تحولات منطقه

وزیر نفت سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز ایران را از حوزه های جذاب برای کشورهای منطقه عنوان کرد و گفت: عربستان پیشنهادهایی را برای سرمایه گذاری در پروژه‌های نقت و گاز ما ارائه داده که از آن استقبال کرده‌ایم.

وزیر نفت در پاسخ به قدس خبر داد؛ پیشنهاد عربستان برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های نفت و گاز ایران
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

قدس آنلاین، وزیر نفت امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت با تاکید بر اینکه دیپلماسی ارنژی از اولویت های دولت سیزدهم است، اظهار داشت: واردات و ترانزیت و سواپ گاز و سهم تجارت گاز در منطقه در حال افزایش است و برنامه‌هایی خوبی در دست اقدام داریم.

وزیر نفت در رابطه با اینکه چرا جمهوری اسلامی ایران که دارنده دومین ذخایر گازی است، واردات گاز انجام‌ می‌دهد، ییان کرد: روسیه اولین ذخایر گازی دنیا را دارد و  براساس آمار برای واردات، صادرات، ترانزیت و سواپ هم برنامه ریزی کرده و این سهم تجارت است، ایران هم در همین زمینه تلاش می کند و تاکنون دستاوردهای خوبی کسب کرده است‌.

اوجی یادآورشد: افزایش سهم ایران در تجارت انرژی در منطقه با کشورهای همسایه در برنامه های وزارت نفت قرار دارد. 

به گفته وی طی ۲۰ ماه گذشته در حوزه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی اتفاقات خوبی رقم خورده است و حرکت به سمت پالایشگاه‌های فراسرزمینی از جمله آن است که برای اولین بار پس از  انقلاب رقم می خورد.

وی با بیان اینکه در دولت سیزدهم در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی اتفاقات خوبی رخ داد و برای اولین بار پالایشگاه فراسرزمینی در منطقه آمریکای لاتین و ونزوئلا رقم خورد و از این ظرفیت‌ها برای فرآورش نفت، جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر استفاده می‌کنیم، اظهار داشت: این عرصه تحریم‌ناپذیر است و دنیا به آن نیاز دارد و احداث این‌چنین پالایشگاه‌ها در کشورهای مختلف ادامه خواهد داشت.

اوجی افزود: ما دومین رتبه دارایی ذخائر گازی دنیا هستیم و با همکاری روسیه، ترکمنستان و قطر تلاش می‌کنیم در سمت عسلویه هاب گازی داشته باشیم و مقدمات آن در حال برنامه‌ریزی است.

ویدر خصوص امکان توسعه همکاریهای نفتی با کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان سعودی پس از از سرگیری روابط دو کشور گفت: خوشبختانه ما هم در اوپک و هم در اوپک پلاس با عربستان در بحث صادرات نفت و گاز و در تصمیمات در خصوص میزان تولید و صادرات و تعیین قیمت کاملا همسو و هم رای هستیم و دیدگاه های مشترکی داریم.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره سرمایه گذاری عربستان و دیگر کشورهای منطقه در پروژه‌های نفت و گاز ایران هم تاکید کرد: خوشبختانه سعودی ها بسیار مشتاقند تا در پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی ما سرمایه گذاری کنند. در همین راستان پیشنهادهایی از سوی عربستان و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس آمده و ما هم استقبال کرده و طرح های و پیشنهادهایی را متقابلا ارائه کرده‌ایم.

اوجی اضافه کرد: در میادین مشترکی  هم که با کشورهای عربی اعم کویت، عراق و خود عربستان داریم مذاکرات خوبی را انجام داده‌ایم و شاهد بودید که اولین تفاهم نامه را با کشور عمان برای توسعه میدان مشترک هنگام امضا کردیمو  همین برنامه با دولت عراق در خصوص میادین مشترک نفتی و گازی در حال پیگیری است و با دولت عربستان هم اخیرا وارد مذاکرات جدی در خصوص میادین مشترک شده ایم. و آنها هم بسیار  استقبال کرده‌اند.

وزیر نفت همچنین با اشاره به کاهش تعداد کارتهای سوخت آزاد در جایگاه های عرضه سوخت از مردم خواست تا از کارت‌های سوخت شخصی خود برای خرید بزین استفاده کنند و تأکید کرد: کارت جایگاه باید برای موارد اضطراری و مواقعی که مردم کارتهای خودشان را همراه ندارند استفاده شود.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما اظهارات سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت درباره وجود تنها یک کارت سوخت در هر پمپ بنزین از اول تیرماه را رد کرد و گفت: چنین چیزی صحت ندارد و ما برای هر سکوی سوخت گیری یک کارت سوخت تخصیص داده ایم و با این روش استفاده از کارتهای سوخت شخصی به ۵۰ درصد رسیده که  هدف گذاری ما ۹۰ درصد است.

وزیر نفت درباره کیفیت سوخت عرضه شده در جایگاه ها هم با تاکید بر اینکه تمامی بنزینی که در ۱۰ پالایشگاه کشور فرآورش می‌شود، استاندارد یورو را دارد، گفت: هم اکنون در سه پالایشگاه ما بنزین تولیدی تقربا در حد یورو ۵ است و مردم هیچ نیازی به استفاده از مکمل ها در جایگاه های بنزین ندارند.

وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما در همه پالایشگاه ها کیفی کردن محصولات، تولید مازوت کم سولفور را در دستور کار داریم که در پالایشگاه اصفهان منجر به تولید گازوئیل یورو۵ شده و به تدریج در پالایشگاه تبریز و شیراز این اتفاق رخ خواهد داد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.