تحولات منطقه

پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای باعث ارتقای جایگاه منطقه‌ای و تسریع توسعه اقتصادی کشور خواهد شد و تاثیری بسزا در حفظ امنیت منطقه‌ای و توسعه مشترک خواهد داشت.

سفیر ایران: عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای به نفع رشد اقتصادی ایران است
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین محسن بختیار، سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین مقاله ای در رابطه با عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای در روزنامه مردم چین (people's daily) منتشر کرده که متن آن به شرح زیر است:

ایران در چهارم ژوئیه ۲۰۲۳ رسماً به عضویت سازمان همکاری شانگهای درآمد. در دو سال گذشته، ایران همواره با دبیرخانه این سازمان تعامل نزدیک داشته و تلاش‌های زیادی برای این منظور به انجام رسانده است. در این لحظه تاریخی، از همه کشورهای عضو و تمامی کارکنان دبیرخانه سازمان همکاری شانگهای که با کمک آنها مسیر طولانی عضویت در این سازمان را با موفقیت پشت سر گذاشتیم، تشکر می‌کنم.

امروز سازمان همکاری شانگهای به بزرگترین و پرجمعیت‌ترین سازمان فراگیر همکاری منطقه‌ای تبدیل شده است که نقشی مهم در جامعه بین‌الملل ایفا می‌کند. زمینه های همکاری ها و تبادلات این سازمان، حوزه‌های متنوع همچون سیاست، امنیت، اقتصاد و فرهنگ را در برگرفته و بن مایه تعاملات همه جانبه بین کشورهای عضو را شکل داده و بستری را برای تقویت همکاری اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ایجاد کرده که فرصت های ارتباطی و تجاری مهم را برای ایران فراهم می‌کند.

ایران به عنوان یک کشور راهبردی در خاورمیانه و محل اتصال آسیا و اروپا، از اقدامات سازمان همکاری شانگهای در توسعه زیرساخت های حمل و نقل، تسهیلات گمرکی و ارتباطات منطقه ای سود خواهد برد. ایران با مشارکت فعال در همکاری‌ اقتصادی و تجاری این سازمان می‌تواند بیشترین بهره را از موقعیت جغرافیایی خود ببرد و به قطب مهم ترانزیتی در راستای توسعه تجارت شرق و غرب تبدیل شود.

همکاری انرژی دیگر بخش مهم همکاری عملی اعضای سازمان همکاری شانگهای است. جمهوری اسلامی ایران با داشتن ذخایر فراوان نفت و گاز طبیعی، تولیدکننده و صادرکننده مهم انرژی در جهان است. ایران از طریق همکاری با سایر اعضا قادر خواهد بود موجبات توسعه زیرساخت های انرژی، تسهیل تجارت انرژی و تضمین امنیت انرژی منطقه ای را در سازمان فراهم آورد. در زمینه همکاری اقتصادی، ایران با دارا بودن منابع فراوان، نیروی کار ماهر و فناوری مناسب می‌تواند سرمایه‌گذاری سایر کشورهای عضو را جذب کند. امید است با اجرای پروژه‌های مشترک در حوزه‌های مختلف چون کشاورزی، تولید، فناوری، گردشگری، توسعه پایدار و تأمین رفاه، تعاملات و یکپارچگی اقتصادی نیز در سازمان همکاری شانگهای توسعه یابد.

در دیگر سو، سازمان همکاری شانگهای نقشی حیاتی در مبارزه با تروریسم، تجزیه طلبی و افراط گرایی ایفا می‌کند. ایران همواره به طور فعال به مبارزه با تروریسم متعهد بوده است و پیوستن به سازمان همکاری شانگهای باعث تعمیق همکاری امنیتی منطقه ای خواهد شد. اعضای سازمان از جمله ایران با اشتراک‌گذاری اطلاعات و برگزاری رزمایش های نظامی مشترک می‌توانند در برابر تهدیدات تروریستی با یکدیگر همکاری نزدیک داشته باشند.

از طرفی، تبادلات مردمی و فرهنگی از اهمیت بسزایی در توسعه اعتماد متقابل و دوستی میان کشورهای عضو برخوردار است. ایران با دارا بودن تاریخی غنی، تنوع فرهنگی و هنر پویا در این زمینه نیز کمک شایان توجه برای سازمان همکاری شانگهای خواهد بود.  جمهوری اسلامی ایران از طریق گردشگری، مبادلات آموزشی و رویدادهای فرهنگی، موجب تعمیق دوستی و روابط حسنه، احترام متقابل و روابط پایدار کشورهای عضو خواهد شد.

در مجموع، سازمان همکاری شانگهای فرصت‌هایی ارزشمند را برای همکاری عملی کشورهای عضو در زمینه‌های مختلف فراهم می‌آورد. بی‌تردید جمهوری اسلامی ایران همکاری با سایر کشورهای عضو سازمان در حوزه ترانزیت، مبارزه با تروریسم، انرژی، اقتصاد و فرهنگ را توسعه خواهد داد، در عین حال، پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای باعث ارتقای جایگاه منطقه‌ای و تسریع توسعه اقتصادی کشور خواهد شد و تاثیری بسزا در حفظ امنیت منطقه‌ای و توسعه مشترک خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.