به گزارش قدس خراسان به نقل از وبدا، جعفر میعادفر در همایش علمی و بین المللی مدیریت سلامت و بحران در تجمعات انبوه که در مجتمع شهدای سلامت برگزار شد، اظهار کرد: برخی از بیماریها در کشورهای مجاور شایع است و ورود مسافران از این کشورها امکان انتقال آن را به کشور دارد در این راستا باید مراقبتهای مرزی به شکل مناسبی صورت گیرد.
وی با تاکید براینکه گرمازدگی یکی از عوارضی است که ممکن است زائران با آن مواجه شوند خاطر نشان کرد: بیماریهای گوارشی و مسمومیتهای غذایی و ازدحام جمعیت از عوامل خطر آفرین است که باید در این راستا مدیریت علمی صورت گیرد.
رییس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه پایش مستمر و استفاده از ظرفیتهای گروههای مردمی و تشکیل ستاد گمشدگان در تجمعات ضروری است، گفت: مدیریت پسماند، ایجاد زمینه برای تیم پژوهشی در راستای ریشهیابی حوادث و شناسایی گلوگاههای جمعیتی از موضوعات با اهمیت در این خصوص است.
وی با تاکید بر اینکه در تجمعات انبوه باید یک خط اختصاصی برای آمبولانس و خودروهای امدادی در نظر گرفته شود، ادامه داد: در مراسم دهه آخر صفر باید محدودیتهای درون و بیرون حرم رضوی شناسایی شود و آموزشهای لازم به موکبها داده شود تا کمترین خطر برای زائران ایجاد شود.
در ادامه علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این همایش اظهار کرد: تراکم جمعیتی و مدیریت بهداشت عمومی، از جمله خطرات تهدید کننده تجمعات انبوه است.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران ادامه داد: عوامل محیطی، روان شناختی، فردی، مسائل بهداشت عمومی،تراکم جمعیتی، گرمازدگی و سرمازدگی، بیماریهای گوارشی، مشکلات تنفسی، تشدید بیماریهای مزمن ،مسمویت، ازدحام خطر آفرین از جمله خطرات تهدید کننده است.
وی با بیان اینکه سیستم بهداشت و درمان باید برای بیماران زیر ساخت لازمهای را فراهم کند چون بسیاری از زائران به نیت شفا در این تجمعات شرکت میکنند، اظهار کرد: تراکم بیشتر از ۵ نفر در یک متر مربع میتواند خطر آفرین باشد علاوه بر این مراقب حادثههای شیمیایی نیز باید بود.
نظر شما