مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، اجرای عملیات طرح‌های آبخیزداری در سطح ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار هکتار را در سال جاری پیش‌بینی کرد.

پیش‌بینی اجرای آبخیزداری در سطح ۴۰۰ هزار هکتار در سال جاری

به گزارش قدس آنلاین، «هوشنگ جزی» افزود: با توجه به اعتبار پیش‌بینی شده در سال جاری، برآورد ما اجرای عملیات آبخیزداری در سطح ۴۰۰ هزار هکتار است، در حالی که به لحاظ فنی و مطالعات انجام شده توان اجرایی یک میلیون هکتار آبخیزداری را داریم.

مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: در کل نزدیک به ۴۰ میلیون هکتار مطالعات آبخیزداری انجام شده که در ۱۹ میلیون هکتار آن عملیات آبخیزداری انجام نشده است.

وی تصریح‌کرد: میزان اعتبارات آبخیزداری در سال ۱۴۰۲ بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که نسبت به سال‌های گذشته کاهش نشان می‌دهد.

جزی، اعتبارات سال ۱۴۰۱ در بخش آبخیزداری را یک‌هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: سال گذشته ۶۰ درصد این اعتبار برای آبخیزداری تخصیص یافت.

وی اضافه‌کرد: استان‌هایی مانند فارس، سیستان و بلوچستان و کرمان که دارای شاخص‌های بحرانی مانند سیل و خشکسالی هستند، بیشترین اعتبارات آبخیزداری را برای انجام عملیات دریافت می‌کنند.

مدیرکل دفتر حفاظت خاک و آبخیزداری سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اظهار داشت: با وجود اهمیت و تاثیرات عملیات آبخیزداری در حوزه آب و کشاورزی، اعتبارات متناسب با درخواست‌ها نیست.

وی افزود: امسال طبق برآوردها، هر هکتار آبخیزداری نزدیک به ۳.۵ میلیون تومان هزینه خواهد داشت.

آبخیزداری در برنامه هفتم توسعه دیده نشده است

جزی درباره جایگاه آبخیزداری در برنامه هفتم توسعه، گفت: با وجود تاکید در سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در موضوع آب از طریق آبخوان‌داری و آبخیزداری، در برنامه هفتم توسعه صحبتی از آبخیزداری و تعهدات آن نشده است؛ در حالی که در برنامه ششم توسعه اجرای آبخیزداری در سطح ۱۰ میلیون هکتار هدفگذاری شد که حدود ۶۰ درصد آن با توجه به اعتبارات پرداختی، تحقق یافت.

وی گفت: به دنبال آن هستیم با کمک مجلس، آبخیزداری در برنامه هفتم توسعه لحاظ شود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.