صبح دیروز مذاکرات وزیران امور خارجه ایران و الجزایر به میزبانی تهران و در راستای رویکردها و اراده مشترک عبدالمجید تبون و سید ابراهیم رئیسی، رؤسای جمهور دو کشور و تقویت همکاری‌ها و مشورت‌ها در سطوح منطقه‌ای و بین‌المللی انجام شد.

نگاهی به سفر وزیر خارجه الجزایر به ایران و گزارش دیدارهایش با رئیس جمهور و وزیرخارجه کشورمان/ سلام گرم «الجزایر» به ایران

به گزارش قدس آنلاین، حسین امیرعبداللهیان در نشست مطبوعاتی مشترک با احمد عطاف، وزیر امور خارجه الجزایر با قدردانی از نقش میانجیگری این کشور در توقف حملات رژیم صدام علیه ایران در زمان جنگ تحمیلی، روابط دو کشور را در مسیر درست توصیف کرد.

 لغو روادید عالی میان دو کشور، گفت وگوی راهکارمحور در خصوص مسئله فلسطین، همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های علمی، فناوری، شرکت‌های دانش بنیان و تلاش برای بی اثر کردن تحریم‌ها و لغو تحریم‌های یکجانبه و ظالمانه از مسیر دیپلماسی‌محور اصلی‌ترین گفت‌وگوهای وزرای خارجه دو کشور بوده است.

 وزیرخارجه کشورمان همچنین از برنامه ریزی برای حضور دکتر سید ابراهیم رئیسی در اجلاس سران کشورهای صادرکننده گاز برای دیدار با سران این کشورها و رایزنی با مقامات عالی‌رتبه الجزایر خبرداد. 

دیدار وزیر امورخارجه الجزایر با رئیس جمهور ایران 
احمد عطاف وزیرخارجه الجزایر در دیدار با رئیس جمهور کشورمان، ضمن ابلاغ گرم‌ترین سلام‌ها و بهترین آرزوهای رئیس جمهور کشورش به دکتر رئیسی، با اشاره به گفت‌وگوهای تلفنی بسیار سازنده رؤسای جمهور دو کشور گفت: «عبدالمجید تبون» در راستای همین گفت‌وگوها، به بنده مأموریت دادند عزم، اراده و آمادگی الجزایر برای گسترش روابط با ایران را در عالی‌ترین سطح ممکن به جناب‌عالی اعلام کنم. 

وزیر خارجه الجزایر با تمجید از تلاش ایران برای گسترش روابط با کشورهای دوست و مسلمان، افزود: با اهتمام رؤسای جمهور 
دو کشور شاهد تحول در عرصه روابط اقتصادی و تجاری خواهیم بود. 

دکتر رئیسی نیز روابط ایران و الجزایر را ارتباط دو کشور دوست، برادر و مسلمان دانست و با اشاره به دستاوردها و توانمندی‌های قابل توجه علمی و فناوری ایران و اعلام آمادگی برای به اشتراک گذاشتن این دستاوردها با الجزایر، تقویت تعاملات کشورهای اسلامی را زمینه‌ساز تشکیل مجموعه‌ای قوی از کشورهای همسوی اسلامی دانست و بر لزوم حمایت کشورهای اسلامی بر اساس الگوی حمایتی ایران و الجزایر از ملت فلسطین تأکید کرد. 

شکست پروژه تهدیدسازی منطقه‌ای از ایران 
دکتر علیرضا مقدم، کارشناس ارشد روابط بین‌الملل در تحلیل روابط ایران و الجزایر با اشاره به نقش‌آفرینی کلیدی این کشور در تحولات شمال آفریقا و ظرفیت‌های آن برای توسعه سیاست خارجی جمهوری اسلامی در کشورهای این حوزه به پیام‌های دیدار وزرای خارجه دو کشور اشاره کرد.

وی گسترش روابط ایران با کشورهای اسلامی و الجزایر را در چارچوب سیاست منطقه‌گرایی توصیف کرد که موجب تسهیل روابط با کشورهای دوست پس از یک دهه فترت با این کشورها شده است. وی گسترش روابط  با الجزایر را خنثی کننده پروژه شکست خورده صهیونیست‌ها در یک دهه گذشته برای ایجاد ذهنیت تهدیدانگاری ایران دانست و تقویت روابط با کشورهای اسلامی را نمایش منطق و عقلانیت ایران در برابر رادیکالیسم و افراط‌گرایی صهیونیستی دانست.

علیرضا مقدم با اشاره به تاریخچه روشن روابط۶۰ ساله «تهران-الجزیره» پس از رهایی آن کشور از استعمار فرانسه تا به امروز گفت: در ۲۰ سال گذشته دوستی همواره اولویت دو کشور بوده است که البته متغیر تحولات عربی بر آن تأثیر داشته است.

مقدم رفع سوء تفاهم‌های احتمالی و تلطیف میان نخبگان دو کشور را اولویت روابط آینده برای هم‌افزایی دانست. الجزایر در تقسیم‌بندی‌های مشترک تحولات غرب آسیا وشمال آفریقا قرار می گیرد که می‌تواند نقش‌آفرین انتقال تحولات غرب آسیا به مغرب عربی باشد و برجایگاه ایران اثرگذارخواهد بود و با انتقال حقایق به آن منطقه روند عادی‌سازی با صهیونیست‌ها مختل خواهد شد.  همچنین امکان مصالحه و حل وفصل مشکلات منطقه با محوریت کشورهای منطقه، توسعه گردشگری،  کاهش دخالت بیگانگان را فراهم خواهد کرد. 

مبارزه با تروریسم وجه اشتراک دو کشور 
علیرضا مقدم بیان کرد: به‌تازگی الجزایر با ممانعت از عضویت رژیم اسرائیل به عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا نشان داد ظرفیت خوبی برای جلوگیری از گسترش تروریسم دارد و این یک اشتراک اساسی در سیاست خارجی دو کشور به شمار می‌رود.

وی افزود: البته ما در روابطمان ضعف راهبردی داریم و فراز و فرودها نشان داده باید یک راهبرد کلان بلندمدت برای آن ترسیم شود که نیازمند هم‌راستاسازی سیاست‌‎های اعمالی و اعلامی ما در خصوص خاورمیانه و شمال آفریقاست.

وی تشریح کرد: اشتراک ایران و الجزایر در مبارزه با تروریسم و تجزیه طلبی، اشتراکات سیاسی در خصوص خاتمه جنگ، مخالفت الجزایر و ایران با عادی‌سازی روابط با صهیونیست‌ها، حمایت از سوریه برای بازگشت به اتحادیه عرب، سابقه ضداستعماری دو ملت و عضویت دو کشور در سازمان همکاری‌های اسلامی ظرفیت‌های توسعه روابط است که باید به آن‌ها اهمیت داد. 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.