تحولات منطقه

معاون وزیر امور خارجه سوریه گفت : هرگونه نتیجه واقعی در روند نشست آستانه درباره سوریه باید بر اساس اذعان ترکیه به خارج کردن نیروهایش از خاک سوریه باشد.

معاون وزیر خارجه سوریه: نتیجه نشست آستانه باید با خروج نیروهای ترکیه از خاک سوریه همراه باشد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، بیستمین دور نشست چهارجانبه مذاکرات فرمت آستانه برای رفع اختلافات داخلی سوریه در سطح معاونان وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران، روسیه، ترکیه و سوریه روز سه شنبه آغاز شد در ابتدا هیئت هایی از روسیه و دولت سوریه به مذاکره پرداختند.

به نقل رسانه های آسیای مرکزی این بیستمین دور مذاکرات چهارجانبه در فرمت آستانه است که در جریان آن نمایندگان کشورهای حاضر با هدف عادی سازی روابط در سوریه به مذاکره پرداخته شد.

نوزدهمین نشست آستانه نیز روز اول آذر ماه سال ۱۴۰۱ به میزبانی شهر آستانه قزاقستان برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی سوریه سانا ، ایمن سوسان معاون وزیر امور خارجه سوریه روز سه شنبه در جریان این نشست تاکید کرد که هرگونه نتیجه واقعی در روند آستانه درباره سوریه باید بر اساس اذعان ترکیه به خارج کردن نیروهایش از خاک سوریه مطابق جدول زمانی و مراحل مشخص باشد.

سوسان خاطرنشان کرد: خروج نیروهای ترکیه بر اساس یک جدول زمانی مشخص، زمینه را برای گفت‌وگو درباره سایر موضوعات مربوط به بازگشت آوارگان، مبارزه با تروریسم در همه اشکال آن و روابط دو کشور فراهم می‌ کند.

وی افزود: اظهارات مقامات ترکیه درباره حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه با تداوم اشغال اراضی سوریه مغایرت دارد و ناقض قوانین بین‌ المللی و اساسی‌ ترین اصول روابط بین کشورها است.

دیدار سوسان با فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه

همچنین معاون وزیر امور خارجه سوریه با گیر پدرسن، فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل متحد در امور سوریه در چارچوب کار بیستمین نشست بین‌ المللی درباره سوریه بر اساس قالب آستانه دیدار کرد.

دو طرف در خصوص تعدادی از مسائل مربوط به ماموریت فرستاده ویژه و آخرین تحولات سوریه گفتگو کردند.

پیشتر، هیأت جمهوری عربی سوریه به ریاست ایمن سوسان در دو دیدار دوجانبه با هیئت روسی و هیئت ایرانی برای بررسی دستور کار بیستمین نشست بین المللی سوریه در قالب آستانه برگزار کرد.

مذاکرات آستانه از بهمن سال ۱۳۹۵ و با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و روسیه و همراهی ترکیه، به منظور حل و فصل منازعات سوریه و پایان بخشیدن به شش سال کشتار و آوارگی و ویرانی در این کشور آغاز شد.

در واقع آتش بس فراگیری که از ۱۰ دی سال ۱۳۹۵ (۳۰ دسامبر ۲۰۱۶) با توافق میان دولت سوریه و گروهی از مخالفان مسلح برقرار شد، مقدمه ای برای آغاز مذاکرات آستانه بود که طی آن، برای نخستین بار نمایندگان دولت سوریه با نمایندگانی از گروه‌های مخالف مسلح به‌طور مستقیم رایزنی کردند.

هرچند پیش از آن یک بار در اسفند ۱۳۹۴ و بار دیگر در شهریور ۱۳۹۵ تلاش‌هایی برای ترک مخاصمه صورت گرفته و آتشبس برقرار شده بود، اما هر بار با نقض گسترده آتش بس و متهم کردن دیگری از سوی طرف‌های درگیر در بحران، خشونت‌ها با شدت و عمق بیشتری از سر گرفته شد.

علی اصغرخاجی، دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات حضور خواهد داشت.

در ۱۰ می نشستی چهارجانبه در سطح وزیران خارجه روسیه، ترکیه، ایران و سوریه در مسکو برگزار شد که در پی آن وزیران دستور دادند پیش‌نویس نقشه راه عادی‌سازی روابط دمشق و آنکارا را آغاز کنند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.