به گزارش قدس آنلاین احمد وحیدی شنبه در حاشیه دیدار وزرای کشور ایران و عراق در محل مرزبانی منطقه سه بدره عراق با حضور در جمع خبرنگاران این ۲ کشور، ضمن اشاره به توافق دولت عراق مبنی بر صدور گذرنامه ویژه اربعین، گفت: هماهنگیهای خوبی از سوی دو طرف در جهت ورود و خروج زائران، حمل و نقل و تسهیلات رفاهی و خدماتیِ مورد نیاز، صورت گرفت.
وی افزود: در مجموع هفت مرز شامل ۶ مرز برای ورود و خروج زائران و یک مرز برای انتقال تجهیزات مواکب در نظر گرفته شد که این موضوع نشان از عمق روابط و تلاش کشورهای ایران و عراق در جهت تسهیل در تردد زائران دارد.
وزیر کشور یادآور شد: اقدامات ملت و دولت عراق برای ایجاد هماهنگی و بسترسازی مناسب به منظور برگزاری اربعین باشکوه و پرشور ارزشمند و قابل قدردانی است.
لزوم افزایش گیت های تردد و ساماندهی وضعیت حمل و نقل در داخل خاک عراق
وحیدی همچنین در دیدار با همتای عراقی خود خواستار ساماندهی وضعیت حمل و نقل در کشور عراق و مسیرهای منتهی به عتبات عالیات در ایام اربعین شد و از وزیر کشور عراق خواست تا تمهیدات لازم برای عبور و مرور اتوبوسها در پایانه زرباطیه و برعکس فراهم شود.
وی اظهار کرد: یکی از مهمترین اولویتهای اربعین امسال افزایش گیتها در پنج گذرگاه و توسعه دربهای ورود و خروج در پایانه مرزی مهران - زرباطیه است که این اقدام نقش بهسزایی در سهولت تردد زائران خواهد داشت.
وحیدی تأکید کرد: با توجه به تراکم جمعیت زوار در نقطه صفر مرزی مهران، لذا تسریع در اجرای این دو برنامه باید در دستور کار فوری هر دو طرف قرار گیرد و تسریع در توسعه دربهای ورود و خروج و افزایش گیت ها ضروری است و قیمتهای مصوب توسط دولت عراق اعلام شود و همان قیمتها نیز مبنا قرار گیرد.
وزیر کشور در ادامه خواستار احداث سایبان در پایانه زرباطیه شد و با توجه به مسیر پیادهروی در این پایانه بر لزوم بهسازی این محدوده تأکید کرد.
وی همچنین خواستار توسعه همکاریهای دو جانبه در جهت تسهیل در تردد زائران اربعین شد و گفت: قرارگاه مشترک فی ما بین ایران و عراق از موضوعاتی است که باید هر چه سریعتر ایجاد تا در قالب این قرارگاه تصمیمات لازم اتخاذ و پیگیری شود.
وحیدی در ادامه با اشاره به همزمانی پیادهروی اربعین در فصل گرم تابستان و مشکل گرمازدگی نیز افزود: لازم است در این رابطه هم پیشبینی های لازم صورت گیرد و مکان های مشخصی برای درمان افراد گرمازده در نظر گرفته شود و هماهنگی لازم در جهت انتقال هوایی بیماران احتمالی که نیاز به استفاده از بالگرد دارند نیز باید مدنظر باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، این دیدار در آن سوی مرز مهران و در داخل خاک عراق انجام گرفت و استاندار ایلام و استانداران عراقی هم مرز با ایران نیز حضور داشتند.
مرز مهران نزدیکترین و اصلی ترین گذرگاه زمینی ایران برای ورود به خاک عراق است.
ایام اربعین بیش از ۶۰ درصد زائران از مرز مهران تردد می کنند.
مهران در ۸۵ کیلومتری مرکز استان و در نقطه صفر مرزی با کشور عراق قرار دارد.
پایان پیام/
نظر شما