تحولات منطقه

تنها سه هفته پس از هتک حرمت قرآن کریم توسط «سلوان مومیکا» روز پنجشنبه این شهروند تندرو سوئدی تحت لوای حمایتی دولت‌های غربی بار دیگر کتاب آسمانی مسلمانان را به آتش کشید که این مسئله واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشته است.

مطالبه جهان اسلام، محاکمه عمله شیطان / نگاهی به اهداف پشت‌پرده اهانت دوباره به قرآن کریم در اروپا و راهکارهای مقابله با آن
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی التمیمی، کارشناس حقوقی در این باره می‌گوید: کشورها باید به منشور ۱، ۲ و ۳ سازمان ملل متحد پایبند باشند و این منشور مانع از توهین کشورها به یکدیگر از نظر سیاسی، اجتماعی، مذهبی و اقتصادی می‌شود.

التمیمی تصریح کرد: چنین رفتاری توهین به میلیون‌ها مسلمان تلقی شده و بنابراین نقض اساس‌نامه قانون دیوان کیفری بین‌المللی در مواد۵ و ۶ مطابق با کنوانسیون۱۹۹۸ رم است.

این کارشناس حقوقی در خصوص قوانین عراق در این زمینه نیز تصریح کرد: قانون مجازات در مواد ۶، ۹ و ۱۴ به شکل کاملاً صریح به استرداد افراد تحت تعقیب با کمک اینترپل اشاره دارد که با دستور رئیس شورای عالی قضایی به دادستانی کل صورت می‌گیرد و این همان اقدامی است که در این پرونده انجام شده است. 

زیان ۲۰ میلیاردی بیخ گوش سوئد
تکرار اهانت به مقدسات مسلمانان تحت لوای حمایت دولت سوئد این ضرورت را ایجاد می‌کند که این هتک حرمت‌ها نباید بی‌پاسخ بماند، بلکه باید با اقدامات متقابل و به‌ویژه هزینه اقتصادی، طرف مقابل را از تکرار این دست اقدامات برحذر داشت.

ابوبکر الدیب، پژوهشگر مصری روابط بین‌الملل و اقتصاد سیاسی تخمین می‌زند سلاح تحریم اقتصادی کشورهای عربی و اسلامی علیه سوئد می‌تواند نزدیک به ۲۰میلیارد دلار هزینه به سوئدی‌ها تحمیل کند.

او می‌گوید: ارزش مبادلات تجاری کشورهای عربی با سوئد به ۵میلیارد دلار و ارزش مبادلات کشورهای اسلامی غیرعربی با سوئد نیز به همین اندازه می‌رسد و همچنین ارزش سرمایه‌گذاری‌های مشترک بین سوئد و جهان اسلام نیز افزون بر ۱۰میلیارد دلار است، تحریم این کشور درس عبرتی برای کشورهایی می‌شود که به قرآن کریم و دین مبین اسلام توهین می‌کنند.

این پژوهشگر اقتصادی، تحریم سوئد را ابزاری بسیار کارآمد توصیف کرد و گفت: اقتصاد سوئد به‌شدت به مبادلات تجاری و سرمایه‌گذاری با کشورهای عربی و اسلامی متکی است و از این رو خشم مردم کشورهای اسلامی از اقدام تحریک‌آمیزی که در سوئد با سوزاندن چندین باره کتاب مقدس قرآن کریم انجام شده در حالی که پلیس سوئد نیز از این جنایت حمایت می‌کند و عاملان این هتاکی‌ها هم مجازات نمی‌شوند، ضربه بزرگی به اقتصاد سوئد وارد خواهد کرد.

وی افزود: از همین رو تحریم سوئد، اقتصاد این کشور را تهدید می‌کند به‌خصوص که از پیامدهای جنگ روسیه و اوکراین و بیش از ۱۴هزار مورد تحریم آمریکا و اروپا علیه روسیه رنج می‌برد. 

تروریسم فرهنگی غرب
«ویلیام یوئرت گلدستون» نخست‌وزیر و از سیاستمداران تراز اول انگلیس در اواخر قرن نوزدهم،‏ در گفتار معروفی در مجلس عوام آن کشور گفت: «مادام که قرآن‏ برنامه زندگی مسلمانان است، جهان مسیحیت در خطر بزرگی است و ما از اصلاح جهان (البته اصلاح از دیدگاه خودشان که مساوی با استعمار است) عاجز خواهیم بود».

«گلدستون» در ذیل این سخن افزود: «بر شما سیاستمداران مسیحی واجب است قرآن را بسوزانید» و ریشه تحولات اخیر را باید در همین نکته دید. در نهایت اینکه اروپا سابقه دیرینه‌ای در تهی کردن مفاهیم ارزشمند انسانی و حقوق بشری دارد. آن‌ها در دهه‌های اخیر با سرعت بیشتری در مسیر سیاسی کردن مفاهیم یاد شده حرکت کردند تا بتوانند خواسته‌های سیاسی خود در عرصه خارجی را تأمین و اهداف خود را بر دیگر کشورها تحمیل کنند. اوج اهانت اروپا به مفهوم ارزشمند آزادی‌بیان را می‌توان در توجیه هتک حرمت قرآن دید که در واقع نوعی تروریسم فرهنگی را رقم زده است.

اقدام تکرارشونده و موهن قرآن‌سوزی در اروپا که هر بار احساسات حدود ۲میلیارد مسلمان را در سراسر جهان خدشه‌دار می‌کند، توسط کشورهای اروپایی در حالی با مفهوم آزادی‌بیان توجیه می‌شود که این کشورها در مورد آتش زدن پرچم رژیم جعلی صهیونیستی یا مقابله با همجنس‌گرایی رویکرد تندی اتخاذ می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.