به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، باتوجه به نزدیک شدن به ایام اربعین حسینی عاشقان اباعبدالله الحسین علیه السلام خود را برای سفر عشق آماده میکنند.هرساله در این ایام سراسر کشور تبدیل به حسینیه عشق سالار شهیدان میشود و حتی جاماندهها نیز با برپایی مواکبی در شهرها و روستاها عشق و محبت خود را ابراز میکنند.
اما در این میان برخی شهرها قرعه بخت به نامشان خورده و نامشان در بین میزبانان از زوار اربعین نوشته شده است.دیار آذربایجانغربی نیز از سال گذشته این توفیق را پیداکرده تا گرد راه زوار اباعبدالله علیه السلام را سرمه چشمان خویش کند و با جان و دل در خدمت میهمانان سیدالشهدا باشد.
مرز تمرچین در آذربایجان غربی تنها مرز رسمی آذربایجان غربی با شمال عراق بوده و در شهرستان پیرانشهر در جنوب استان قرار داردو امسال برای دومین بار از مرز تمرچین به سوی عتبات عالیات امکان تردد زائران اربعین حسینی فراهم شده است.
سال گذشته با وجود اینکه اولین تجربه بازگشایی این مرز بود اما استقبال خوبی صورت گرفت و امسال با توجه به تجربه سال گذشته تلاش میشود نواقص برطف شود و تردد زوار به ۵۰۰هزار نفر برسد.
در این مرز امکانات لازم به منظور رفاه زائران اربعین از موکبهای اسکان و تغذیه تا سایر خدمات در نظر گرفته شده است و وسایل حمل و نقل عمومی نیز از شهرهای مختلف به سمت نقطه صفر مرزی مستقر میشود.
بازگشایی مرز تمرچین، ضمن کاهش مسافت و زمان سفر و حتی کاهش هزینه برای زائران عتبات عالیات، میتواند مقدمات عبور جمع کثیری از زائران استانهای شمال غرب کشور و حتی زائران کشورهایی چون ترکیه و آذربایجان را فراهم کند.
در حال حاضر زیرساختهای استقبال و ارائه خدمات از زائران سیدالشهدا (ع) در مرز تمرچین فراهم شده و همه دستگاههای اجرایی استان برای ارائه بهترین خدمات در این مرز بسیج شدهاند.
به همین منظور هفته گذشته همایش بزرگ منطقه ای فعالان عرصه اربعین از چهار ،استان گیلان،آذربایجانشرقی،زنجان،و اردبیل به میزبانی آذربایجانغربی به منظور معرفی مرز تمرچین برگزار شد.
امسال مردم و مسوولان آذربایجانغربی همه پایکار آمده اند تا ضمن رفع نواقص سال گذشته ، بتوانند میزبانی شایسته برای زوار اربعین باشند.از این رو در حوزه های مختلف عمرانی اجتماعی فرهنگی و ..اقدامات مهمی صورت گرفته است.
از تمامی ظرفیت های استان برای اعزام زائران اربعین حسینی استفاده می شود
محمدصادق معتمدیان استاندار آذربایجانغربی ،با اشاره به تجربه استان در اعزام زائران اربعین در سال گذشته و آمادگی برای اعزام ۵۰۰ هزار نفر زائر در سال جاری گفت: از تمامی ظرفیت ها و پتانسیلهای استان در حوزه های مختلف و بویژه حمل و نقل، اسکان ، پذیرایی، بهداشت و درمان برای اعزام زائران اربعین حسینی و همچنین برگزاری مراسم های ویژه در زمان اربعین در استان استفاده می شود و دستگاههای اجرایی استان باید در این زمینه آمادگی لازم را داشته باشند.
استاندار آذربایجانغربی جانمایی مناسب موکب ها و محل پذیرایی از زائران اربعین را مورد تاکید قرار داد و افزود: با توجه به حضور و فعالیت موکب های مردمی در مرز تمرچین و مسیر تردد زائران اربعین در استان ضروری است از ظرفیت های دستگاههای اجرایی به عنوان پشتیبان از موکب های مردمی به کارگیری شوند.
فعالیت مرزتمرچین امسال ۲۴ساعته است
وی با اشاره به توافق انجام شده با اقلیم کردستان عراق درخصوص فعالیت شبانه روزی مرز تمرچین و حاج عمران برای تسهیل در اعزام زائران اربعین حسینی گفت: مرز تمرچین پیرانشهر و حاج عمران بصورت ۲۴ ساعته پذیرای زائران اربعین می باشد.
طبخ روزانه 120 هزار پرس غذا توسط موکبداران آذربایجان غربی
سیدحسین حسینی رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات استان با بیان اینکه، سال گذشته مرز تمرچین بهترین مرزی بود که رضایت زائران حسینی را در ایام اربعین کسب کرد، اظهار داشت: خوشبختانه برای نخستین مرتبه در سال گذشته، مسیر تمرچین بازگشایی شد و امسال برای دومین بار مردم آذربایجان غربی میزبان زائران حسینی خواهند بود.
وی با اشاره به تعداد موکبها در استان و کشور عراق، افزود: از مرز بازرگان تا تمرچین ۳۰ موکب، اقلیم کردستان شش موکب، منطقه عربی تا بغداد هم پنج موکب، همچنین ۲۰ موکب در کربلا، نجف و سامرا آماده پذیرایی از ۵۰۰ هزار زائر حسینی است.
رئیس ستاد عتباتعالیات آذربایجان غربی تصریح کرد: موکبهای این استان توانایی دارند روزانه برای ۷۰ هزار زائر در سه وعدهغذایی صبحانه، ناهار و شام اطعام طبخ کرده و توزیع کنند و ظرفیت اسکان روزانه آنها نیز ۳۰ هزار زائر است.
وی تصریح کرد: موکبداران در منطقه اقلیم کردستان نیز روزانه به طور متوسط ۳۰ هزار غذای گرم طبخ و در بین زائران حسینی توزیع میکنند و ظرفیت اسکان روزانه آنها نیز ۱۰ هزار زائر است.
حسینی بیان کرد: در منطقه عربی نیز ۲۰ هزار پرس غذا طبخ و بین زائران اباعبدالله الحسین توزیع میشود که امکان اسکان ۱۰ هزار زائر نیز در این موکبها وجود دارد.
وی با بیان اینکه ستاد اربعین تا به امروز مجوز برپایی و فعالیت ۴۲ موکب استان را صادر کرده و مابقی در حال بررسی هستند، افزود: خدمت به زوار اربعین حسینی جزو اولویتهای ستاد اربعین بوده که خوشبختانه حضور نیروهای داوطلب علاقهمند مردمی موجب خدمات بهتر و بیشتر در این زمینه شده است.
حسینی بیان کرد: تاکنون ۷۰ نفر در استان آذربایجان غربی درخواست مجوز برای برپایی موکب کردهاند که بر اساس پیشبینیها امکان فعالیت ۶۰ موکب در مسیرهای مذکور وجود دارد.
وی خاطرنشان کرد: هیئتهای مذهبی، شرکتها، دستگاهها و عموم مردم که تمایل به برپایی موکب دارند، میتوانند با حضور در ستاد و پر کردن فرم مربوطه در کمتر از یک روز مجوز را دریافت کنند.
حسینی بیان کرد: موکب داران از یک شهریور عازم محلهای موردنظر خواهند شد و تا ۱۷ شهریور خدمات لازم را به زائران اربعین ارائه میدهند.
وی با اشاره به اینکه ستاد بازسازی عتبات استان بههیچوجه حق ندارد برخلاف نیت مردم، نذورات را در جاهای دیگر هزینه کند، افزود: برای این منظور در برخی از موارد نذورات به برخی طرحها بیشتر میشود درحالیکه پول برای انجام طرحی دیگر وجود ندارد.
حسینی با بیان اینکه موکبهای اربعین آذربایجان غربی 18 روز به ارائه خدمات میپردازند بیان کرد: همچنین موکبهایی از مرز بازرگان تا مرز تمرچین آماده پذیرایی زائرانی هستند که از منطقه قفقاز وارد ایران میشوند.
بهرهبرداری از ۱۷ کیلومتر مسیر بزرگراهی منتهی به مرز تمرچین تا اربعین حسینی
️مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان غربی گفت: عملیات راهسازی در ۶ قطعه از محور حیدرآباد به پیرانشهر از مسیرهای منتهی به مرز در دست اجراست.
️حمزه لو اضافه کرد: عملیات راهسازی در سایر مسیرهای منتهی به مرز تمرچین در محورهای شمال و جنوب استان نیز در حال اجراست و اتمام حدود ۶٠ کیلومتر از این طرحها تا اربعین حسینی در دستور کار قرار دارد.
️وی اظهار داشت: روند اجرایی تقاطع غیرهمسطح سهراهی محمدیار بیش از ۹۸ درصد پیشرفت دارد و به زودی این تقاطع زیربار ترافیک میرود.
رفع مشکل حمل و نقل از الحسینیه تا کربلا
احمد وحیدی وزیرکشور نیز در بازدید از مرز تمرچین پیرانشهر و در گفتگو با خبرنگاران افزود: نشست استانهای همجوار آذربایجانغربی در ارومیه برای ساماندهی عبور زائران از مرز تمرچین برگزار شد و با توجه به گرمای زیاد سایر مرزها و هماهنگی با طرف عراقی، تمرچین فعالتر خواهد شد.
وی اضافه کرد: با توجه به گرمای زیاد در مرزهای دیگر و مساله بُعد مسافت، امیدواریم زائران بیشتری از مرز تمرچین عبور کرده و ما نیز زمینه سفر بهتر را فراهم کنیم.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: سال گذشته مردم منطقه و اهل تسنن و اهل تشیع استقبال بسیار خوبی از زائران اربعین انجام دادند.
وحیدی در ادامه افزود: با توجه به علاقه مردم این منطقه برای استقبال از زائران اربعین، مسأله تردد زوار موجب وحدت و همبستگی بیشتر شده است.
وزیر کشور به برخورداری آذربایجان غربی از امنیت و آرامش کافی برای تردد زائران اربعین نیز اشاره کرده و یادآور شد: امسال گذرنامه های خاص اربعین برای زوار طراحی شده و در این خصوص هماهنگی لازم با طرف عراقی صورت گرفته است.
وحیدی همچنین افزود: گذرنامه های خاص اربعین مخصوص کسانی است که فاقد گذرنامه بوده و به اربعین مشرف می شوند و در تمامی مرزهای ششگانه دارای اعتبار هستند.
وی در پایان اظهار داشت: امسال برای تردد زائران از مرز تمرچین پیرانشهر، زیرساخت های لازم از جمله جاده و حمل و نقل در ۲ طرف مرز مهیا شده است و مشکلات سال گذشته در حال مرتفع شدن است.
برقراری امنیت پایدار در مرزها
سردار پورجمشیدیان فرمانده قرارگاه حمزه علیه السلام سپاه در خصوص تامین امنیت مرز تمرچین اظهار داشت: امروز در سایه تلاش نیروهای مسلح، دولت و تمام ارکان نظام شاهد تحقق امنیت پایدار در مرزها و منطقه هستیم.
وی افزود: تمام مردم چه شیعه و چه سنی در هر 2 سوی مرزهای ایران و کردستان عراق عاشق اهل بیت(ع) هستند و در راه خدمت به زائران از هیچ تلاشی دریغ نمیکنند.
فرمانده قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) نیروی زمینی سپاه شهدای آذربایجان غربی عنوان کرد: تمام تلاش و همت مسئولان بر مبنای ارائه خدمات مناسب به زائران در مسیر مرز تمرچین است و امیدواریم در این خصوص رضایت مردم را داشته باشیم.
وی ادامه داد: آب و هوای مناسب در مسیر مرز تمرچین یکی از عوامل اصلی در خصوص استفاده از این مرز است که با توجه به گرمای امسال میتوان شاهد سفری امن و ایمن در این مسیر بود.
پایان پیام/
نظر شما