تحولات منطقه

هم در بخش اتوبوس‌های درون‌شهری و هم در بخش اتوبوس‌های برون‌شهری، باید دستورالعمل‌های تعیین‌شده توسط هیئت دولت رعایت شود و این اتوبوس‌ها باید تاییدیه سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت محیط‌زیست را اخذ کنند.

رئیس پلیس راهور فراجا: اتوبوس‌های وارداتی دست دوم باید تأییدیه استاندارد و محیط‌زیست بگیرد
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در حالی که به تازگی مهدی علیزاده، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی اعلام کرده است که شهرداری تهران برای واردات یک هزار دستگاه اتوبوس دست دوم از هیئت دولت مجوز گرفته، روز شنبه ۲۰ خرداد، داریوش گل‌علیزاده، رئیس مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط‌زیست در برنامه تلویزیونی گفت که از این تعداد اتوبوس "۶۵۰ دستگاه دارای استاندارد یورو ۶ و سه سال ساخت هستند، اما ۳۵۰ دستگاه دارای استاندارد یورو ۴ هستند و بین ۱۰ تا ۱۵ سن دارند."

این در حالی است که اسفند سال گذشته سردار سید کمال هادیان‌فر، رئیس پلیس راهور فراجا با تاکید بر این که پلیس با واردات اتوبوس‌های بازسازی‌شده اروپایی توسط شهرداری مخالف است، گفته بود که "شهرداری تهران قبلا پیشنهاد داده بود که اتوبوس‌های بازسازی‌شده اروپایی خریداری و وارد کشور شود، اما پلیس راهور کاملا با این پیشنهاد مخالفت کرد و اعلام کردیم که نباید اتوبوس‌هایی که هشت نه سال در اروپا چرخیده و از آن استفاده شده است، بازسازی و وارد ناوگان اتوبوسرانی ما شود."

دستورالعمل هیئت دولت رعایت شود

در چنین شرایطی بار دیگر از سردار هادیان‌فر پرسیدیم با توجه به صحبت‌هایی که اخیرا درباره واردات یک هزار دستگاه اتوبوس دست دوم توسط مسئولان شهرداری مطرح شده است و مدیران سازمان محیط‌زیست گفته‌اند که ۳۵۰ دستگاه از این اتوبوس‌ها دارای استاندارد قدیمی یورو ۴ هستند، موضع پلیس راهور درباره واردات این اتوبوس‌های کارکرده چیست و آیا آنها را پلاک‌گذاری خواهد کرد یا خیر؟

رئیس پلیس راهور فراجا در پاسخ به این سوال گفت: شهرداری تهران قبلاً می‌خواست که مجوز واردات اتوبوس‌های بازسازی‌شده اروپا را بگیرد که ما کاملاً با آن مخالفت کردیم و گفتیم نباید اتوبوس‌هایی که چندین سال در کشورهای اروپایی تردد کرده‌اند، وارد ایران شوند. به همین دلیل، شهرداری بعداً درخواست خود را تغییر داد و درخواست کرد که تعدادی اتوبوس کارکرده دارای استاندارد وارد کشور شود که هیئت دولت با تعیین دستورالعمل مربوطه با این درخواست موافقت کرد.

وی افزود: هیئت دولت مجوز واردات اتوبوس‌های دست دوم را تنها به شهرداری تهران نداده و به وزارت راه و شرکت‌های حمل‌ونقل مسافر نیز برای واردات اتوبوس‌های کارکرده مجوز داده است. قطعاً هم در بخش اتوبوس‌های درون‌شهری و هم در بخش اتوبوس‌های برون‌شهری، باید دستورالعمل‌های تعیین‌شده توسط هیئت دولت رعایت شود و این اتوبوس‌ها باید تاییدیه سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت محیط‌زیست را اخذ کنند.

در صورت اخذ تاییدیه‌ها، منعی برای پلاک‌گذاری اتوبوس‌های کارکرده نداریم

هادیان‌فر در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: براساس قانون، اگر اتوبوس‌های وارداتی دست دوم، تاییدیه وزارت صمت، سازمان ملی استاندارد و سازمان حفاظت محیط‌زیست را داشته باشند، دستورالعمل تعیین‌شده توسط هیئت دولت در واردات این اتوبوس‌ها رعایت شود و گمرک جمهوری اسلامی هم فرآیند واردات آن ها را تایید کند، ما نیز در پلیس راهور منعی برای شماره‌گذاری این اتوبوس‌ها نداریم.

وی در پاسخ به این که سن اتوبوس‌های دست دوم وارداتی حداکثر باید چقدر باشد تا این اتوبوس‌ها تاییدیه نهادهای ذی‌ربط را اخذ کنند، توضیح داد: این موارد در دستورالعمل هیئت دولت با جزئیات مشخص شده است و برخی اتوبوس‌ها می‌توانند سه ساله و برخی دیگر پنج ساله باشند. مواردی نظیر ثبت سفارش، سال تولید و کیفیت اتوبوس‌های ‌وارداتی جزو مسائلی است که وزارت صمت و گمرک جمهوری اسلامی باید بر آن نظارت کنند.

موافقت پلیس راهور با کاهش سرعت خودروها در جاده‌های عبور حیات وحش

رئیس پلیس راهور فراجا در پاسخ به سوال دیگری پیرامون موضع این نهاد نسبت به درخواست سازمان حفاظت محیط‌زیست برای کاهش سرعت خودروهای عبوری در جاده میامی - سبزوار که مهمترین کریدور عبور یوزپلنگ ایرانی محسوب می‌شود، اظهار داشت: سازمان محیط‌زیست درخواست‌هایی را برای ایمن‌سازی این جاده و برخی دیگر از جاده‌ها برای عبور امن حیات وحش دارد و درخواستی که این سازمان به طور خاص برای کاهش سرعت در جاده میامی - سبزوار دارد، در کمیسیون ایمنی راه‌های استان سمنان مطرح خواهد شد.

وی در پایان تصریح کرد: ما معمولاً با درخواست‌هایی که برای کاهش سرعت خودروها در جاده‌ها می‌شود، موافقت می‌کنیم، چون این مساله هم در کاهش تصادفات انسان‌ها و هم در کمتر شدن تلفات حیات وحش بر اثر تصادف با خودروهای عبوری نقش دارد. در همین راستا با کاهش سرعت خودروها در جاده عبور یوزپلنگ نیز موافقیم، البته این مساله ابتدا باید در کمیسیون ایمنی راه‌های استان مطرح شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.