حجتالاسلام علی ثمری با بیان اینکه مدینه منوره یکی از سرزمینهای پُر سر و اسراری است که زائران بیتالله الحرام مدت زمان کوتاهی از سفر ضیافت الهی را در آن توقف دارند، اظهار کرد: پیغمبر اکرم(ص) میفرمایند: « إنّ لِرَبِّکُم فی أیّامِ دَهرِکُم نَفَحاتٍ، فَتَعَرَّضُوا» در گذر زمان زندگیتان، خدا لحظههای طلایی توفیق میدهد پس بکوشید از آن فرصتها استفاده کنید؛ «علی فَتَعَرَّضُوا» باید به شکلی باشد که بتوانید حداکثر برخورداری و بهره مندی از آن توقف و گذر از آن زمان و زمین را برای خودتان مدیریت کنید.
وی ادامه داد: سفر زیارت خانه خدا هم سیاحت و زیارت است و هم سیر و سلوک و هجرت؛ به هر اندازهای که انسان توفیق داشته باشد، این شرایط را درک کند و به تعبیر حضرت سیدالانبیاء از این وقت گل درست استفاده کند، برخورداری و بهره مندیاش بیشتر خواهد شد.
ثمری تصریح کرد: پیامبر مکرم اسلام همچنین میفرمایند: «المعروف علی قدر المعرفه »، رشد و معرفت هرکسی در گرو درکی است که دارد؛ در سرزمین وحی یا هر نقطه دیگری مانند عتبات، مشهد مقدس و زیارتگاههای ائمه مقدس که انسان وارد میشود، مسئله مهم، درک درست و بهرهمندی صحیح از توفیقی است که خداوند به او عنایت کرده است.
این کارشناس مسائل مذهبی گفت: برخی افراد خوش روزی و خوش رزق هستند و توفیق مکرر زیارت، خوش روزی بودن آنها را نشان میدهد، اما نکته مهم درک کردن این موقعیت است علاوه بر این توصیهام به زائران بیت عتیق زائران مدینه منوره و مجموع زیارتگاههایی که توفیق حضور پیدا میکنند، این است که سعی کنند از طهارت ظاهر یعنی با وضو بودن بهرهمند باشند.
به گفته وی، با وضو بودن، روح عبادت و زیارت را در وجود ما تشدید و انگیزه و اراده ما را تقویت میکند.
حجتالاسلام ثمری خاطرنشان کرد: یک ذکر و دعای مستجاب هم وجود دارد که آن هم نور افزاست و آن چیزی جز ذکر صلوات بر محمد و آل محمد(ص) نیست؛ این یک دعای مستجاب و همراه کردن حضرت سید انبیاء با خودمان است. ذکر دیگر نیز «سُبحانَ اللهِ َو الحَمدُ لِلهِ وَ لا اِلهَ اِلا اللهُ وَ اللهُ اَکبَرُ» است؛ اینها اعمال کم هزینه اما با اثر زائدالوصف و ویژه هستند.
وی ادامه داد: ذکر دیگر نیز استغفار است و اگر توجه به این معانی وجود داشته باشد، انسان میتواند یک زیارت مقبول داشته باشد؛ ان شاءالله توفیق درک درست از شرایط زمان ومکان زیارات خاصه برای زائران بیت الله الحرام و حاجیان در مدینه رقم بخورد.
نظر شما