تحولات لبنان و فلسطین

تولید گاز از میدان پارس جنوبی روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب است که با راه‌اندازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در زمستان بخشی از کمبود سوخت گاز فصل سرما جبران می‌شود.

 آیا ‌راه‌اندازی فاز ۱۴ پارس جنوبی به داد کشور می‌رسد؟

به گزارش قدس آنلاین، صنایع و تأسیسات پارس جنوبی در استان بوشهر یکی از توانمندی‌های صنعتی و تولیدی ایران اسلامی محسوب می‌شود که نقش مهم و تاثیرگذاری در تولید ناخالص و درآمد ملی دارد.

پارس جنوبی دارای ۲۴ فاز گازی است که بیشتر آنها وارد مدار بهره‌برداری شده و اکنون روزانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز میدان گازی پارس جنوبی تولید و پس از شیرین‌سازی در پالایشگاه‌های مستقر در کنگان و عسلویه استان بوشهر وارد شبکه سراسری گاز در نقاط مختلف کشور می‌شود.

فاز ۱۴ تنها پروژه باقیمانده از  تأسیسات میدان گازی پارس جنوبی است که تمام مراحل طراحی، ساخت، نصب تجهیزات و بهره‌برداری توسط مهندسان و متخصصان ایرانی انجام شده و این فاز از افتخارات و توانمندی مهندسان ایرانی است.

بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور از پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی تأمین می‌شود

وزیر نفت در سفر به منطقه عسلویه با بیان اینکه پارس جنوبی نقش مهمی در تأمین گاز کشور دارد اظهار داشت: اکنون بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور از پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی تأمین می‌شود.

جواد اوجی با اشاره به گاز مصرفی کشور در فصل سرما خاطر نشان کرد: فاز ۱۴ پارس جنوبی به‌عنوان آخرین فاز میدان مشترک پارس جنوبی است که با تلاش مهندسان و متخصصان طراحی و عملیاتی شده و با برنامه‌ریزی انجام شده زمستان امسال نخستین پالایشگاه این فاز به بهره‌برداری می‌رسد تا کمکی برای جبران  کمبود سوخت زمستانی شود.

وی تأمین سوخت فصل سرما را از اولویت وزارت نفت دانست و بیان کرد: با توجه به افزایش مصرف گاز بخشی از کسری گاز از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی حبران می‌شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه آخرین طرح پارس جنوبی فاز ۱۴ است اظهار داشت: بخش دریا این فاز به‌صورت کامل در مدار تولید و بهره‌برداری قرار گرفته و ۴ سکو گازی فاز ۱۴ در میدان پارس جنوبی در خلیج‌فارس نصب شده و در حال تولید گاز است.

محمد مشکین‌فام به پالایشگاه گازی فاز ۱۴ پارس جنوبی پرداخت و تصریح کرد: نخستین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی زمستان امسال وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

تولید گاز و انتقال آن به شبکه سراسری از میدان گازی پارس جنوبی افزایش می‌یابد

وی تأمین گاز مورد نیاز کشور از تأسیسات پارس جنوبی را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: با وارد مدار شدن پالایشگاه خشکی فاز ۱۴ پارس جنوبی در زمستان امسال، تولید گاز و انتقال آن به شبکه سراسری افزایش می‌یابد.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از ساخت سرویس‌های جانبی فاز ۱۴ پارس جنوبی خبر داد و تصریح کرد: این تأسیسات که با توان متخصصان داخلی و ایرانی ساخته و نصب شده است یکی پس از دیگری وارد مدار بهره‌برداری قرار می‌گیرند.

مشکین‌فام اضافه کرد: در ادامه این طرح‌ها نخستین ردیف عملیاتی تصفیه گاز در فاز ۱۴ پارس جنوبی راه‌اندازی می‌شود.

وی تعطیلی بخش کارگری را سبب تاخیر در اجرا فاز ۱۴ دانست و خاطر نشان کرد: با تعطیلی بخش کارگری قدری از طرح‌های فاز ۱۴ پارس جنوبی عقب افتاد که اکنون در حال جبران است تا به‌موقع اهداف مورد نظر محقق شود.

مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس از افتتاح فاز ۱۴ بر اساس برنامه زمان‌بندی خبر داد و تصریح کرد: پارس جنوبی نقش ۷۰ درصدی از سبد مصرف گاز کشور ایفا می‌کند.

کمک به تأمین سوخت زمستانی با راه‌اندازی نخستین ردیف پالایشگاه فاز ۱۴

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز تکمیل و بهره‌برداری از نخستین ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه این فاز را اولویت مهم عنوان کرد و گفت: برای کمک به تأمین سوخت زمستانی، راه‌اندازی نخستین ردیف از ۴ ردیف شیرین‌سازی پالایشگاه خشکی فاز ۱۴ پارس جنوبی، در اولویت برنامه‌ها قرار دارد.

محمد مهدی توسلی‌پور با بیان اینکه ۴ سکو فاز ۱۴ با ظرفیت ۵۶ میلیون متر مکعب در مدار تولید قرار دارد خاطر نشان کرد: گاز استحصال از سکو فاز ۱۴ پارس جنوبی اکنون در پالایشگاه فاز ۱۲، ۱۳ و ۱۹ این میدان گازی پالایش می‌شود که با تکمیل نخستین ردیف شیرین‌سازی با ظرفیت ۱۴ میلیون مترمکعب از ظرفیت پالایشگاه فاز ۱۴ استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه ۳ ردیف باقیمانده شیرین‌سازی گاز فاز ۱۴ پارس جنوبی با فواصل زمانی ۲ تا ۳ ماهه وارد مدار بهره‌برداری می‌شوند افزود: از ۴ سکو فاز ۱۴ در میدان گازی پارس جنوبی تاکنون بیش از ۳۶ میلیارد مترمکعب گاز از بلوک دریایی این فاز در خلیج‌فارس برداشت شده است.

بر اساس این گزارش، فاز ۱۴ میدان گازی پارس جنوبی با هدف تولید روزانه ۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین، ۷۵ هزار بشکه میعانات گازی، تولید سالانه یک میلیون تن گاز مایع، یک میلیون تن اتان برای تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی و تولید روزانه ۴۰۰ تن گوگرد طراحی و اجرا شده است.

  منبع: تسنیم

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.