تحولات لبنان و فلسطین

معاون اجرایی اسبق سازمان سنجش آموزش کشور گفت:‌ در سال های قبل داوطلبانی بودند که به دلیل اثبات شبهه‌ای که به آن‌ها وارد شده بود، اجازه پیدا نکردند که وارد دانشگاه شوند و این نشان می‌دهد که سازمان سنجش در سال های گذشته نسبت به داوطلب شبهه‌دار بی‌تفاوت و کم توجه نبوده است.

معاون اجرایی اسبق سازمان سنجش: ما هم با همه شبهه‌دارها و متقلبان کنکور برخورد می‌کردیم

کمیسیون اصل نود، در بخشی از اطلاعیه‌ای که در تکذیب خبر عدم امکان برخورد با متقلبین کنکور ۱۴۰۱ و دانشجو دانستن آن‌ها توسط کمیسیون اصل نود منتشر کرد، توضیحاتی در خصوص ۲ هزار شکایتی که از سوی دانشجویان به این کمیسیون رسیده، ارائه کرده است. براساس گفته کمیسیون اصل نود، این دانشجویان از اقدام غیرمنتظره و غیرقانونی سازمان سنجش آموزش کشور در اعلام شبهه تقلب به ایشان در آزمون سراسری سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ و دعوت آن‌ها به شرکت در آزمون مجدد در برخی دروس و پس از گذشت ۱ تا ۴ سال از تاریخ کنکور شکایت داشتند.

در بخشی از اطلاعیه کمیسیون اصل نود آمده است که براساس بررسی‌های کمیسیون، سازمان سنجش در رویه‌ای غلط از سال‌های گذشته موارد شبهه تقلب را در موعد زمانی مقرر رسیدگی نمی‌کرده است. در راستای شفاف‌سازی سازوکار رسیدگی به شبهات تقلب در آزمون‌های سراسری سال های قبل، با «حسین توکلی» که سابقه طولانی در بخش‌های گوناگون سازمان سنجش آموزش کشور داشته، گفت‌وگویی داشتیم.

توکلی در مورد بررسی شبهات کنکور گفت: به صورت کلی و همه‌ساله این شبهات بررسی می‌شد و با توجه به نتایجی که حاصل می‌شد، تخلف یا عدم تخلف فرد را تعیین می‌کردیم و بنابرآیین نامه در خصوص برخورد با تخلف‌ها تصمیم گیری می‌شد. سازمان سنجش همیشه به موضوع تخلفات و اقدام برخی افراد به تقلب دقت کافی داشته است و اینطور نبوده که در سال های پیشین نسبت به داوطلبان شبهه دار بی‌تفاوت عمل کرده باشیم.

مشاور عالی اسبق سازمان سنجش آموزش در ادامه تصریح کرد: در دوره‌های گوناگون و با توجه به امکاناتی که در اختیار داشتیم و از طریق شاخص‌های متفاوتی افراد شبهه‌دار در آزمون‌های سراسری را شناسایی می‌کردیم. سوابق تحصیلی افراد و نتیجه‌ای که در آزمون به دست می‌آوردند و تفاوت‌های فاحش بین درصد و رتبه آن ها با سابقه تحصیلی که ارائه کرده بودند، یکی از شاخص‌های تعیین شبهه بود که امروز هم یکی از مولفه‌های احتمال شبهه در نتیجه کسب شده توسط یک داوطلب کنکور است.

به گفته توکلی گاهی تقلب و تخلف افراد علنی و مشخص بود و در جلسه آزمون سراسری شناسایی می‌شدند که دیگر شبهه نبود و متقلب و متخلف بود و موضوع همانجا ثابت می‌شد. او در ادامه صحب‌هایش اظهار کرد: سازمان سنجش در گذشته نیز آیین نامه مربوط به تقلب را پیگیری می‌کرد و حتی کمیته مربوط به موارد خاص در دوره‌های قبل هم فعال بود. ارگان‌های مختلفی در خصوص شبهات و تقلب و تخلف در آزمون سراسری به ما کمک می‌کردند و حتی نماینده‌ای از دادگستری، بر اساس ضوابط موجود با ما تعامل وجود داشت و در مورد هر نوع تقلب و تخلفی اظهارنظر کارشناسی می‌شد و نتیجه بررسی پرونده نیز به اطلاع داوطلب می‌رسید.

معاون اجرایی اسبق سازمان سنجش در ادامه تاکید کرد: در سال های قبل داوطلبانی بودند که به دلیل اثبات شبهه‌ای که به آن‌ها وارد شده بود، اجازه پیدا نکردند که وارد دانشگاه شوند و این نشان می‌دهد که سازمان سنجش در سال های گذشته نسبت به داوطلب شبهه‌دار بی‌تفاوت و کم توجه نبوده است.

توکلی با تاکید بر اینکه هرچه فناوری و وسایل ارتباطی پیشرفته‌تر می‌شد کار شناسایی متقلبان و راه تقلب افراد پیچیده‌تر می‌شد، بیان کرد: خاطرم هست سازمان سنجش همان زمان نیز توجه داشت که داوطلبان وسایل ارتباطی از جمله موبایل را با خورد سرجلسه آزمون نبرند. اگر کسی سهوا یا عمدا موبایل با خودش به جلسه آزمون سراسری می‌آورد ما با ابزارهایی که آن زمان در اختیار داشتیم، متوجه موضوع می‌شدیم. مراقبان هوشیار بودند تا هر گونه وسیله ارتباطی را شناسایی کنند و اینطور نبود که موضوع را ساده بگیریم و تا جایی که امکانات بود، متقلبان شناسایی می‌شدند.

سخنگوی اسبق سازمان سنجش آموزش کشور با بیان اینکه کمیسیون موارد خاص در سازمان سنجش همه‌ساله پرونده‌های شبهه دارها یا متقلبان را بررسی می‌کردند، گفت: ما مطابق با آنچه در آیین نامه وجود داشت با همه شبهه دارها و متقلبان برخورد می‌کردیم.

توکلی در ادامه اضافه کرد: حتی اگر داوطلبی در کنکور قبول می‌شد و به دانشگاه هم می‌رفت، اگر شبهه‌ای در پرونده‌اش گزارش می‌شد، فورا جلوی تحصیل او را می‌گرفتیم. البته ما سعی می‌کردیم قبل از اینکه افراد دارای شبهه وارد دانشگاه شوند در خصوص اثبات یا رد شبهه وارده به آن‌ها تصمیم گیری شود و اصلا جلوی ورودش به دانشگاه گرفته شود؛ مگر اینکه موارد معدودی که پیش می‌آمد و فردی وارد دانشگاه می‌شد و مدتی بعد گزارشی در خصوص وجود شبهاتی در قبولی او به دست ما می‌رسد که فوری رسیدگی می‌کردیم و اگر شبهه ثابت می‌شد، از تحصیل چنین افرادی ممانعت به عمل می‌آمد.

مشاور عالی اسبق سازمان سنجش آموزش توضیح داد: سازمان سنجش همیشه کار خود را با دقت انجام می‌داده و امروز نیز همه دست اندرکاران این سازمان، تلاش می‌کنند به بهترین نحو کار را پیش ببرند و اگر در موارد معدود، شبهه ای از نظر ما پنهان می‌مانده، به محض اینکه اطلاع پیدا می‌کردیم رسیدگی به پرونده آغاز می‌شد و این به معنای بی‌توجهی سازمان سنجش به شبهه داران یا متقلبان در سنوات قبلی نیست.

منبع: خبرگزاری ایلنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.