوی در خصوص هزینه‌های اداره مجتمع‌های امام رضا(ع) گفت: تلاش شده تا این مجتمع‌ها به صورت خودگردان ساخته و اداره شوند تا نیازی به بودجه گرفتن از بخش‌های مختلف نباشد و با درآمد خود مجتمع‌ها، اداره شوند.

اداره مجتمع‌های امام‌رضا(ع) خودگردان است
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، مهدی قربانی ظهر روز شانزدهم خردادماه در نشست خبری افتتاح بیست و چهارمین مجتمع رفاهی امام رضا(ع) در مشهد، اظهار کرد: موسسه عمران و توسعه رضوی بازوی آستان قدس در ساخت مجموعه‌های عام‌المنفعه، مجتمع بین راهی و کتابخانه و خوابگاه دانشجویی است که  در حدود  ۳۰ سال فعالیت، ۱۵ پروژه عام المنفعه و ۲۳ مجتمع بین راهی در نقاط مختلف کشور احداث کرده است و بیست‌وچهارمین مجتمع رفاهی امام رضا (ع) نیز در گلوگاه، ۱۸ خردادماه افتتاح می‌شود.

فعالیت مجتمع رفاهی امام رضا (ع) در نقطه مرزی میرجاوه

مدیرعامل شرکت صنایع معادن و عمران رضوی افزود: در ابتدای این فعالیت‌ها نیت بر این بوده تا مسیرهای منتهی به حرم، به ویژه محورهای نزدیک به مشهد برای احداث مجتمع‌ها درنظر گرفته شود. از مجموع مجتمع‌های ساخته شده، حدود  ۲۰ مجتمع در استان‌های خراسان ساخته شده‌اند. علاوه بر مجتمع جدید در گلوگاه، سه مجتمع رفاهی دیگر نیز در میرجاوه استان سیستان و بلوچستان، راور استان کرمان و مهماندوست در دامغان درحال خدمت رسانی به مسافران هستند. نگاه آستان قدس این است که  افراد از لحظه‌ی نیت برای زیارت حرم مطهر رضوی، زائر هستند، لذا این مجتمع‌های با این نگاه طراحی و ساخته شدند تا خدمات شایسته‌ای به زائرین ارائه بدهیم.

وی ادامه داد: از لحاظ تعدد مجتمع‌های رفاهی و متراژ، مجتمع‌های رفاهی امام رضا(ع) در بین دیگر مجتمع‌های بین راهی سطح بسیار متفاوتی دارد. محل‌هایی برای احداث مجتمع‌ها انتخاب شده  که از لحاظ تردد و فاصله بین شهرها بیشترین کارایی را داشته باشد. برای مثال ما تقریبا دو مجتمع را از دستور کار خارج کردیم چراکه در همان نقاط مجتمع‌هایی در بخش خصوصی فعال هستند و امکانات خوبی را فراهم کردند. هدف ما توسعه مناطقی است که خدمات کمتری را دریافت می‌کنند.

مجتمع‌های امام رضا(ع) به صورت خودگردان اداره می‌شوند

قربانی در خصوص هزینه‌های اداره این مجتمع‌ها بیان کرد: تلاش شده تا این مجتمع‌ها به صورت خودگردان ساخته و اداره شوند تا نیازی به بودجه گرفتن از بخش‌های مختلف نباشد و با درآمدی که خود مجتمع‌ها دارند اداره شوند. ما تصمیم داریم تمرکز را روی یک مجتمع بگذاریم و کار را یکساله تمام کنیم به جای اینکه چند پروژه در دست داشته باشیم و در زمان طولانی‌تر تحویل بدهیم. ساخت مجتمع رفاهی گلوگاه در حدود ۱ سال و نیم گذشته تمام شد و در پروژه بعدی هم قرار است در مسیر ابرکوه یزد به شیراز مجتمع بیست و پنجم هم افتتاح شود.

مدیرعامل شرکت صنایع معادن و عمران رضوی افزود: مساحت عرصه مجتمع گلوگاه حدود ۱۱هزار و ۵۰۰ متر و زیربنای آن ۳۵۰۰ متر است. در این مجتمع سرویس بهداشتی، مسجد و دو باب مغازه تجاری بزرگ به عنوان رستوران و هایپرمارکت وجود دارد. برای ساخت این مجتمع در طولانی مدت حدود ۱۸ میلیارد تومان هزینه شده است که این میزان مطابق قیمت روز حدود ۷۰ میلیارد تومان برآورد می‌شود.

بزرگترین مجتمع رفاهی امام رضا(ع) در میرجاوه

وی بیان کرد: بزرگترین مجتمع رفاهی ساخته شده توسط شرکت، مجتمع میرجاوه در نقطه مرزی با پاکستان است که حدود ۶۰هزار متر مربع مساحت دارد.

قربانی در خصوص نگهداری از این مجتمع‌ها و حفظ بهداشت آن‌ها بیان کرد: موسسه موقوفه زائر به صورت تخصصی نگهداری این مجتمع‌ها را برعهده دارد. اما تفاوت اصلی مجتمع‌های امام رضا(ع) با دیگر مجتمع‌های بین راهی، نظافت، سرویس‌دهی و خدمات آن است. ما نگاه صرفا اقتصادی به این مجموعه‌ها نداریم و به دنبال این هستیم که به بهترین وجه از لحاظ امکانات، نظافت و پاسخگویی در خدمت زائران باشیم. احداث این مجتمع‌ها در برخی مناطق مثل شمال کشور، مجتمع دشت، باعث توسعه منطقه شده است.

استان‌های شمالی؛ ضعیف‌ترین نقاط کشور از لحاظ خدمات بین راهی

مدیرعامل شرکت صنایع معادن و عمران رضوی ادامه داد: مجتمع گلوگاه چهارمین مجتمعی است که خارج از خطه خراسان ساخته می‌شود و مهم‌ترین ویژگی آن این است که در استان‌های شمالی واقع شده؛ چراکه که در این حوزه به لحاظ خدمات ضعف وجود دارد و به لحاظ خدمات بین راهی مرز بین مازندران و گلستان جزو ضعیف‌ترین مناطق کشور است. تلاش کردیم باتوجه به این ضعف، خدمات مناسبی را به مردم ارائه بدهیم. علاوه بر این مجتمع گلوگاه دو تفاوت عمده با سایر مجتمع‌ها دارد؛ ساخت تصفیه خانه در خود مجتمع که کل آب فاضلاب را تصفیه و بخش قابل استفاده آن را به زمین‌های کشاورزی منتقل می‌کند یکی از ویژگی‌های برجسته این مجتمع رفاهی است که حدود ۱میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان برای این بخش هزینه و درواقع سرمایه گذاری شده است.

وی افزود: دیگر ویژگی مهم این مجتمع این است که  فقط دو واحد تجاری بزرگ هایپر مارکت و رستوران در آن احداث شده که متراژ هرکدام تقریبا ۳۰۰ متر است و علاوه بر ارائه خدمات، به بحث خودگردانی مجتمع‌ها نیز کمک می‌کنند. راه اندازی این واحدهای تجاری نیز به مردم بومی منطقه برون سپاری می‌شود.

قربانی در مورد چشم‌انداز احداث این مجتمع‌ها در آینده گفت: برای ۵ تا ۱۰ سال آینده چشم اندازی بالغ بر ۳۰ مجتمع داریم اما بنا به شرایط ممکن است این تعداد محقق نشود و برخی طرح‌ها از دستور کار خارج شوند.

وی در خصوص جانمایی این مجتمع‌ها گفت: اولین استاندارد ما این است که در مسیرهای منتهی به حرم مطهر احداث شوند و دیگر اینکه فاصله بین دو شهر منطقی باشد. میزان تردد جاده‌ای، فاصله از دیگر مجتمع‌های رفاهی، بحث دسترسی به منابع آب، برق و... نیز از جمله مواردی است که در ساخت مجتمع‌ها لحاظ می‌کنیم. در نظر گرفتن فاصله‌ای معادل با یک ساعت تا یک ساعت و نیم رانندگی، فاصله معقولی است که به کاهش تصادفات جاده‌ای هم کمک شایانی کرده و این موضوع توسط پلیس راهبر نیز تایید شده است. فعالیت ما به گونه‌ای بوده است که می‌توانیم بگوییم در استان‌های خراسان و در مسیرهای اصلی با استانداردهای آستان قدس به مجتمع‌های رفاهی بین راهی دیگری نیاز نداریم.

فعالیت‌های عام‌المنفعه شرکت صنایع معادن و عمران رضوی

مدیرعامل شرکت صنایع معادن و عمران رضوی با اشاره به افتتاح یک کتابخانه توسط شرکت صنایع معادن و عمران رضوی در بشرویه بیان کرد: در خصوص خدمات عام المنفعه شرکت، این مجموعه هفتمین کتابخانه ساخته شده توسط مجموعه است و علاوه بر آن مجموعه‌های ورزشی و فرهنگسراها نیز در نقاط مختلف استان مثل محمدآباد، گناباد و... احداث کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه شرکت صنایع معادن و عمران رضوی از زیر مجموعه‌های اقتصادی آستان قدس است و در حوزه تولید مصالح و مواد ساختمانی، کارهای معدنی و خدمات کارگزاری به صورت تولید فعالیت می‌کند افزود: این شرکت در حوزه معدن نیز فعال است. مجموعه‌ای در نهبندان داشتیم که ۷حدود سال تعطیل بوده است و به همت این شرکت مجددا فعال شده است. نهبندان جزو محروم‌ترین مناطق استان است اما در عین حال بهترین گرانیت کشور را هم دارد. در حال حاضر نیز تنها کارخانه فعال در نهبندان و شهرکت صنعتی همین مجموعه معدنی است.

خبرنگار: محدثه مودی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.