تحولات لبنان و فلسطین

هم‌افزایی موفق «دیپلماسی» و «میدان» اتفاقی است که همزمان با سفر وزیرامورخارجه کشورمان به پاکستان جریان دارد.

از جزایر سه‌گانه تا بندر کراچی / هم‌افزایی موفق «دیپلماسی» و «میدان» در هفته‌ای که گذشت

به گزارش قدس آنلاین، مذاکرات وزیران خارجه ایران و پاکستان، دیدار گرم مقامات ایرانی با شهباز شریف نخست وزیر و همچنین دیدار وزیرخارجه کشورمان با فرمانده کل ارتش آن کشور، امضای سه سند همکاری و تفاهم‌نامه مرتبط با تمدید پنج‌ساله برنامه همکاری تجاری راهبردی، جمع‌بندی سومین نشست کمیته مشترک سرمایه‌گذاری، سومین نشست کمیته مشترک بانکی و همکاری در حوزه اقتصادی و امضای سند همکاری اتاق بازرگانی ایران و کراچی و رونمایی از خیابان امام خمینی(ره) کراچی‌ با حضور امیرعبداللهیان از جمله رویدادهایی بود که در جریان سفر امیرعبداللهیان به کشور پاکستان اتفاق افتاد. مقارن با این رویداد اما  اتفاقاتی افتاد که نشان دهنده عزم فراگیر برای تحقق دیپلماسی عزتمندانه است.   

تحقق عزت با  سیاست همسایگی
دولت سیزدهم دریافته با توسعه سیاست منطقه‌گرایی، می‌شود روی کمک همسایگان منطقه‌ای حساب کرد و اقتصاد کشور را دچار تحول کرد. دیدار اخیر معاون سیاسی وزارت خارجه با مقامات عمان، نمایی دیگر از دیپلماسی فعال ایران است که با هم‌افزایی متقابل در روابط تهران-مسقط دنبال می‌شود. به‌تازگی هم خبرهای خوبی از روابط تهران-قاهره به گوش می‌رسد که حاکی از دیپلماسی هوشمند برای همگراسازی منطقه در قبال شرارت‌های رژیم اشغالگر قدس است.

سفر امیرعبداللهیان به پاکستان نیز اگرچه ماهیتی جامع در حوزه‌های سیاسی، امنیتی، دفاعی، اقتصادی و فرهنگی دارد، اما به طور جدی غلبه مباحث مرتبط با توسعه روابط تجاری و اقتصادی در آن قابل مشاهده است و طرفین به تراز تجاری فعلی راضی نبوده و مایل به تعمیق مراودات با اولویت اقتصاد هستند.

سفر یکشنبه آینده حسین امیرعبداللهیان به توکیو برای دیدار با همتای ژاپنی‌اش باوجود تلاش‌های غرب برای پیوند دادن این سفر به جنگ اوکراین اما پیام آور دیپلماسی پویای ایران در تعمیق روابط با کشورهای شرقی است. 

دست نیروی دریایی سپاه روی ماشه است
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی چهارشنبه گذشته و همزمان با اوج گرفتن لفاظی‌های آمریکا برای حضور در «تنگه هرمز» با برگزاری یک رزمایش در منطقه عمومی نازعات و جزایر سه‌گانه ایرانی، علاوه بر الحاق سامانه‌های موشکی کروز دریایی قدیر و بالستیک فتح ۳۶۰ و شناورهای جدید با موشک‌های ۶۰۰ کیلومتری به سازمان دفاعی این مناطق، دست خود را روی «ماشه» برده تا هرگونه تجاوز احتمالی دشمنان را پاسخ دهد. 

تئوری‌های پیش روی کشورهای منطقه! 
سیدرضا صدرالحسینی کارشناس مسائل خاورمیانه در پاسخ به این پرسش خبرنگار ما که چرا کاخ سفید و متحدانش به دنبال متوقف کردن معادله موفق دیپلماسی و میدان در منطقه و باز تولید بحران‌ها هستند، گفت: ایران همواره سعی کرده‌ حفظ امنیت منطقه‌ای را برای خودش نهادینه و برای همسایگان تئوریزه کند.

صدرالحسینی با اشاره به تلاش‌های داخلی برای تقویت سازمان دفاع بومی کشور در راستای ثبات امنیتی در مناطق همجوار گفت: علاقه تهران به انجام رزمایش‌هایی با کشورهای همسایه نمود حسن‌نیت در رابطه با همسایگان است. رژیم صهیونیستی و ایالات متحده همواره به دنبال ایجاد ناامنی در آب‌های منطقه بوده‌انددر همین راستا آمریکا در سال‌های گذشته با تشدید بازرسی‌ها و توقیف شناورهای کشورمان به دنبال شاخ و شانه کشیدن بودند، اما واکنش متقابل ایران در خلیج فارس آن‌ها را ناراحت کرده و به همین بهانه می‌خواهند با آوردن ناوهای هواپیمابر در نزدیکی خلیج فارس و استقرار احتمالی تفنگداران دریایی روی شناورهای تجاری، حس حقارت خودشان را مخفی نگاه دارند.

وی با بیان اینکه اقدامات آمریکا مداخله‌جویانه و ناقض ثبات منطقه‌ای‌است، تصریح کرد: حضور آمریکا در تنگه راهبردی هرمز، تشدیدکننده ناامنی و نارضایتی‌ ملت‌های منطقه‌ خواهد بود. جمهوری اسلامی با تعاملات مثبت دفاعی با کشورهای پیرامونی، رایزنی کرده است و با بعضی از کشورها برای ایجاد یک ناوگان دفاعی منطقه‌ای به توافقاتی دست یافته و امروز شاهد تقابل دو تئوری هستیم. یکی تأمین امنیت منطقه‌ای با هم افزایی کشورهای همسایه و دوم، ناامن شدن منطقه توسط مداخله‌گران.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.