براساس گزارش‌ها، جمهوری آذربایجان به کاروان کامیون‌هایی که به گفته ارمنستان در حال ارسال کمک‌های غذایی اضطراری به منطقه قره‌باغ هستند، اجازه عبور از کریدور لاچین را نداده است.

جمهوری‌آذربایجان به محموله ارمنستان برای قره‌باغ اجازه عبور نداد

به گزارش قدس آنلاین، کریدور لاچین، تنها جاده‌ای است که ارمنستان را به قره‌باغ متصل می‌کند و بیش از هفت ماه است که توسط باکو مسدود شده است.

دولت ارمنستان در ۲۵ ژوئیه گفت که تلاش خواهد کرد تا ۳۶۰ تُن آرد، روغن پخت و پز، شکر و سایر موادغذایی اساسی را به قره‌باغ بفرستد تا کمبود شدید موادغذایی ناشی از محدودیت تردد به آنجا را کاهش دهد. مقامات ارمنستان ابراز امیدواری کردند که نیروهای حافظ صلح روسی این محموله را اسکورت کنند.

۱۹ کامیون ارمنستان در اواخر بعد از ظهر روز ۲۶ ژوئیه به ورودی کریدور لاچین رسیدند، اما ساعت‌ها در آنجا سرگردان ماندند و باکو به آنها اجازه نداد از ایست بازرسی جمهوری آذربایجان که در ماه آوریل در آنجا ایجاد شد، عبور کنند.

وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای حرکت این کاروان کمک‌رسانی را «تحریک‌آمیز» خواند و آن را «حمله به تمامیت ارضی آذربایجان» دانست. یکی از دستیاران ارشد الهام علی‌اف، رئیس‌جمهوری آذربایجان هم گفت که ایروان باید از «ادعاهای ارضی» نسبت به کشورش چشم‌پوشی کند.

در همین حال نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان از تلاش برای ارسال کمک‌های بشردوستانه دفاع کرد. پاشینیان در توییتر خود نوشت: «ما نمی‌توانیم به روی وضعیتی که در حال حاضر ارامنه قره‌باغ با آن مواجه هستند، چشم ببندیم. ۳۶۰ تُن موادغذایی حیاتی ارسال شده به قره‌باغ، منحصرا برای اهداف بشردوستانه است.»

تنش‌ها بر سر وضعیت کریدور لاچین همچنان بالاست.

جمهوری آذربایجان در اوایل ماه جاری تردد از طریق یک ایست بازرسی در این کریدور را به حالت تعلیق درآورد و اعلام کرد که «انواع کالای قاچاق» در خودروهای صلیب سرخ که از ارمنستان می‌آمدند، کشف شده است. تعلیق ترددها، نگرانی‌ها در مورد بحران انسانی در قره‌باغ را تشدید کرد.

هم ارمنستان و هم مقامات قره‌باغ گفته‌اند که جمهوری آذربایجان از ماه دسامبر ترددها را محدود کرده و در نتیجه کمبود غذا، دارو و سوخت ایجاد شده است.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان دو جنگ بر سر قره‌باغ داشته‌اند؛ منطقه‌ای کوهستانی عمدتا ارمنی‌نشین که در سطح بین‌المللی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود. آخرین جنگ شش هفته‌ای در اواخر سال ۲۰۲۰ رخ داد و هزاران تلفات بر جای گذاشت. در نتیجه جنگ، جمهوری آذربایجان کنترل بخشی از قره‌باغ و هفت ناحیه اطراف آن را به دست گرفت. جنگ با آتش‌بس و میانجیگری روسیه به پایان رسید که بر اساس آن مسکو حدود ۲۰۰۰ سرباز را برای خدمت به عنوان نیروهای حافظ صلح مستقر کرد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خان ...خ. اهری اسمیر ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۵
    0 0
    کریدور لاچین با کلید و پریز کریدور زنگزور فعال خواهد شد.فعلا هم آذربایجان خیلی نجابت بخرج می دهد که با کنترل مرز و اعمال حاکمیت مسیر را برای تردد کالا پس از بررسی باز می کند.آن دو کریدور به هم وابستگی دارند والسلام ....
  • ۱۶:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۵
    0 0
    اذربایجان خودش میتواندبه شهرونداش کمک کند
  • ۱۶:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۵
    0 0
    البته جنگ تمام نشده است .روسیه طی برقراری آتش بس در قبال اتصال آذربایجان به نخجوان از مسیر جنوب ارمنستان که آن هم یک توافق مبهم است .چون مشخص نیست فقط حق عبور موقت داده شده یا حق عبور دائمی با الحاق جغرافیایی یا بدون الحاق جغرافیایی ولی روسیه متعهد شده در قبال این تا آتش بس تا ۵سال آینده یعنی ۲۰۲۵ قره باغ را از اشغال ارامنه آزاد و به آذربایجان الحاق کند.این هم یک توافق خام می باشد معلوم نیست بعد از ۵سال جنوب ارمنستان در اختیار آذربایجان باقی خواهد ماند یا این قسمت توافق منقضی خواهد شد؟گویا در گذشته آذربایجان و نخجوان قصد الحاق به ایران را داشتند نپذیرفتیم وقتی که رئیس جمهوران غیر ولایی داشتیم حالا حالا ها چطور می توانیم جبران کنیم؟
  • توانا ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۵
    0 0
    اگر یکی از کشورهای همسایه بخواهد به یکی از اقوام خاص ایران کمک غذایی و از قبیل آن بکند ایران چنین اجازه ای میدهد !؟ قره باغ خاک آذربایجان هست و حق اعمال حاکمیت در خاک خود را دارد . ارمنستان اشغالگر ادعایی نمیتواند داشته باشد
  • علی ۱۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۶
    0 0
    شوی ارمنستان کارساز نیست
  • خرسندی ۱۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۷
    0 0
    امیداورم به خیر بگذرد